8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Vědomá likvidace v EU

Proč ceny energií rostou? Protože se stát začal do ekonomiky vrtat a začal ji „zachraňovat“. Ve skutečnosti ji ale velice poškodil. Když přišla pandemie, státy zpanikařily a začaly ekonomiky zavírat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Gramblička 22.9.2021 8:17

"Proškrtáme více než milion stránek českých zákonů a za každou novou povinnost zrušíme dvě stávající."

pokud tohle Fiala dokáže, má mou nehynoucí úctu. Dost ale o tom pochybuji

J. Pavelka 22.9.2021 7:54

Ovšem, v současné době je limit milion, Fiala jej navrhuje zvýšit na dva miliony...Tedy ten argument "s o korunu vyšším příjmem" platí už dnes a není žádnou novinkou...Jinak samozřejmě je pravda, že deklarovat lze leccos a realita je jiná...i když těžko očekávat, že volební program, což jsou vždy málo platné hesla bude řešit technikálie a zybývat se "ďáblem skrytým v detailech"

F. De Winter 22.9.2021 8:14

Kdysi před vstupem do EU byl ten limit 6 milionů Kč. V době, kdy byl průměrný plat cca 10 000. Jestli si dobře vzpomínám, tak na 1 milion se slezlo kvůli tomu, že je to nějaký limit daný legislativou EU. Takže Fiala by musel jít do konfliktu s EU. No tomu neuvěřím. Samozřejmě nebýt plátcem DPH je výhoda, nejen proto, že DPH je administrativní opruz, ale třeba také proto, že DPH odvedete i z faktury, kterou vám nezaplatili. Takže pro malé podniky by to jistý význam mělo. Ale z hlediska propagandy SPOLU to je jen z kategorie "slibem nezarmoutíš".

K. Janovská 22.9.2021 9:49

Limit 2 miliony obratu pro platbu DPH je velmi rozumný, při limitu 1 mil Kč. by se za chvíli musel hlásit k DPH (se všemi těmi buzeracemi okolo, jako jsou měsíční nebo čtvrtletní hlášení) kdejaký prodejce na trhu. Za těch 15 let nebo jak dlouho to platí, má stávající milion úplně jinou hodnotu, než kdysi měl.

J. Novák 22.9.2021 0:37

Vysvětlení je zřejmé až pochopí politici, že nám nesmí škodit ........v žádném jiném státě světa se tak urážlivě bezohledně a sprostě nechová vládnoucí politická elita ke svým spoluobčanům, zejména k slušné technické inteligenci, která dokázala postavit nejnáročnější Investiční Celky po celém světě, dokonce i jadernou elektrárnu z 90% česko-slovenskými dodavateli.

Proč tomu tak je? Kdo to chce? Vysvětlení je jediné: vydíratelní bezcharakterní čeští politici jsou u moci v ČR a nelze za jejich zločiny postihovat potrestat zavřít a o majetek připravit......!!!! S Ochranou české justice !!!!!!

J. Jurax 22.9.2021 22:43

No, něco na tom je.

Nicméně my si ty parchanty stejně znovu dokola volíme.