2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POTRAVINÁŘSTVÍ: Chov a lov ryb čekají zásadní změny

Přestože s výjimkou podzimních výlovů a předvánočního prodeje kaprů veřejnost ani politiky v naší zemi rybolov ani oblast rybářství příliš nezajímají, měla by se zejména odpovědná místa i rybáři samotní probudit co nejdříve ze zimního spánku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 28.12.2015 1:09

Re: A co takhle snížit počet lidí? To by nepomohlo?

Souhlasím s Vámi - ale jen pokud oba, Vy i já, budeme VNĚ oné utěsněné oblasti, kde se to nechá na přírodě. Neplatí jen pro ebolu, třeba vhodný kmen chřipky by se v Evropě docela ujmout mohl a nakonec i ebola se dá do Evropy zavléct ...

J. Schwarz 27.12.2015 15:57

další důkaz

že dotace jsou svinstvo!

B. Rybák 27.12.2015 0:18

Je to podobný trik

Jako s OZE. Bohaté státy si připraví nákladné technologie (v tomto případě na správné pěstování ryb) a pomocí "zelené" demagogie je prosadí jako jediné přijatelné technologie, takže ti, kdo ty technologie nemají, si musí jejich produkty (v tomto případě ryby) kupovat na úkor své vlastní vlastní "zaostalé" produkce!

O. Horák 26.12.2015 21:12

no mě to nevyčítejte

tak jak kdysi byla třeba syrečky ultra levný sýr a ryby maso pro chudé, tak dnes jsou syrečky luxusní sýr a ryby dražší než vepřové a to mluvím o mraženém rybím mase.

Prostě došlo k jistému stavu tvorby cen, který jistě nepodporuje konzumaci zdravějších potravin - syrečky, těžce nízkotučný sýr z okradeného tvarohu kde výrobce vydělá na másle a obecně tuku, ale velmi zdravý bílkovinami nabitý s úžasnou chutí leč dražší než vysokotučné sýry, ryby - kdysi levné, až skoro jídlo pro chudé a dnes luxus s nálepkou zdravé výživy tím je cenově v pekle.

Vegetariáni mají argument, že kk produkci kila masa potřebujete 3-8 kg zeleného, ale už vám nevysvětlí, proč tedy zelenina není téměř za hubičku když i energeticky a výživově stojí za sotva pár desetin síly živočišných bílkovin. Zkuste třeba vyléčit anemika bez umělých přípravků a masa.

M. Pivoda 26.12.2015 21:02

Naší zemi ujíždí více vlaků, nejen v rybářství

Petr Havel: "Vzhledem k tomu, že samotní rybáři jsou k chovům ryb „pod střechou“ skeptičtí a do této technologie se zrovna nehrnou, ujíždí v této oblasti naší zemi opět jeden z vlaků, které s sebou vezou konkurenceschopnost zemědělské (v tomto případě rybářské) produkce, ..."

Technologický pokrok nelze zastavit. Určitě ne prostředky, které vlastní Česká republika. Proto nás v budoucích letech čekají další propadáky.

O technologickém pokroku nelze ani v českých školách učit mladou generaci. Něco o tom vím. Viz například zde:

https://sites.google.com/site/inovacnigramotnost/ucebni-pracovni-a-metodicke-listy

A jak to, že se takový pokrokový článek náhle objevil na obvykle jen tlachajícím Neviditelném psovi? Asi byl redaktor Wagner poněkud vánočně podnapilý.

J. Chaloupka 26.12.2015 12:30

A co takhle snížit počet lidí? To by nepomohlo?

Proč bránit hladomorům, když mají za cíl vytřídit lidskou populaci. Stejné to bylo v Evropě ve středověku, kdy tuto roli hrál mor. Proč posíláme lékaře, aby bránili ebole, když je to přírodní proces? Měli bychom jen ty oblasti, kde se ebola vyskytuje poněkud utěsnit.

O. Havlíček 26.12.2015 9:22

Opravdu

je na 97% našich rybníků omezen intezivní chov ryb ?

To nechápu - při letní návštěvě Třeboňska, které turistický průmysl "prodává" jako oázu čisté a téměř divoké přírody, je představa o tom, jak dojedu na kole k rybníku a po vykoupání pojedu osvěžen dál, jen představa, která vezme za své u prvního rybníku. Na hrázi stojí "silo", do zelené břečky je riziko vstoupit, natož v ní plavat. Kapři lapají po vzduchu hladiny......To je "neintenzivní" ?

Jak tedy vypadá rybník s intenzivním chovem ?