5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLEMIKA: Poradíte Andrejovi?

Mám radost, že můj článek na Neviditelném psu Velký bratr posiluje zaujal pana ministra financí Babiše a přiměl ho k úvaze na toto vážné téma. Jen se obávám, že jeho představa o cestě, kterak z dluhové pasti ven se ubírá špatným směrem. Pomůžete prosím a poradíte panu ministrovi, majiteli a předsedovi lepší cestu?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Macek 10.12.2014 12:59

Pojďme společně kultivovat slušnost a konstruktivně tvořit

Zapojte se prosím do diskuze o tom, jak z celého začarovaného kruhu ven. Rozeštvávání lidí a pošťuchování ke třídnímu boji nikam nikdy nevedlo - na tom vydělávají jen padouši. Cesta je: kultivovat slušnost a svobodné tvoření. Vykašleme se prosím na trolly. Podejme ruku Česku. Pěkný den do země tvůrčích velikánů přeji M.

http://www.sedmero.cz/2014/12/podejme-ruku-cesku.html

J. Kratochvíl 7.12.2014 18:05

Pane Macek,

chci vás upozornit, že ty vaše pravičácké nápady, kterými argumentujete proti panu Babišovi tady již praktikovala pravice téměř 25 let a dotáhla stát k dnešnímu stavu. Jsem rád, že se zde konečně objevil nějaký pan Babiš a začne hospodařit trochu jinak než podle vašich receptů, které se ukázaly, jako totálně na :ovno. Jsem rád, že je zde velká skupina voličů, která to vidí stejně jako pan Babiš a to je nadějné a vy a vám podobní konečné půjdete do háje.

M. Macek 8.12.2014 8:25

Re: Pane Macek,

Vážený pane Kratochvíl,

nebuďte zlý, urážlivý a agresivní. Kultivujte slušnost, vyplatí se to.

Myslíte si, že tu někdy vládla nějaká pravice, levice či zadnice? Já zde vidím jen samý socialismus, kam se podíváš a bolševiky mysli. Lidé co rozeštvávají druhé vzájemně proti sobě jsou destruktivní a žhavení třídního boje ještě nikdy nikomu nepomohlo, až na tedy pár gaunerů.

Přeji pěkný den naplněný tvůrčí svobodnou prací M.

V. Čermák 7.12.2014 13:38

Rozlícený agitátor pan Macek uráží.

Skoro to vypadá, že mu HRÁBLO, jak se lidově říká. Dle mého názoru je to typický ELITÁŘ ovšem NEPOCHOPENÝ obyčejnými lidmi, kteří mají obyčejné starosti a tudíž na bojovnou IDEOLOGII pana Macka buď nemají prostě čas, nebo na ni kašlou. Pan Macek je potom tituluje jako nemyslící, osazuje je do Párkové republiky, kde PRÝ bejvávalo, bejvávalo Dobře. Pan Macek je takový prostý, ideologií poznamenaný tvor, který každého, kdo si dovolí kritizovat nějaké současné nešvary v kapitalistickém Česku okamžitě rázně zařadí mezi nostaligické příznivce komoušů a milovníky párků v bříšku. A takovíhle páni Mackové, SAMI mající "mýdlovou operetku ve své BEDNĚ" by chtěli lidem radit, aby mysleli. Pane Macku, opakuji, že jste fakt TŘÍDA. Omlouvám se, že jsem použil VÁŠE autentické slovní obraty, prostě mě to nedalo, ale jsou VAŠE. A jak jsem řekl hned na začátku naší plodné diskuze, PIŠTE DÁL! Lidi si všimnou.

M. Macek 8.12.2014 8:29

Re: Rozlícený agitátor pan Macek uráží.

Asi si půjdu dle rad pana Babiše (včerejší režírované Otázky Václava Moravce 7.12.2014) taky hladit zvířátka na Čapí hnízdo. No nevím, zdali to pomůže více než objímání stromů.

Už jste pane Čermáku zmocněn odpovědět na moji věcnou otázku v diskuzi níže? "V čem pane Čermáku zareagoval pan Babiš "docela fundovaně sám"? :-)"

Děkuji za vysvětlení a přeji prima den M.

M. Macek 6.12.2014 23:12

Dobrou noc do Muliganova údolí

Chléb a hry. To je to co "lid" zajímá. Chleba dodají Burešovi automatizované závody a hry zadarmo zajišťují z hradu. Jako vždy:-)

"Mýdlová operetka v bedně a hlavně nechtějte po nás abychom mysleli." --- 85% většina #BejvavaloBlejvaloBejvavaloDobre!

