4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Socialisté to zkoušejí pořád a pořád

To všechno je, bohužel, úplně mimo, je to jako snaha naplnit cedník vodou. Jde o to, že je úplně jedno, jak moc vody budete do cedníku nalévat, jestli hrnkem nebo požární hadicí; bude vám protékat, protože se snažíte naplnit špatnou nádobu. I v případě trhu práce je chyba úplně jinde než v tom, jak dostat na trh práce víc lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Forman 29.9.2021 6:59

Perpetuum mobile neexistuje, a to ani na peníze.... socialisté všech barev nás utvrzují o opaku, jsou to šílenci a grázlové zároveň.

S. Zemitý 29.9.2021 6:39

Vy to víte, ale nepovíte ? Obecně platí, že ze šlamastyky vede jediná cesta: použití rozumu čistého. Jenže ten s lucerničkou v poledne nutno dnes hledat. Proto očekávaný vývoj: čím dál hlubší strkání hlavy do písku, další zabředávání do všemožných problémů, vytloukání klínu klínem ... a tak. Až ke katastrofě, která bude tentokrát opravdu katastrofou, ne jen zlomenou nohou jako v 2008.

Co sliby států, že budou lidem kompenzovat rostoucí ceny energií. Božínku, jak jinak, než přerozdělováním, nebo zadlužováním.

Rostoucí ceny energií se neprojeví jenom na účtu za elektro či plyn, ale v cenách úplně všeho: Na mletí obilí potřebujete e., na míchání těsta taky, na pečení taky a nakonec i výroba nafty a její čerpání do nádrží aut, byť jen málo se bez ní neobejde taky. Tak o kolik zdraží rohlík ?

J. Brunner 29.9.2021 1:22

R^

J. Bruner 29.9.2021 0:19

souhlasím, jen chyběla další otázka "Co paní navrhuje jako řešení např. na inflaci a to v době, kdy si všichni musí půjčovat neboť nikdo nechce kleknout první"

P. Milan 29.9.2021 0:09

Přesné.