5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

PLYN: Energetickou krizi náramně potřebujeme

Tak jen houšť a větší kapky: V době energetické v Evropě dnes švédská námořní správa vydala varování v souvislosti se dvěma úniky zemního plynu z podmořského potrubí Nord Stream 1, které nastaly ve švédských a dánských vodách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Harvánek 29.9.2022 19:52

Tak to někdy v první půlce padesátých let jsme používali letáky posílané k nám z Německa (Svobodná Evropa) pomocí balónů. Samozřejmě až po přečtení a místo odevzdání na MNV.

E. Hlinovský 29.9.2022 19:50

Wegen Energiekosten musste die Düsseldorfer Toilettenpapier-Firma Hakle Insolvenz anmelden ...

Kvůli ceně energií musela firma Hakle vyrábějící toaletní papír nahlásit insolvenci ...

Energiepreise: Klopapier-Firma Fripa in bedrohlicher Lage | BR24

Kdepak soudruzi z SRN udělali chybu?

L. Harvánek 29.9.2022 19:49

Tak tohle běželo tak v roce 1988 - 89.

L. Harvánek 29.9.2022 19:48

Jenže se nám to pořádně prodraží. Navíc se obávám, že bych si z těch napsaných lží mohl zadřít třísku.

J. Gutvirth 29.9.2022 18:33

SouhlasV[UA]

D. Mach 29.9.2022 18:01

Kéž se jich udusí co nejvíc.

L. Beneš 29.9.2022 17:55

Koukal jsem na ni v TV. Spíše bych řekl rachitická Uršula. Ani to světlé sako jí pořádně nesedělo. Taky jí to někdo mohl říct, když vystupuje v televizi.

L. Beneš 29.9.2022 17:54

Myslíte, že budou vyvážet hlínu a hlušinu z těch šachet, co je už honem honem zasypali?

D. Hrubý 29.9.2022 17:49

Nene! Tohle bylo na výloze v Přerově. Já byl v té době týnejdžr

L. Beneš 29.9.2022 17:47

Tenkrát jsme si vytíral s Rudým Právem, teď holt budeme používat vládě nakloněný tisk.

V. Pavelka 29.9.2022 17:30

A Co zlato a Mendělejevovu tabulku , taky nechtějí ? Pitomci nacamraný !EU

V. Pavelka 29.9.2022 17:28

Ruské dřevo na EURO palety, se dováží přes 90% a mnoho jinných surovin !At se jdou vycpat Eurohujeři potrhlí !EURv

V. Pavelka 29.9.2022 17:24

Nerad se vozíš , po někom ? Ale stejně to děláš ?Grčo![>-]Jdi se vycpat pane dokonalej!

P. Brecík 29.9.2022 17:21

příteli, není nad to, být pamětníkem. Nebudu vám krást nápad. Je Váš !! V Green dealu je zádrhel - není papír na pr..l. !! To by šlo vzít i na Václavák;-D

P. Brecík 29.9.2022 17:17

JJJ - tanker vyklopí "Čínský" LNG, odskočí si kousek po Baltu do Usť-Kalugy. Tam naloží Ruský LNG pro Indii / Čínu. Jede stále plný. Ten ruský = levný LNG buď odveze do Indie, ale spíše vypne identifikátor, 3x se zatočí v Biskaji a už frčí do EU terminálu. Není to boží ?? PS: věřím, že Putin je mrtvý a za něj funguje 3, 4, 5 náhradník. Kdokoliv, kdo v Kremlu čte ranní svodky o sankcích EU, musí se udusit kaviárem ;-D

D. Hrubý 29.9.2022 17:17

Za komanče kdysi bílou na výlohu napsal: V PŘESTAVBĚ JE ZÁDRHEL, NENÍ PAPÍR NA PRDEL!!! Taková paralela s tou přestavbou, v režii Uršuly. Komanči to okecávali zrovna tak. Vyhořely papírny. No a a teďko bouchnul plynovod.

