5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vávra 28.12.2010 22:13

Jen

klid. Ostavaci a pražaci to vyslopou. Dál do světa se to nedostane, ostuda z podvodu zůstane doma. Penízky majitelům zůstanou a pár remcalů si pokecá. Hmmm... ještě jednou a bude to podruhé.

I. Hil 28.12.2010 15:48

Víno = odpad při výrobě octa slouží

jenom umělým vyvoláváním úžasnosti k dobrému byznysu....

K. Kocourek 28.12.2010 11:53

Templáři se stejně nedají pít.

Podle mého názoru si získali svoji pověst líbivou etiketou, ale v životě jsem od nich nepil nic, co by za to stálo. Ti, co říkají, že je jedno odkud víno pochází, mají pravdu jenom

částečně. Nemá cenu pohrdat víny z dovozu, pokud jsou slušné kvality.

Navíc jsou naše vinařské oblasti vhodné spíš pro bílé víno, ale

červeného se tu vypije víc, takže odněkud se vzít musí. Jenže uvádět na

jakémkoli zboží klamné informace je nepřípustné. Je to věc důvěry mezi výrobcem a zákazníkem. Jak můžete vědět, že příště vás neoklame třeba v obsahu nějakých škodlivých látek?

J. Schwarz 28.12.2010 11:09

To všechno je důsledek

idiotské dotační politiky a kvót EU. Je to víno kvalitní nebo ne? Pokud je kvalitní, je mi fuk jestli je templářské sklepy koupily v Chile či Moldávii. Pokud je mizerné, nezachrání to ani pokud by je pěstoval sám Svatý Cyril v Mikulově.

O. Kadlec 28.12.2010 12:20

Re: To všechno je důsledek

Co má podvod společného s dotacemi a kvótami?

Právě pro vás, kterým je všechno fuk, jsou naše supermarkety plné všelijakých náhražek skutečných potravin, a není to jen ve víně. Je vám totiž všechno fuk a je vás příliš mnoho. A lidí co koukají na to co kupují je málo. Za vaše nedostatky ve výchově nemůže EU.

Nicméně pro lidi, kteří koukají na to co kupují, ačkoli je jich méně, existují etikety. A v daném případě "temláři" nevyrábějí falešné víno, ale podvádějí na etiketách. Prostě lžou. Protože přinejmenším někteří z nás chtějí aby v lahvi s etiketou "moravské víno" bylo moravské víno a v lahvi s etiketou "francouzské víno" bylo francouzské víno. Někteří lidé jsou zase hákliví na to aby v jejich bavoráku byly originál BMW díly, a ne nějaké náhražky z Malajsie. Někomu to zase může být jedno, když to funguje. Kdyby si ale někdo v Malajsii vyrobil jak díly tak falešné obaly s logem BMW byl by to docela průšvih, že? I bez dotací EU.

P. Hofman 28.12.2010 10:16

JE TO KATASTROFA

České víno (upozorňuji, že pojem moravské v cizině absolutně nikomu nic neříká) je v zahraničí považováno za víno nevalné kvality a nulového imidže. Přiznávám, že mnohdy neprávem.

Na druhé straně trh je krutý a přesycen a protivník využije všeho, aby konkurenta deklasoval. Proto si na západ od našich hranic vinaři úzkostlivě hlídají své jméno. Nikdy jsem neslyšel o problémech kolem vín ve Francii, Německu či Švýcarsku, které by zpochybňovaly jejich kvalitu. Pouze jednou, před lety, měli obrovský zádrhel Rakušáci, jistě si ještě vzpomínáte na přidávání do vín onoho "Fridexu". Rakouská vína se přestala ve světě prodávat a rakouským vinařům (a politikům) to dalo obrovskou práci vrátit se na trh.

Proto je současný problém ať templářů či jiných domácích vinařů tak kruciální. Kdo to zlehčuje, neví o čem mluví.

P. Čulík 28.12.2010 9:29

A zkusil někdo, jestli je dobré?

Mně je vcelku jedno, odkud byly hrozny, mě zajímá, jestli je dobré. Původ by mi vadil, kdyby to sklidili kolem Černobylu, to by ale bylo spíš jako to vománkové, to by se v noci poznalo.

B. Jelínek 28.12.2010 9:12

Absurdita

možná, že v rámci nějakého úzu by se mohlo jednat o podvod ale to musí žalobce Čejkovicím dokázat. Celá tato kauza spíše ale svědčí o nesmyslnosti celého programu "český" výrobek. Je to stejně nesmyslné jako "eko" a "bio" programy. Už by to mělo většině dojít, že pro jisté kruhy to je jen "dojná" kráva.

O. Kadlec 28.12.2010 12:30

Re: Absurdita

Dokázáno už to snad je, ne?

Žalobce je nezajímavý pro nás zákazníky. To templáři jsou povinni nám zákazníkům DOKÁZAT, že už nepodvádějí a prezentují poctivé moravské víno.

Ale mluví se o templářích jenže se totéž týká i ostatních moravských velkovýrobců pro supermarkety. Ať si to vyrábějí dál, to nebude vadit, pít to nemusíme. pouze je přinutíme, aby na etiketách uváděli co v těch lahvích skutečně je. A k tomu nepotřebujeme žalobce, pouze důslednou potravinářskou a vinařskou inspekci a média.

A. Reček 28.12.2010 9:01

Něco takového bylo, je a bude !

Vždy budou lidi přednostně se honící za vysokými zisky. Co se vína týče, tak tento popsaný zde problém mě moc netíží, protože dávám přednost valašskému penicilínu a přidruženým destilovaným medikamentům.

S. Ševeček 28.12.2010 7:35

Není to nic tragického - to templářské víno

bylo určeno pro Pražáky ...

R. Tesařík 28.12.2010 8:58

Re: Není to nic tragického - to templářské víno

správně..pro pražáci...