8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLEMIKA: Žádného velkého bratra neplánuji

„Méně slov a více činů, pane ministře!“ Takovou radu jsem dostal na závěr článku Informatika: Velký bratr v Česku posiluje, podle kterého pod falešnou záminkou boje s daňovými úniky buduji v České republice orwelovské vize o totální kontrole občanů a firem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 4.12.2014 12:25

Re: Až budu dostávat od státu dotace v miliardách,

Pane Urbane určitě dotační politiku v EU a taky u nás nezavedl pan Babiš. Někdo určil pravidla a kdo ty pravidla dodržuje nemůže být znevěrohodňován v jiné oblasti působení. Babišův Agrofert pobírá dotace, no a co? Je jenom jedním z dlouhé řady jiných podnikatelských subjektů činících podle pravidel totéž. A pravidla, pane Urban, platí pro všechny, říká se tomu spravedlivý, demokratický přístup platný pro všechny stejně.

M. Moravcová 4.12.2014 12:29

Re: Až budu dostávat od státu dotace v miliardách,

tak ať se ten STBácký  "anděl"  s křivými křídly nechlubí tím, že platí stamiliony ročně na daních, když 3 miliardy ročně získá na dotacích. To se nám to tancuje, když to jiní platí.

V. Čermák 4.12.2014 12:34

Re: Až budu dostávat od státu dotace v miliardách,

Závist? Není to ten klacek lůzy?

J. Boleslav 4.12.2014 13:30

Re: Až budu dostávat od státu dotace v miliardách,

Kdepak závist. Pouze zdravý selský rozum.

M. Moravcová 4.12.2014 14:17

Re: Až budu dostávat od státu dotace v miliardách,

když nevíte o čem je řeč, tak raději mlčte.

R. Langer 4.12.2014 15:22

Re: Až budu dostávat od státu dotace v miliardách,

Myslím, že není co závidět. Slušný člověk by se styděl.

J. Schwarz 4.12.2014 15:20

Re: Až budu dostávat od státu dotace v miliardách,

no, nacisti měli taky "pravidla, co platily pro všechny". Plyne z toho automaticky, že jejich systém byl "spravedlivý"?

V. Ondys 4.12.2014 11:27

:)))))))))))))))))) Daně nejsou samoúčelné

U nás ale umožňují celkem pohodlný život všem, kterým pokrokově smrdí pot z lidské práce. :)))))))))))))))))) Vážení soudruzi i ex, socialistickému přerozdělování nic nehrozí a zítra :)))))) se bude tančit na každém úřadě v zájmu posvátných výhod státního zaměstnance!

V. Čermák 4.12.2014 11:35

Re: :)))))))))))))))))) Daně nejsou samoúčelné

Z daní je financován Váš důchod, takže byste měl mít zájem, aby byly řádně vybírány.

J. Urban 4.12.2014 12:04

Re: :)))))))))))))))))) Daně nejsou samoúčelné

Fakt? Pak je ale něco špatně.

V. Čermák 4.12.2014 12:24

Re: :)))))))))))))))))) Daně nejsou samoúčelné

No ano, zatím především špatný výběr, to jste nevěděl?

J. Boleslav 4.12.2014 13:31

Re: :)))))))))))))))))) Daně nejsou samoúčelné

Důchody z daní financovány nejsou, máte v tom těžký hokej.

V. Ondys 4.12.2014 13:50

Re: :)))))))))))))))))) Daně nejsou samoúčelné

Mým zájmem je, pane Čermáku, aby se dařilo samostatnému, schopnému, pracovitému, slušnému a poctivému člověku, jenom o to se může opírat naděje každého z nás. :))))) Za celý život jsem si užil papalášských představ dostatečně, navzdory tomu jsem si svou vynucenou povinnost k předešlým generacím řádně splnil a nemusím nikomu vděčně líbat ruce...

J. Schwarz 4.12.2014 15:21

Re: :)))))))))))))))))) Daně nejsou samoúčelné

Opravdu? Tak proč, ksakru, platím "sociální pojištění"?

M. Vondráček 4.12.2014 11:15

?

" A malému podnikateli může stačit tablet nebo chytrý telefon, jen si pořídí malou příruční tiskárnu. To se týká těch malých, velcí podnikatelé jsou v řadě případů již hardwarově vybaveni a musí jen aktualizovat svůj pokladní software."