D. Hrubý 29.9.2022 17:14

Znáte to přísloví - Sytý hladovému nevěří? Rozdělíte hladové na ty, co dostanou a na ty, co ještě nehladoví, ale vědí, že hladovět budou. Filozofie jedněch je natažená ruka. Filozofie druhých je starat se sám o sebe a budovat. Nakonec se budou první hladoví posmívat těm, co celý život makali a hladové z nich udělali ti, co si to neustále vylepšují tak, aby hladovět nemuseli. Já nevím, jak vy, ale já si pamatuju Bursíka, jak v TV debatě prohlásil, že miluje kůrovce v době, kdy kalamita teprve startovala. Ekoteroristi křičeli nekácejte lesy, zdravý les si poradí. Tehdy smrk nevadil. Dnes bez výčitek ti samí tvrdí, že to stejně byly monokultury. A zas jsou slyšet. A místo lesů jsou holiny. Vám to jako krize nepřijde?

P. Brecík 29.9.2022 17:12

Souhlas!! Bruselská Uršula včera vydala nové nařízení na boj proti Putinově Drahotě. Podle nařízení je prvořadým úkolem EU zachránit zisky bohatých evropských obchodníků s diamanty, a proto se dovoz ruských diamantů nesmí v žádném případě sankcionovat! !!Sankcionovat se naopak bude dovoz ruské oceli, ropy a dalších produktů, na nichž závisí pracovní místa evropských průmyslových dělníků.8-o A aby se pořádně uškodilo Putinovi, nově Uršula zakázala vývoz toaletního papíru do Ruska! A to je legrační, protože to jen dokazuje, že v Bruselu se už obávají, i že v Evropě brzy dojde toaletní papír! Papírny totiž kvůli drahým energiím zavírají jedna za druhou: (Norske Skog v Rakousku, Cordier v Německu, Mitsubishi Paper Mills v Německu, Delkeskamp v Německu, Papírny v Itálii, Papírny ve Švédsku, Papírny v Česku. ) ... jako za komoušů;-D

D. Hrubý 29.9.2022 17:05

Orwel ale nepsal o socialismu, jak si ho někteří pamatují. Někteří se snaží Orwela vnutit tam, kde ještě nebyl. Protože my už socialismus nemáme a přesto spějeme do Orwela. Vlastně je to paradox. On ten socialismus vznikl díky nenežranosti elit. Ten systém by byl snad i funkční, kdyby lidi neustále nepokukovali po rozvinutějším západu. A tak chtěli víc. Blbý TV měly západní a východní normu. Aby se to tu nemohlo prodávat. Člověk ráno MUSEL do práce. Ale člověku se pracovat nechce. Kapitalista se poučil a vytvořil socialismus 2.0. Komunismus definoval dvě třídy a nesmiřitelný třídní boj. Teď máme třídy 3 ( minimálně ). Vládnoucí třídu, pracující a pobírače všelijakých dávek. Máme dotačníky. Asi taky zvláštní třída. A člověk je líný a chce pečený holuby do huby. Tuhle kategorii lidí zdražování netrápí, protože MAJÍ PRÁVO, aby to za ně platili jiní. Koho asi tihle budou volit? O tom podivném socialismu se dověděli i muslimové. A máme další paradox. Ti totiž taky přišli nepracovat. Takovej Babica dnes řekne, že nemáme důvod remcat, protože jinde se mají ještě hůř. Kdyby tohle někdo prohlásil na konci roku 1989, ukamenovali by ho. Rozkradli důchodový fond, na který si lidi MUSELI povinně odkládat na důchody. Tvrdili, že na důchody vždycky mít budeme. Dnes se tvrdí, že pokud pronajímáte byt, nepotřebujete důchod. Náš pan premiér bere dotace na podporu ženských práv v neexistující Barmě a u nás pořád ženský musí ve spoustě oborů vykonat víc práce, aby měly tolik co muži. Ale na to se dotace neberou. Žádná krize nepomůže, dokud si i ten poslední íkváč nepřečte Orwela. Někteří raději dvakrát. Některým ovšem by stačily dvě kapitoly, aby ho označili jako ruskýho švába. A ti, co se nedostanou před první dvě stránky ( jako já u Krejčího z Panamy :-)) tu knihu začnou raději pálit.