Zdravím Párkovou republiku, na tu ani ostrovní banáni nemají...

Dobrou noc do Muliganova údolí přeji M.

J. Boleslav 6.12.2014 18:36

Andrejovi bych poradil jedinou věc

Vypadněte z politiky, jste v ní v gigantickém střetu zájmu. Jakékoliv seriózní diskuse s tímto pánem, resp. vlastně soudruhem, považuji za naprostou ztrátu času.

V. Čermák 6.12.2014 21:06

Re: Andrejovi bych poradil jedinou věc

Že o té SERIOZNÍ diskuzi mluvíte zrovna Vy. Vždyť Vás tu všichni známe.

I. Skolin 6.12.2014 22:55

Re: Andrejovi bych poradil jedinou věc

Mluvte prosím za sebe !

V. Čermák 7.12.2014 13:45

Re: Andrejovi bych poradil jedinou věc

Vy ho neznáte? to se divím. Je to přece ten "Ovar, STBák, swiňa, KGBák, rovnátko, zubopleš" ( pardon, jestli jsem na něco zapomněl), no jedním slovem VÝRAZNÁ OSOBNOST obohacující zdejší mnohdy nudnou diskuzi.

M. Moravcová 7.12.2014 7:59

Re: Andrejovi bych poradil jedinou věc

Kdo je to "My všichni"? Vy snad?

J. Boleslav 7.12.2014 13:15

Re: Andrejovi bych poradil jedinou věc

I Vás.

M. Moravcová 7.12.2014 8:02

Re: Andrejovi bych poradil jedinou věc

souhlasím. Stbák, udavač a přesvědčený komunista "z donucení maminky" je v obrovském střetu zájmů.

J. Boleslav 7.12.2014 13:17

Re: Andrejovi bych poradil jedinou věc

Ach ty maminky. Jeden spolužák z gymplu měl podobnou jako Bureš, jen to nedotáhl tak daleko. Pouze na kádrováka, co má na stole kromě telefonu pouze Rudou krávu.

V. Kain 7.12.2014 8:38

Re: Andrejovi bych poradil jedinou věc

Zatím jenom takzvaně lidově žvaní,což se může jeho voličům líbit.Já to vidím tak,že za ním až se ztratí zůstanou jenom obrovské škody.Ono se stačí podívat do toho jeho všiváckého obličeje aby člověk zjistil jaký je to podrazák.Když mu někdo šlápne na kuří oko a odhalí trochu jeho praktiky tak začne čobolit českoslovenky.

J. Boleslav 7.12.2014 13:14

Re: Andrejovi bych poradil jedinou věc

Přesně tak. Vyčůraný estébácký pohůnek.

M. Macek 6.12.2014 15:17

Trollové všech zemí spojte se při kývací nirváně!

Už chápu nostalgii lidí jako je p. Čermák - není-li to placený troll, pak je to modelový volič všech kývalistů. Jo Bejvávalo, bejvávalo, bejvávalo dobře: Nacpali jste si bříška podpultovými párečky a hned bylo a je líp, když mozeček vypne:-)

V čem pane Čermáku zareagoval pan Babiš "docela fundovaně sám"? :-)

Pěkný den v krásném českém kocourkovu přeji M.

J. Boleslav 6.12.2014 18:38

Re: Trollové všech zemí spojte se při kývací nirváně!

Teď se kývalisté transformovali na třicetikorunáče a koblihožrouty.

P. Lenc 6.12.2014 18:44

Re: Trollové všech zemí spojte se při kývací nirváně!

Jo!

V. Čermák 6.12.2014 20:49

Agitátor pan Macek se rozlobil,

trollem mně nazval a taky modelovým voličem všech kývalistů, bříško jsem si nacpal párečky, nostalgický jsem, mozeček vypnul... Inu je vidět, že pan Macek je třída a taky elitář, a ten nostalgický hloupý lid ho né a né pochopit. Inu to je opravdu k zlosti, že? Také je mi záhadou, proč do toho svého příspěvku vpravil lásku k minulému režimu? Inu, já jsem strojní inženýr a logiku pana Macka říznutou ideologií, prostě nechápu. Naopak, jestli mi to tedy dovolíte, Babiše jsem chápal docela dobře, narozdíl od Vás. Stačí Vám to pane Macku jako odpověď na Vaši otázku? Je Vám to jasné?

