7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Tažení proti Babišovi poškodí miliony lidí

Prognóza je vždy jen prognóza, je to odhad reality, nikoliv popis budoucnosti. Na začátku roku 2020 nikdo nečekal, že přijde pandemie a úplně rozmetá všechny ekonomické prognózy. Tak k tomu musíme přistupovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Polášek 2.2.2022 11:09

Tak spousta neziskovek za peníze státu sabotuje úsilí státu. A ty by měly zmizet, teda je odseknoutod státních koryt. Protože potom jsou zmarněny i peníze, kterými stát tu neziskovku podporuje i peníze, které vláda vynakládá na obsluhu příslušného správního úseku toho státu.

P. Diviš 2.2.2022 12:39

Snížit daně a podporu nechat na jednotlivcích. Hned by se ukázalo, která organizace má podporu a která ne, kdyby jednotlivci dávali ze svého.

J. Lukavsky 2.2.2022 16:40

"neziskovky" jsou i sportovní kluby, skauti, kluby a spolky apod..." no těm by bylo možno dát soukromé peníze z odpisu daní. To už i teď jde, ale je to dosti limitováno. J.L. end

P. Čech 2.2.2022 17:26

O sportovních klubech, knihovnách a divadlech nehovořím. Ostatně kdo chce, ten rozumí, že? O formě zrušení těch některých neziskovek, jichž je většina, je možno diskutovat. Zásadně by však mělo být zákonem zakázáno je jakkoliv je podporovat státem . Pokud by k tomu došlo, ony by zanikly samy, protože lidé v nich nežijí z práce, ale ze státních dotací.

J. Nevrkla 2.2.2022 10:00

Naprostý souhlas. Ovšem k tomu je třeba naplnit jednu podmínku, kterou zmiňujete v poslední větě, taky naprostý souhlas.

R. Langer 2.2.2022 10:12

Máte naprostou pravdu... :-(

V. Chrastina 2.2.2022 14:27

EU stojí a padá na dotacích. EU je ve své podstatě podvodné "letadlo". EU je samozvaný diktátor. EU je novodobý žalář národů. EU začala tam, kde skončil SSSR. Takže kdo z EU zavčas uteče, ten vyhraje. Pryč z EU!![>-] V

S. Sedlák 2.2.2022 0:36

Aha. Takže velké firmy, které čerpaly dotace utčené malým firmám je třeba chránit, abychom neměli dražší chleba. Takže ti menší mohou být zakleknuti a přesto se musí postavit konkurenci větších a stále být schopni prodávat za konkurenceschopné ceny, ačkoliv je jasné, že ve větším se vyrábí levněji.

Nehapruje vám nějak logika?

P. Čech 2.2.2022 9:20

Chránit není třeba žádné firmy, tedy ve smyslu, o jakém je zde řeč. Naopak chránit je třeba všechny firmy před jejich rozprodáváním do zahraničí či předáváním do církevních rukou, k čemuž docházelo zejména v devadesátých letech, ale dochází k tomu i dnes.

J. Lukavsky 2.2.2022 16:46

"rozprodáváním do zahraničí či předáváním do církevních rukou" No taková Škoda auto - kontra Poldovka. Škodu jsme zaprodali Teutonům, Poldovka zůstala ve zlatých českých ručkách. A kde jsou dnes? No a církev se o své majetky starala a stará docela vzorně, na rozdíl od státu. Podvejte se v jakém stavu obecně stát vrací církvi kostely. J.L. end

R. Polášek 2.2.2022 9:52

Jen není třeba házet dotace těm, kteří stejně nikdy nedokáží produkovat potravibny levně a současně kvalitně a aby přežili, musí sosat dotace a prodávat své produkty za ceny nahnané do výše lživou eko a biopropagandou.