3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

RAKOUSKO: Příklad státního extremismu

Naši jižní sousedé nejsou ve výrobě elektřiny soběstační. Přesto chtějí ostatním státům – včetně Česka – diktovat, z čeho můžou vyrábět elektřinu. A rovnou vyhrožují soudem. Rakousko přitom nechápe, že bude první, kdo na to doplatí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 5.1.2022 5:41

Jo, a hlavně bude zajímavé, jak takový zákon bude dodržovat v první řadě samotné Rakousko. ;-D

P. Dvořák 5.1.2022 7:57

Vy asi máte dlouhé vedení nebo co. Když si odhlasují, že jim vlastní elektřina stačí, tak jim stačit bude a basta!

J. Pilny 5.1.2022 5:30

Možná by je nějaký menší řízený black out probudil. Docela bych jim to přál.

A. Renjascu 5.1.2022 6:58

Blackout není v propojené soustavě nikdy lokální záležitost a postihla by i ČR. Možná by ovšem naším politikům v největších mrazech takový čtyř až sedmidenní blackout pomohl se dostat ze zimního spánku.

P. Dvořák 5.1.2022 7:59

Předpokládám, že většina domácností nemá doma zásoby vody ani na jeden den a jídla víc jako na tři dny.

Čtvrtý den, to bude blekautíček jedna báseň ;-D

A. Renjascu 5.1.2022 17:53

Jj, vždyť většina se domnívá, že blackout je něco jako vyhozenej jistič, který hned nahodí a jede se dál...

M. Grundmann 5.1.2022 4:32

Německo a Rakousko jsou pod tlakem křesťanským fundamentalistů. Podle Bible musí správný křesťan na tomto světě trpět, aby si zasloužil vstup do království nebeského. Život bez elektřiny a v bídě je jednou z těchto cest. Proto je zbytečné se těchto lidí ptát, kde budou elektřinu vyrábět. Oni chtějí ve skutečnosti prosadit život bez elektřiny jako u žebravých mnichů pro všechny, jenom se to neodvažují veřejně říci. Soukromě vám však skutečný levicový intelektuál potvrdí, že je život žebravého mnicha jeho pravým filosofickým ideálem.

R. Langer 5.1.2022 5:39

Tak teď už je mi jasná ta podpora muslimáků jak v Německu, tak v Rakousku. To mě teda zatím nenapadlo, ale něco by na tom být mohlo. ;-D

M. Grundmann 5.1.2022 8:13

Křesťanský levicový fundamentalista si libuje nejen v utrpení materiálním, ale i morálním. Proto se rád obětuje pro lidi, kterých si neváží nebo jimi i dokonce opovrhuje. Jenom tak může dosáhnout morální nadřazenosti a vstoupit po smrti do nebeského království. Nejlepší vstupenkou je hloupá a nesmyslná mučednická smrt, ale ne každému křesťanskému fundamentalistovi je taková smrt dopřána.

Západní levicoví intelektuálové jsou ve skutečnosti rasisti a svou podporou zaměřenou na problematická etnika to jen dokazují. Arabové a Afričané si mylně myslí, že k nim tito lidé mají kladný vztah. Teprve ve skutečném osobním kontaktu s nimi poznají, co si západní křesťanský levicový fundamentalista o nich skutečně myslí.

P. Dvořák 5.1.2022 6:32

Zajímavá myšlenka.

Možná si život bez elektřiny a všech věcí s ní související představují jako život v Ráji. Já bych jim ho na pár měsíců dopřál. Klidně by si mohli i vybrat místo, kde by chtěli svůj experiment uskutečnit.

Hlásím se do hlídky na věžích, kde by se střežilo, aby se k nim nedostalo nic z našeho světa s elektřinou. NIC - tím myslím byť i jen krumpáč, boty, mýdlo . . . .

R. Dubravský 5.1.2022 8:58

Existence žebravého mnicha ovšem inherentně předpokládá existenci těch, od nichž lze něco vyžebrat.

M. Grundmann 5.1.2022 9:20

Ne všichni mladí lidé se zatím hlásí na Filozofickou nebo Teologickou fakultu University Karlovy. I když již vědečtí pracovníci Filozofické fakulty pravděpodobně vyčerpali téma nesprávných sexistických postojů Ferdy mravence vůči Berušce, zůstávají nadále další plodná témata na akademický výzkum : sexuální orientace Berušky, diskriminace Berušky Ferdou mravencem a broukem Pytlíkem nebo třeba otázka nebinárního chování brouka Pytlíka. I Teologická fakulta ukázala svou schopnost vychovávat schopné hlasatele slova božího na Letenské pláni v Praze.

Je tedy otázkou, zda si v budoucnu nezvolí tuto cestu k morální nadřazenosti větší množství mladých lidí. Zní to totiž velmi lákavě.

J. Chyský 5.1.2022 12:16

Jen podotýkám, že UK má teologické fakulty 3. Račte si vybrat.

M. Grundmann 5.1.2022 12:20

Je to pod mou rozlišovací schopnost. Tyto fakulty by se měly vyčlenit z University Karlovy a měly by mít nějaký zvláštní statut. Zejména by neměly dostávat jakékoliv dotace z veřejných zdrojů.

V. Kučer 5.1.2022 9:36

Jak je to v bývalé DDR? Tam byli protestanti kteří podporovali vzdělanost. Na jihu Německa žijí katolíci. Jejich kněz hlásal že vzdělání je nevěstka ďáblova a možná proto jeho ovečky neznají základy fyziky a věří zeleným fanatikům.

J. Brunner 5.1.2022 2:49

R^

J. Novák 5.1.2022 0:26

energii z 1kg UOě nahradí 2 700 000 kg energetického uhlí,.... neemisní spolehlivé jaderné zdroje dokáží média+politici v SRN+Austrii zpochybňovat natolik,

SRN odstavila JE Brokdorf+Grohnde+Gunderemminge v době energetické odstavují jenom šílení Helmuti

J. Novák 5.1.2022 0:41

technická úroveň českých JE je natolik bezpečná a spolehlivá, že bloky lze provozovat přes 80 let díky servisu a konstrukci VVER, vodnímu stínění stěn TN reaktoru, osvědčenému palivu a provozním podmínkám,

pro synergie je vhodné stavět ETE34 shodné ETE12 a zahájit stavbu ještě letos, vše je připraveno PD znalost výroby + montáže +najíždění + schvalování + provozu, ekonomika vynikající a zvládneme dílo ETE34 českými = nejbezpečnějšími a kontrolovanými dodavateli za 5 let 1.beton + 60 měsíců= 1. poud!!!!!!!!