V. Hlad 29.9.2022 17:05

Myslím, že žádná krize ještě není. V podstatě všechny suroviny jsou ještě dostupné v různém množství. Krize nastane až začnou docházet. To co se zatím děje, je to že si s našimi životy hrají šaškové zprava i zleva (hlavně zleva), a bez jakékoliv odpovědnosti mastí kapsy sobě a svým podržbruseltaškům, kteří povýšili ideologii nad rozum. Následky již cítíme a pokud by nás měly tyto "elity" vést skutečnou krizí, kterou sami nestvořili, poznáme co je utrpení.

M. Matura 29.9.2022 16:46

Bez nestabilních OZE nepotřebujete rychlé zdroje. Spotřeba je předvídatelná v denních i ročních cyklech a na to stačí impulsni regulace "denní-noční proud".

E. Hlinovský 29.9.2022 16:39

" ... Jenomže se o tom nebude narozdíl od předchozího, slavnostně vytrubovaného, moc v médiích mluvit a psát, protože by to znamenalo přiznat si vlastní hloupost, nevzdělanost a neschopnost naslouchat racionálním názorům. Jak velice německé. A my jako obvykle drželi hubu a krok. ..."

R^R^

Pravidla jsem kdysi sehnal, ale nemůže je najít, takže nevim.

O. Seliger 29.9.2022 15:48

Není třeba obav. Byznis si jako vždy poradí. Sibiřský plyn a uhlí putuje do světa i Evropy na lodích různých majitelů na překladiště a pak až do Německa, či jinam. Sankce nesankce. Však to unijní občánek zacvakne ze svého, nebo ho dluhová únie ještě více zadluží. Hlavně ať dále roste to unijní HDP, za což jsou unijní tajtrdlíci placeni.

V. Pavelka 29.9.2022 15:43

Stejně Brusel Věrchuška žije v karibiku a kanárech přes zimu ! Na volby si doletí tryskáči ? A je to ! Jak můžou být lidi tak hloupí a věřit těm zelenejm šmejdům EU!:-)

V. Pavelka 29.9.2022 15:37

Zrcek hráblo ti ? Ale fajn je jak se kopeš do vlastní zadnice s motlibičkou za zelený úděl ? Je v podstatě jedno kterej vůl to odstřelil . Putin mohl zavřít kohouty a bylo by to nastejno ? Ale on už to tady někdo říkal ? Co budou UK. dělat v zimě bez plynu![UA]

J. Sinnreich 29.9.2022 15:14

Oni Zeleni udelali zasadni chybu. Meli hned od zacatku zlikvidovat VSECHNY elektrarny na uhli, plyn, jadro. Aby bylo mozne pouzivat JENOM obcasne zdroje. Tim by se vyresily vsechny soucasne diskuze o navratu ke karbonove energetice.

L. Kuča 29.9.2022 14:59

Sorry, já to tam nevidím ani v nejmenším náznaku.

L. Kuča 29.9.2022 14:56

No takhle ... já pro změnu nepočítám se zapojením destabilizátorů zvaných OZE do sítě. Proto jsem zmiňoval i ty zábory, které by se mohly tímto uvolnit a využít lépe. Samozřejmě, že reaktor nenahodíte do půlhodiny.

L. Kuča 29.9.2022 14:52

Samozřejmě, že vládnoucí Zelení to budou muset udělat nějak tak, aby stará dobrá klasická energetika nejen nezanikla, ale dokonce se pozvolna (rychle to nejde) začala vracet do stavu před Energiewende a Grýndýlem. Jenomže se o tom nebude narozdíl od předchozího, slavnostně vytrubovaného, moc v médiích mluvit a psát, protože by to znamenalo přiznat si vlastní hloupost, nevzdělanost a neschopnost naslouchat racionálním názorům. Jak velice německé. A my jako obvykle drželi hubu a krok. Nedivil bych se, kdybychom v tom pokračovali ještě nějakou dobu potom, kdy to skopčáci odpískají.

Jo, a nerad se kvůli blbinám po někom vozím, ale zkuste někde 'poschánět' pravidla pravopisu.

P. Brich 29.9.2022 14:50

Je tam zatím poručík - náhončí;-)