7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Covid? Řekněte lidem pravdu

Tůma a Hampl napsali jen to, co musí napadnout každého myslícího člověka: Neexistuje obchod typu „obětujeme ekonomiku a zachráníme životy“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Sedlák 27.10.2020 2:49

Opatření nejsou funkční, protože nejsou dodržována, Einsteine.

No a tou douškou jsi to po..l úplně. Dušičky budou až se budou sečítat mrtví. Jen aby to sečítání končilo letos.

S. Kubů 27.10.2020 1:07

Naši moudří představitelé sami konstatují „nefunkčnost současných restrikcí“. Neměli by je tedy zcela logicky začít rušit? Jak se obecně asi ví, nejsou mj. bez nákladů. A i v Belgii děti do školy chodí.

Opravdu bych rád viděl tu teoretickou studii, která by mi objasnila, jakým mechanismem může zákaz vycházení od 21:00 do 4:59 hodin omezit přenos SARS-CoV-2. Hospody jsou přece už skoro měsíc večer zavřené (zjevně bez efektu) - krom té na Vyšehradě, ovšem...

Nesouvisí skutečnost, že zákaz volného pohybu během dne bude platit již od 5:00 28.října, s plánovanou demonstrací ?

Vzhledem k tomu, že se každým dnem očekává, že epidemie začne díky své vlastní dynamice polevovat, tyto na poslední chvíli protlačené restrikce budí dojem, že jedním z jejich cílů je vytvořit si možnost, aby se mohlo posléze říkat: "Ten Prymula byl stejně ale pašák..." Že národ o nutnosti zavedení zákazu nočního vycházení informuje právě on je ovšem tak trochu chucpe.

P.S.: Jenom tak mimochodem, tímto pánové zrušili letošní Dušičky.

J. Čáslava 27.10.2020 0:57

Nezbláznili se tyhle lidi - Kohout, Tůma, Hampl !? Teď už jsem opravdu nasr.. Vždyť jsou to jistě skvělí ekonomové, vzdělaní lidé ...Ale ty bláboly: "tvrdý lockdown nepomáhá" (pomáhá - právě v Izraeli); "kdybych byl premiérem.." (byl bys podělanej strachy, ty pitomče, kolik lidí za den zase umře). To už není na diskusi: pár facek a hned na práci do nemocnic.