Co z toho mi zaplatíte Vy pane ministře ??

V. Čermák 4.12.2014 11:22

Re: ?

Dáte si to do nákladů.

M. Moravcová 4.12.2014 11:49

Re: ?

no a?  To myslíte, že nepotřebujete na ty krámy vydělat?

V. Čermák 4.12.2014 12:31

Re: ?

Ty krámy by nebyly potřeba, kdyby zejména živnostníci platili řádně daně. Poctivý živmnostníci budou možná rádi, nepoctiví budou usilovně kvičet. Podobně poctiví sportovci jistě chápou (a možná jsou za ni i rádi) "buzeraci" dopingových orgánů.

J. Vlasák 4.12.2014 14:01

Re: ?

Pane Čermáku, ty krámy, jak říkáte, by nebyly potřeba, kdyby státní správa v oblasti výběru daní řádně a smysluplně konala s tím, na co již dávno nástroje má. Příkladem budiž spotřební daň z dovážené nafty a benzínu. Dodnes se přetřásá daňový únik přes Ecoll Invest z Brna ( řádově 2,5 miliardy na spotřební dani, dalších 800 mio na DPH ) Až tento únik postrčil politickou vůli k používání předběžného opatření celníky a dnes byste neměl dovézt více než jednu cisternu přesahující limit Vašeho zajištění. Zajímají snad živnostenské úřady desetitisíce řemeslníků "podnikajících" na černo? Máte pocit, že EET v těchto "nezaměstnaných" žijících ze vzduchu vzbudí dostatečný strach, aby legalizovali svoji živnost? Je snad síť na našem území dostatečně dimenzovaná na předpokládaný nárůst průtoku dat? ( OSSZ v současné době potvrdí elektronické podání do 20 minut, Fú do dvou dnů, registr vozidel nemá smysl probírat ) Poctivým živnostníkům jistě radostně zaplesalo srdéčko nad další novou povinností, kterou budou muset zaplatit ze svého. I já už se těším na začátek nového roku, kdy si budu do večerních hodin hrát s výkazy, hlášeními, přiznáními, statistikami, budu je po dvou až pěti různými formuláři se stejnými daty strkat do stejných obálek a adresovat stejnému úřadu, dokonce pro jednoduchost i stejnému úředníku. Je pravda, že doba pokročila a spoustu z nich mohu poslat elektronicky, škoda jen, že ke spoustě z nich budu muset vytisknout papír, podepsat, že jsem je podepsal a poslat poštou.

J. Kratochvíl 4.12.2014 11:10

Výborně pane Babiši,

na vašich opatřeních asi něco bude a vypadají rozumně, protože s vámi nesouhlasí hlavně stoupenci Klausů případně Kalousků, že se sahá na jejich svobody. To je dobře, že se sahá na svobody zlodějů defraudantů a podvodníků. Proč by nemohlo zde fungovat něco co funguje v jiných sousedních demokratických zemích. Bohužel, minulé politické reprezentace zde zavedly systémy bez kontrol a způsobily státu velké ztráty, proto bude potřeba se opět vrátit do normálu zvýšenými kontrolami. Kdyby se zde tolik nekradlo a nepodvádělo nemuselo tady zavádět žádní "Velcí bratři." Myslím, že poctiví občané tohoto státu to oceňují.

R. Langer 4.12.2014 11:59

Re: Výborně pane Babiši,

Hahaha, dotovaný pan "podnikatel" Babiš bude něco vykládat o zlodějích, defraudantech a podvodnících. Pěkně ten socfašismus funguje, pěkně. Ale ne pro normální lidi, soudruhu. :-P

J. Kratochvíl 4.12.2014 16:03

Re: Výborně pane Babiši,

Hahaha, to jako, že vy jste normální???

M. Moravcová 4.12.2014 12:09

Re: Výborně pane Babiši,

poctivými občany myslíte ty, kteří jsou přisátí na státním cecíku - úředníky a ze státních příspěvků a dotací žijící individua?  Všichni ostatní jsou totiž buď zaměstnanci zaměstnavatele, tedy zaměstnavatele (podnikatele) který odvádí daně, aby ti přisátí měli co žrát,  dále zdravotníci, učitelé, hasiči a policajti.

