17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

RAKOUSKO: Příklad státního extremismu

Naši jižní sousedé nejsou ve výrobě elektřiny soběstační. Přesto chtějí ostatním státům – včetně Česka – diktovat, z čeho můžou vyrábět elektřinu. A rovnou vyhrožují soudem. Rakousko přitom nechápe, že bude první, kdo na to doplatí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Diviš 5.1.2022 10:19

Dvorní dodavatel nedodává z lásky, ale za peníze a nějaké to plivnutí občas přidá. I nějakou tu ideologii občas přidá.

P. Diviš 5.1.2022 10:19

Dvorní dodavatel nedodává z lásky, ale za peníze a nějaké to plivnutí občas přidá. I nějakou tu ideologii občas přidá.

P. Diviš 5.1.2022 10:16

No jo, když se dostane meloun (melounka) do vlády ...

A Rakušáci blbnou v jakékoliv vládní squadře, jen někdy decentněji.

P. Pepax 5.1.2022 10:15

Souhlas, nicméně elektronika v plýnových a jiných moderních topidlech zvýšuje jejich účinnost i bezpečnost. Jejich velká nevýhoda je že bez elektřiny nemohou fungovat, jako ostatně téměř všechno kromě lopaty a krumpáče..

M. Hoblík 5.1.2022 10:12

V Rakousku zůstalo mnoho zdegenerovaných šlechticů a ti chtějí uplatnit svá práva na poddané...

F. Svoboda 5.1.2022 10:10

R^

J. Kouk 5.1.2022 9:56

Odkud elekktrinu dovezou do Rakouska? Z Ruska? Od nás budou požadovat penále, že jsme jim ji nedostali.

V. Kučer 5.1.2022 9:45

Elektřina se prodává na volném trhu. Rakušani a Němci jsou mnohem bohatší než my a tak vysoké ceny zaplatí. Soudci si při svých platech ani nevšimnou že elektřina podraží.

V. Kučer 5.1.2022 9:36

Jak je to v bývalé DDR? Tam byli protestanti kteří podporovali vzdělanost. Na jihu Německa žijí katolíci. Jejich kněz hlásal že vzdělání je nevěstka ďáblova a možná proto jeho ovečky neznají základy fyziky a věří zeleným fanatikům.

P. Han 5.1.2022 9:33

Asi bych uměl navrhnout i kotel na plyn bez elektřiny. Regulace na bimetal, rozvody samotíží. Ale to jsme o 100 let zpátky...

A. Ová 5.1.2022 9:24

Musí být elektřina, protože se elektronicky provádí hafo transakcí, zejména daňová přiznání, platby... Nevěřím, že by s tím nové vlády nekalkulovaly. Půjde to jako po másle, neboť se neukazuje, že by vlády neměly podchyceno vše, co potřebují ku prospěchu. Musíme uvažovat prostě jinak. Mně je celkem jedno zima, tma a jídlo, ale jak odvedu daně mě trápí. Co když se zde nastolí úplně jiný systém? Rozuměj: úplně jiný....že nám nebude ani zima, hlad a tma. Přece jsou ti lidi ve vedení normální. Mmch. obsadili už celou Evropu a kde se teprve schyluje k volbám, tam ji obsadí. Ale já v nás obyčejné lidi věřím, že to nakonec zvrátíme. Nakonec

T. Kohout 5.1.2022 9:22

Hnutí typu "Zpět na stromy" jsou z historie známá. Jenže, historie nás vůbec nic neučí (History will teach us nothing, píseň), každá druhá generace si to musí zažít sama na vlastní kůži. Jinak to (asi) nejde.

M. Grundmann 5.1.2022 9:20

Ne všichni mladí lidé se zatím hlásí na Filozofickou nebo Teologickou fakultu University Karlovy. I když již vědečtí pracovníci Filozofické fakulty pravděpodobně vyčerpali téma nesprávných sexistických postojů Ferdy mravence vůči Berušce, zůstávají nadále další plodná témata na akademický výzkum : sexuální orientace Berušky, diskriminace Berušky Ferdou mravencem a broukem Pytlíkem nebo třeba otázka nebinárního chování brouka Pytlíka. I Teologická fakulta ukázala svou schopnost vychovávat schopné hlasatele slova božího na Letenské pláni v Praze.

Je tedy otázkou, zda si v budoucnu nezvolí tuto cestu k morální nadřazenosti větší množství mladých lidí. Zní to totiž velmi lákavě.

T. Kohout 5.1.2022 9:18

Rakušané byli ještě větší hitlerovci než Němci. Říkalo se to, osobně jsem u toho nebyl. Ale říkalo se i "Poturčenec horší Turka" a to by byl stejný případ.

T. Kohout 5.1.2022 9:15

Soudy mohou "všechno". Rozhodují i o kovidu. Kdepak zdravotníci, ale soudci! Tak proč by nemohli o energii?

V. Kučer 5.1.2022 9:09

Dovoz elektřiny nebude problém pokud bude foukat vítr.

J. Černý 5.1.2022 9:06

Germáni měli vždy sklon k totalitním ideologiím. A už se zapomíná , že Rakušané byli rovnocenní naciste jako Němci a nadšení příslušníci jednotek Waffen-SS a Wehrmachtu a podíleli se na všech nacistických zvěrstvech.