M. Macek 6.12.2014 23:07

Re: Agitátor pan Macek se rozlobil,

Ne, nestačí a je mi Váš názor jedno. Přečtěte si prosím ještě jednou otázku a jako strojní inženýr (jaký ročník prosím?) ji snad pochopíte a zvládnete odpovědět. Šup, šup. Už se těším na odpověď a jdu si nalupat popcorn:-) Uááá... není nad "kecy v kleci"! :-D

Krásný a přívětivý večer a dobrou noc v Kocourkově přeji milí občané M.

J. Boleslav 7.12.2014 13:20

Re: Agitátor pan Macek se rozlobil,

Logiku bych na Vašem místě nechal nadále na pokoji.

K. Vyšata 6.12.2014 11:28

Máte skoro pravdu, pane ministře.

Krátké konstatování autora v podstatě vystihuje bezradnost autora porozumět způsobu narovnání výběru daní. I když, a to musím uvést vzhledem k profilu autora, to může být také plánovité napadání tak obvyklé po zasažení určité skupiny postižených.

Jako vždy se hodí napadnout záměr způsobem, že není dokázáno, analyzováno, posouzeno a vypočteno. Autora neuspokojí odkaz na úspěšnost v jiné zemi, na to, že system funguje s velmi dobrými výsledky. Upřímně se obává další ztráty veřejných prostředků (příklad,v době, kdy třeba na filmování filmů na které nikdo nechodí se vyhazují stamiliony), složitosti systemu a jeho možného zneužití.  Tak jednoduše, u každé pokladny je většinou zaveden karetní system placení, velmi podobný připraovaného systemu evidované účtenky, nic světoborného. Zavedení je jen otázka prvotní investice a zvyku.

K ostatním "nápadům" autora, ano, bylo by nejlepší tak zjednodušit daňový system a jeho výši vybírání natolik, aby každý radostně spěchal daně platit. Názor jak ze základní školy, i kdyby se platilo ve výši do desíti procent, stejně by úplně stejní neplatiči neplatili dál, v lidské povaze je něco zakódováno a žádní "pravicová" poučka to nevymaže.

Ministr financí, jak ho sleduji, nepotřebuje radit, myslím že má jasný cíl a propracované způsoby jak ho docílit. Sledujte jeho cestu a teprve až bude odcházet, posuďte výsledky. Třeba vám nezbude než uctivě smeknout.

M. Vondráček 6.12.2014 12:22

Re: Máte skoro pravdu, pane ministře.

Vy už jste smekl , jak se zdá :-)

K. Vyšata 6.12.2014 12:28

Re: Máte skoro pravdu, pane ministře.

Je mi vás líto pane Vondráčku, mít takové morbidní sny musí být stresující.

M. Vondráček 6.12.2014 14:27

Re: Máte skoro pravdu, pane ministře.

O čem to mluvíte člověče ??

M. Macek 6.12.2014 15:18

Re: Máte skoro pravdu, pane ministře.

:-) Atas9 už neví, na co zrovna odpovídá :-)

K. Vyšata 6.12.2014 15:38

Re: Máte skoro pravdu, pane ministře.

Vaše poznámka pane Macku se přesně hodí do úrovně článku pod kterým diskutujeme. Prázdnota argumentů a nepochopení ostatních.

J. Aspirin 6.12.2014 17:28

Re: Máte skoro pravdu, pane ministře.

... tedy já vás fakt nechápu. Kývání na opatření vrchnosti, které přesouvá na občana důkazní břemeno - že je nevinný (v tomto případě, že nekrátí daně) a ještě to musí dokazovat za vlastní peníze i opatření předávající pravomocí rozhodovat o nevinnosti státnímu úředníkovi je přece zvěrstvo.

Když se podíváte do nedávné minulosti, kdy byly přijaty obdobná "extenzivní" opatření s obdobnou rétorikou ("lumpové to teď mají spočítané" i "všude v civilizovaném světě se to tak dělá" - podotýkám nedělá!!! To jsou právě řeči, které si málokdo ověří) vedly k tomu, že velcí lumpové jsou v klidu stále a úředníci se hojí na drobných podnikatelích a občanovi, který někde něco zapomněl.

J. Boleslav 6.12.2014 18:39

Re: Máte skoro pravdu, pane ministře.

Přesně tak.