P. Papež 4.12.2014 12:19

Re: Výborně pane Babiši,

Líbí se mně, jak opět mdlý rozum dělí společnost. Na stoupence "spravedlivého" Babiše a stoupence Klausů, případně Kalousků. Úplně zapomínáte na normálně myslící lidi, kteří nejsou ani v jedné skupině, jen je štve, způsob, jak ministerstvo financí postupuje. Je zvláštní, že se Babiš nezmínil, že na celou novou agendu musí přijmout asi 600 nových úředníků , aby byla zvládnuta nová agenda(sám to v televizi přiznal). Nějak zapomenul, že jeho volebními hesly bylo i snížení státní administrativy. Ovšem kontrola a přehled konkurence za státní peníze se mu velmi hodí. Samozřejmě dotace do Agrofertu si nesníží. A teď zkuste přemýšlet a včil mudrujte.

R. Langer 4.12.2014 12:24

Re: Výborně pane Babiši,

Přemýšlení bolí, to neklapne...

L. Hrušková 4.12.2014 15:04

Re: Výborně pane Babiši,

To není zvyšování administrativy, to je boj s nezaměstnaností! No, neberte to!!!

J. Kratochvíl 4.12.2014 16:00

Re: Výborně pane Babiši,

Líbí se mi,jak zase vy rozdělujete společnost na normálně myslící a ty s tím mdlým rozumem, kteří nesdílejí moje názory. Kdyby pan Babiš přijal dalších třeba 6000 lidí a státní správa fungovala, jak má tak se to společnosti 1000 krát vyplatí a to on ví, protože na funkční státní správě má zájem i jako podnikatel, ale vy a vám podobní to jistě budete brát jako střet zájmů.

M. Moravcová 4.12.2014 16:17

Re: Výborně pane Babiši,

kdyby Babiš přijal třeba 6 tis. lidí - :-)) A kdo bude prosím vytvářet hodnoty, když všichni v produktivním věku budou pracovat ve státní správě, nebo budou nezaměstnaní (ti co nikdy dělat nebudou), nebo pracující důchodci. Teda Vy to máte fakt srovnaný.

P. Papež 5.12.2014 0:10

Re: Výborně pane Babiši,

Ale ona ta státní správa nefunguje, stávají se z ní trafiky pro kamarády, zkrachovalé politiky apod. Takže Babiš by měl vše špatné propouštět, nikoliv rovnou nahlásit navýšení o 600 lidí.

J. Vlasák 4.12.2014 14:40

Re: Výborně pane Babiši,

Pane, příkladem proč u nás nefunguje to co jinde, může být vyskakující titulek o tom, že červená nafta zaplavuje Česko. Ona sice zaplavuje Česko už od doby, co se topný olej začal barvit, ale nebuďme překvapení z překvapení. Celní správa opět zaznamenává úspěchy v pronásledování dodávek s tisícílitrovými kontejnery, škoda jen, že jí stále unikají fiktivní cisterny, ba i celé vlaky s naftou mířící např. do Rumunska. Ale proč propadám grafomanii. V Německu je uplatňován princip osvobození topného oleje od spotřební daně ( je přece určen k topení, nikoliv k pohonu motorových vozidel, jako takový je zatížen pouze ekologickou daní ) Nabrat ho můžete na jakékoliv ČS, která ho má v nabídce. Problém Vám nastane v případě, že Vám při běžné kontrole najdou v nádrži auta červeno. Zaplatíte spotřební daň v částce rovnající se km na tachometru x deklarovaná spotřeba x sazba spotřební daně. Kolik němců asi jezdí na červenou naftu? U nás je topný olej zatížen spotřební daní, armádě úředníků musíte prokázat, že jste ho spotřeboval na topení, následně Vám jiní úředníci spotřební daň vrátí a nikoho nezajímá, zda máte červeno v nádrži. Takže je armáda úředníků zaměstnána pronásledováním troškařů s kanystry topného oleje, výtěžek doměřené daně nepostačuje ani na úhradu její mzdy. Proč dělat věci jednoduše, když to jde i složitě. Proto to u nás fungovat nebude.