R. Dubravský 5.1.2022 8:58

Existence žebravého mnicha ovšem inherentně předpokládá existenci těch, od nichž lze něco vyžebrat.

P. Pepax 5.1.2022 8:55

Bez elektřiny asi fungují pouze kotle na uhlí či dřevo, nebo krby, jinak bez elekřiny může fungovat i mobil, ale ve funkci těžítka.

P. Kubáč 5.1.2022 8:52

Slyšel jsem že existuje nezanedbatelná zelená lobby, která se třese prachy za výstavbu bateriových úložišť elektřiny, proti kterým jsou prachy za výstavbu jaderných elektráren ( které navíc fungují ) jen nepatrné spropitné.

F. Kusák 5.1.2022 8:20

No, čekají nás ještě věci. Mně z toho všeho vychází, že dodávky energií jsou krajně nejisté. Lze očekávat nejen růst cen, ale hlavně jejich obrovskou fluktuaci. O blackoutech zatím spekulovat nechci, avšak vyloučit je také nelze. Tak jak dál, když stát nedokáže řešit zásadní problém. Pak jedině to pomož si sám a bude ti pomoženo. Měli by na to myslet občané, ale i obce a města. Jen bych rád upozornil na technickou podstatu tepelného čerpadla, že bez elektřiny je nefunkční. A ta spotřeba není až tak zanedbatelná. Je-li otopný faktor plus mínus tři (vzduch - voda), pak to mohou být běžně cca 3 kWh za hodinu, a to nepočítám, když klesne teplota třeba pod minus pět stupňů Celsia, že se musí se přitápět. Tak to jen na okraj, když slyším ty reklamní slogany.

J. Pres 5.1.2022 8:17

Nikdo z Vás to nepochopil a při tom je to jednoduché, zelená alternativa je zády u zdi a nezbývá než útočit. Ihned jak se zakážou pod nějakým důvodem jaderné zdroje energie, elektřina jaksi nebude k mání, tak se na jih od Znojma řekne - vidíte! ONI nás donutili abychom sami museli sáhnout k tradičním zdrojům, tak se na nás nezlobte, že zase budou nějakou dobu hulit komíny, protože to ONI způsobili tmu né MY. Ale alespoň jsme JIM zasolili.

M. Grundmann 5.1.2022 8:13

Křesťanský levicový fundamentalista si libuje nejen v utrpení materiálním, ale i morálním. Proto se rád obětuje pro lidi, kterých si neváží nebo jimi i dokonce opovrhuje. Jenom tak může dosáhnout morální nadřazenosti a vstoupit po smrti do nebeského království. Nejlepší vstupenkou je hloupá a nesmyslná mučednická smrt, ale ne každému křesťanskému fundamentalistovi je taková smrt dopřána.

Západní levicoví intelektuálové jsou ve skutečnosti rasisti a svou podporou zaměřenou na problematická etnika to jen dokazují. Arabové a Afričané si mylně myslí, že k nim tito lidé mají kladný vztah. Teprve ve skutečném osobním kontaktu s nimi poznají, co si západní křesťanský levicový fundamentalista o nich skutečně myslí.

D. Vlk 5.1.2022 8:13

Autore, naprosto souhlasím, ale bylo by třeba i říct, že stejně se chová EU ke svému dvornímu dodavateli plynu... ;-)

Osobně sice Putina & his boys moc nemusím, ale na druhé straně vím, že když budu plivat na ruku toho, kdo mi dává peníze, tak budu sice možná hrdý, ale chudý. Anebo hrdý, ale prokřehlý (a chudý) v případě plynu.:-/

Pro méně chápavé - první příměr byl jen ilustrativní! ;-O

R. Meišner 5.1.2022 8:05

..pokud se nějaká společnost kolektivně zblázní, nechtějte po soudcích, aby byli normální a uvažovali zdravě--to by byl oxymóron. takže tak. 8-o

R. Tichý 5.1.2022 8:03

To se musi hledat na spravnych mistech. Treba v Brdech u Jincu ;-)

R. Tichý 5.1.2022 8:02

Ja bych o Nemecku a Rakousku nepsal jako o extremistech. Prihodnejsi slovo je "parazit". Zije ze sveho hostitele (Temelin, Dukovany,...) a mozna zpusobi i jeho smrt

Statni parazitismus.....

P. Dvořák 5.1.2022 7:59

Předpokládám, že většina domácností nemá doma zásoby vody ani na jeden den a jídla víc jako na tři dny.

Čtvrtý den, to bude blekautíček jedna báseň ;-D

L. Hančar 5.1.2022 7:58

Vrtule na hranicích mezi Rakouskem a námi jsou pro mě, technokratického elektroinženýra, jen důkaz o ideologizaci společnosti za každou cenu. O stupeň horší zážitek bylo pro mě přejetí hranic do Rakouska. Připadlo mi, že jsem vjel do islámské země. Stalo se mi to už před 4mi lety na cestě do Itálie ( pohraniční, dříve rakousky roztomilé městečku Freistadt).

P. Dvořák 5.1.2022 7:57

Vy asi máte dlouhé vedení nebo co. Když si odhlasují, že jim vlastní elektřina stačí, tak jim stačit bude a basta!