2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POČÍTAČE: Vista - potřebujete rychlý upgrade?

Marketingové oddělení Microsoftu nám slibuje mnoho nových převratných funkcí a taktéž i to, že naše práce bude od nynějška jednodušší, efektivnější a lepší než kdy před tím, pokud si zakoupíme a nainstalujeme nový systém. Potřebujete ale nyní opravdu všechny nové funkce?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
karel čermák 9.3.2007 20:09

Placený agent Bila Gatese blábolí

Citace : Na druhou stranu se ale lze většině podobných situací vyhnout správným nastavením a používáním, což je však něco, co většina lidí v souvislosti se softwarem nebere v potaz, ačkoliv u jiných výrobků to berou za samozřejmost.

Mizerný program bez záruky a stále porouchaný se nedá svádět na uživatele. U kterého jiného výrobku musíte být inženýrem aby šel vůbec spustit. Hanba . 

Přemysl Vavroušek 10.3.2007 2:00

Re: Placený agent Bila Gatese blábolí

Zcela určitě nejsem placený agent Billa Gatese, i když za korunku od Billa bych možná byl rád, při mém platu, pohybujícím se ve čtyřmístných cifrách, určitě kvůli tomu nebudu opěvovat něco, co se mi nezdá.

Ale za tím co citujete si stojím. Kupujete-li auto, je předpoklad, že jej umíte řídit, kupujete-li jakýkoliv spotřebič, jež neumíte ovládat, je zcela samozřejmé, že si přečtete návod k použití a podle něj to vyzkoušíte. Lidé si ale koupí počítač a teď čekají, že vše bude samo fungovat a že jim to bude ukazovat přesně krok za krokem, co mají dělat.

Zajísté by mohl výrobce OS udělat vše plné wizardů, kteří vám nedovolí nic, než se nechat vést, ale kolik by se pak vyrojilo milionů uživatelů, pro které je už současná míra usnadnění nesnesitelná?! Předpokládal bych, že když si někdo koupí PC s Windows a ví, že s počítači neumí, zakoupí nějakou publikaci, nebo alespoň zamíří do Nápovědy a odborné pomoci, kterou má přímo v nabídce Start. Uznávám, že ne vždy byla u předchozích verzí dobře použitelná, ale v XP určitě. Obsahuje desítky návodů, příkladů, postupů, co a jak lze provést, rady ohledně zabezpečení, nastavování oprávnění, doporučení nepracovat pro privilegovaným uživatelským účtem, atd. Pokud by uživatel věnoval alespoň několik desítek minut pročtení a prozkoušení těchto postupů, pak získá alespoň zákadní orianteci, jenže v případě softwaru prostě lidé odmítají číst návody k použití a je otázkou, proč tomu tak je. Ovšem jak si pak můžete stěžovat, že funkce nejsou odpovídající, když ani nevíte, jaké funkce věc má a jak je použít..?

Dag Badman 10.3.2007 21:08

Re: Re: Placený agent Bila Gatese blábolí

Při platu do 10000 Kč to tedy není žádná sláva. Radši byste měl začít opěvovat kvalitněji :-)

Přemysl Vavroušek 11.3.2007 4:12

Re: Re: Re: Placený agent Bila Gatese blábolí

;-) No možná ano, ale jak jsem napsal - peníze pro mě neznamenají vše a určitě nebudu opěvovat něco, o čem si myslím, že to není vyhovující. Stejně tak jako v článku se snažím hledat pozitiva, ale nezavírám oči před jejich opakem.