Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

REALITA: Hospodářský růst jde do kopru

Odchod velkých firem z české ekonomiky, ale vlastně i z dalších evropských zemí, bude tedy pokračovat. Již to je statisticky měřitelné na poklesu exportu evropských zemích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co slovo, to blábol. Podnuky odchází do Asie, ale vedení firmy se tam nestehuje a majitele taky ne. Naopak, plynou jim z toho nemalé částky za licenční výrobu, což se týká i Škoda Auto. A to prosím tahle dáma dělá finanční poradenství, pak se divte, že máme v republice 4 miliony exekucí. Jo, a kandiduje v eurovolbach za Svobodné.

0 0
možnosti
JM

Blábol asi nebude ta elektrická energie. Co myslíte?

0 0
možnosti
JM

Ale musíte pochopit, že to všechno se děje pro záchranu naší planety Země, pro dobro nás všech a především pro budoucnost našich a jejich dětí. A až se tak stane budeme hrdi, že jsme přinesli oběti, že naše Evropská unie byla lídr, že jsme v tom boji vytrvali.

0 0
možnosti
MK

Stane se z nás historická anekdota, pokud nás diktatury, které nás vystřídají, z historie prostě nevymažou.

0 0
možnosti

Vážená dámo, není se přece čemu divit! Proč skončil komunismus? Protože ekonomika byla řízena politikou! Ekonomika šla "zu grund."

A co dělá EU či Brusel? Totéž!

Víte, jak je výhodné být "zaměstancem" Bruselu? Máte dostatek peněz za velikou "dřinu..." !!!

0 0
možnosti
Foto

1*, dva- až třiapůlkrát vyšší cena elektřiny pro naše firmy je vyhánění průmyslu, dupání po životní úrovni a dokonce i sabotáž obranyschopnosti grýndýlem a ESG. Warum?

0 0
možnosti
EH

Česká republika je energicky soběstačná, může být v energetice nezávislou obchodní zonou a může mít levnou energii pokud bude ignorovat nesmysly green dealu.

Jediný problém - český volič, který si jako své zástupce pravidelně vybírá ty největší trdla mezi sebou, kteří nejsou schopni vlastní myšlenky a tak opisují vše od šílených Němců.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby opisovali, to by bylo ještě dobré, opisování se dá přerušit. Oni jsou odtamtud řízeni, takže musí. A nejspíš to není přátelská domluva.

0 0
možnosti
JS

V Evropske Unii se likvidace prumyslu jevi jako zamer. Hesla mladych woke aktivistu pod rudymi prapory zni : NO to KAPITALISMUS. A tito byvali, nebo soucasni marxiste rozhoduji o zasadni koncepci energetiky.

0 0
možnosti
MK

EU je příklad, že kapři si nejenom mohou vypustit rybník, ale následně ho i rozorat a osít solí.

0 0
možnosti
LH

Zdejší stát se stal neschopným konkurence díky své doktríně tzv. národního státu 1918...dále už nastalo pouze pokračování.

0 0
možnosti
JM

J87a31n 74M52a46t69ě26n11a

5. 3. 2024 2:06

Ale tohle jsme přece chtěli, nebo ne? Konečně se bude šetřit, energeticky náročné výrobky se nebudou vyrábět, boty se budou podrážet, ponožky zašívat. Místo auta pěkně přes les s batůžkem na nádraží. Místo letecké dovolené obrázek z Karibiku na zdi.

Ještě nám to kazí skutečnost, že ty zlé výrobky dovážíme odjinud. Ale to se zdárně vyřeší až na ně nebudeme mít. Naše nevýroba by se měla přece na kursu Eura či Koruny projevit.

0 0
možnosti
MG

Česká republika dnes kumuluje hodně nevýhod. Jednak je v centru kontinentu a přístup k energiím je komplikovanější než u přímořských států. Česká republika na rozdíl od první Československé republiky trvá na češtině a bez znalosti češtiny je možné se uplatnit jenom velmi obtížně. Za první republiky jazykový problém neexistoval, protože většina Čechů dobře rozuměla německy a Československo nemělo nejmenší jazykové bariéry v mezinárodní dělbě práce. Dnes jsou všechny doklady i předpisy pouze v češtině a český podnikatel musí vše draze překládat do angličtiny, pokud hodlá podnikat i mimo naši malou zemi. Republika je současně malá a relativně uzavřená, čeština je výraznou bariérou pro konkurenci a spotřební ceny výrazně stoupají. Neuvěřitelně vysoké jsou i ceny nemovitostí, které vedle vysokých cen energií dlouhodobě budou bránit v ekonomickém rozvoji.

K tomu přidáme historicky velmi vysoké důchody v porovnání k výši mezd i politiku vlád uplácet málo užitečnou profesi učitelů. Česká ekonomika zcela ztratila svůj růstový potenciál a to, co zůstalo, dnes odsávají důchodci, majitelé nemovitostí či učitelé. Neumím si představit, jak by se situace mohla změnit.

0 0
možnosti
MD

"Neumím si představit, jak by se situace mohla změnit."

Ale pětikoalice přece naprosto přesně věděla jak ZMĚNU udělat.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz