16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

PRÁVO: Kosatka připlouvá ze Švýcarska

Zatímco obsáhlý spis české policie s názvem Kosatka, popisující prodej akcií Mostecké uhelné společnosti (MUS), se povaluje někde v trezoru, švýcarští vyšetřovatelé po zhruba pěti letech ženou Antonína Koláčka, Luboše Měkotu, Marka Čmejlu, Oldřich Klimeckého, Petra Krause, Jiřího Diviše a Jacquese de Groota před soud.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Vaněček Šauerová 12.11.2011 15:36

Zvláštní věc : Pro čtenáře Psa je kauza MUS patrně naprosto nezajímavá.

Zkuste nějaký jiný web, pane autore.

B. Rybák 12.11.2011 18:59

Naopak!

Příběh o tom, jak sociálně demokratičtí "šibalové" nejprve obdarovávali naším bohatstvím své nedávné komunistické spolustraníky (své budoucí mecenáše), aby pak většinu z toho co nám zbylo, pomohli uloupit svým budoucím zahraničním mecenášům je velmi zajímavý. Odhalení, jakou roli v tom a v trvalém zakopávání těchto kauz pod koberec sehrála policejní mafie (t.zv. Grosstapo), soudcovská mafie (bývalých, vždy poslušných kádrů) a jakou "náš", kouřovou clonou pseudoafér, tyto zločiny zakrývající tisk, by bylo dokonce velmi důležité i pro naši budoucnost. Problém je ale v tom, že tyto informace nejsou zas tak moc nové. A navíc formulace, že švýcarští vyšetřovatelé postaví naše občany před soud, vyvolává přinejmenším rozpaky, které určitě nezmenší vědomí toho, že přinejmenším donedávna chránili tajemství svých bank tak, že se do nich ukryly zisky z většiny darebáctví tohoto světa.

B. Brousková 12.11.2011 22:51

Re: Naopak!

"Sociálně demokratičtí šibalové" už mohli leda tak rozdávat ohlodané kosti, které jim zanechali jejich předchůdci. Ve volbách v roce 1992  dostali socani asi 7,5% hlasů a ODS  35%, komunisti 15%. První vlna kuponové privatizace probíhala tuším od května  do prosince 1992 zcela v režii ODS. ODS pak vládla až do roku 1997! Největší zlodějny probíhaly právě v tomto období. (Jen více Kožených!!). Restituce v průmyslu, sice měly být ukončeny do října 1993, (byl na to dokonce zákon!!!), jenže tahanice mezi restituenty a "osobami povinnými" se táhly ještě několik roků. Pokud jde o koloťuka Grosse, byl jmenován premiérem až po odstoupení Špidly v roce 2005. Tedy dávno po sezoně. Takže pláčete sice dobře , ale na nesprávném hrobě. Nemyslím si, že by se socani (kdyby měli tu možnost), chovali jinak, ale to nic nemění na faktu, že to byla ODS, která "obdarovala naším bohatstvím"  Soudky, Junky , Stehlíky a celou tu estébáckou sebranku.

B. Rybák 13.11.2011 13:24

Re: Naopak!

Po (z vnějšku a pomocí "pravdoláskařů) vynucené beztrestnosti komunistických "elit" bylo díky jejich převaze v hospodářských informacích a mafiánské soudržnosti nemožné jim zcela zabránit v úspěchu v kuponové (mezinárodními orgány tehdy vysoce hodnocené privatizaci). Pokud by "vlastníci" konkurence neschopných podniků, měli za ně ještě zaplatit, (nesmyslné, protože netržní ceny) neměli by žádnou šanci (cca 85% našich podniků by zbankrotovalo a jejich majetek by téměř zadarmo získali zahraniční piráti). Z velké části, tedy t.zv. "tunelování" bylo jedinou možností, jak zachránit majetek v českých rukou. Pokud tu ten majetek zůstal, pak jsme tedy díky tomu neschudli (kupónové knížky jsme dostali téměř zadarmo).

Nepochybným zločinem byl neskutečně laciný, korupční výprodej bohatství (nebo jeho záměrné zničení) této země do zahraničí naše banky, automobilky, obchody, keramika, textilní průmysl, cukrovarnictví) korupční nákupy např. Grippenů, korupční přijetí vstupních a dalších diskriminačních podmínek EU,.. Kuponová privatizace nezničila naši možnost "být ekonomickým tygrem". Tu zničili tihle vlastizrádní darebáci.

J. Slanina 13.11.2011 10:05

Re: Zvláštní věc : Pro čtenáře Psa je kauza MUS patrně naprosto nezajímavá.

A proč se tomu divíte, milá paní(?)? Copak skutečně nevidíte koho elektorát se zde na Psu většinově exhibuje?

B. Rybák 14.11.2011 14:23

Re: Zvláštní věc : Pro čtenáře Psa je kauza MUS patrně naprosto nezajímavá.

Tak se tolik nepředvádějte. Paní SVŠ Váš elektorát určitě zná.