30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

RUSKO: Ekonomika a vítězství V.V. Putina

Napsat dnes cokoli neutrálního (tj. nikoli a priori negativního) o Rusku, natož o prezidentu Putinovi, znamená, že má člověk velkou šanci na to, aby byl hned označen za agenta Kremlu či jeho komentář za fake news.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rychetsky 24.3.2018 2:34

vice ekonomiky

Nez se Putin ujal prezidentstvi, tak rust ruskeho HDP byl 6.4% (r.1999) a 10% (r.2000). V r. 2013 az 2017 je to 1,3; 0.7; -3.7, 0.6 a 1.5%. Takze zadna slava za Putinovo casu.

Pisete:" ...neboli Rusko ekonomicky dohání nejvyspělejší země." Dohani a stale je proklate daleko. V Rusku je prumerny plat 540 euro a v vyspelych zemich pres 3000 ci v nejvyspelejsim Svycarsku 5000.

Kdybyste tam v IVK Rusko vyvazene kritizovali, pak tokovyto clanek vypada celkem normalne. Jelikoz mate v popisu prace vyhradne Putinovu obhajobu, tak todle se vam moc nepovedlo - prehnane to vyzniva v prospech Ruska.

Agenda IVK je celkem jasna. Putin nas ma rad, tak mu pomuzeme. O Rusku psat vyhradne pozitivne. O Zapade psat hlavne to jak jsou shnili, cimz ukazeme, ze nez rozlozeny Zapad, to je uz lepsi nedemokracie v Rusku. Jednotnou opozici Rusku nepotrebujeme, tak vzdy budume podporovat nacionalisty v jednotlivych zemi EU a ryt do EU kde to jde. Pripominat, ze sankce proti Rusku jsou neucinne a vsem skodi. Krym byl odjakziva rusky, tak anexe je logicka a lide to tam stejne chteli. Bordel na Blizkem vychode udelal ciste Zapad, a Rusko se jen skody snazi napravit. Delate to tam hosi poctive.

P. Rychetsky 24.3.2018 0:57

tak zpet, IVK jsou stoprocentni putinari

Minule jsem vas, pane autore, unahlene pochvalil za to, ze jste se podilel na zazraku vypusteni ekonomickeho komentare z dilny IVK bez toho, aby se pri tom nevychvalilo Rusko do nebes. To jsem netusil, ze na vychvaleni Ruska do nebes pripravujete samostatny clanek. Tak se omlouvam za splasenost.

Pisete: "V Rusku během Putinovy éry vzrostla i ekonomické svoboda. .... Pozitivní vývoj v Rusku kontrastuje s vyspělým Západem, kde v posledních letech Index ekonomické svobody stagnuje či se dokonce mírně zhoršuje."

Co takhle napsat, ze Rusko je v tom indexu na 100. miste, tedy priblizne na stejnem jako v r. 2003, kdy bylo 93. Od Indie se moc neutrhlo, ta je na 95.miste. A kdyz je Zapad odjakziva na cele, tak samozrejme musi stagnovat ci se zhorsovat. Ale co, slava Putinovi na vysosti.

Minule jste pohlavkoval kohosi v Hospodarkach za to, ze pouziva uroven minimalni mzdy jako hledisko ekonomicke vyspelosti zeme. A sam tady tak zarputile kroutite jakymsi zebrickem, aby se ukazalo, jaky obrovsky pokrok v Rusku nastal. Jinak jo, Rusum se diky pokroku Zapadu take dari lip, Putina asi miluji stejne jako Stalina a vladne jim mafie KGB, ale staci drzet hubu a uzivat si te jejich ekonomicke svobody i na cerstve ukradenem Krymu.