23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
banky 1.2.2007 11:39

A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

Považuji poplatky za normální. Pokud se ptáte z čeho žijí banky na západ od nás, tak ano z úroků, ale laskavě si porovnejte kolik peněz se válí na českých a kolik na zahraničních účtech. Co se týká poplatků z karet, tak zde trosku opomínáte na skutěčnost, že se musí platit vydavatli karet (spolecnosti Mastercard, Visa a pod). Pokud by banky zrušily poplatky, tak by jste naopak nadávali na to že banka má 4 pobočky v celé republice ... nebo by jste snad šli pracovat do banky bez nároku na mzdu????

Kolda 1.2.2007 12:03

Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

V zahranici je bezne, ze jsou kreditni karty zcela zdarma. Nuti vam to a kdyz to od nich vemete, jeste dostanete nejakou odmenu. A zadarmo nebo s dotacema to urcite nedelaji.

A 1.2.2007 12:31

Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

To jsou ta česká specifika. Jinde si banky tuhle drzost vůči klientovi nedovolí. Ja jim svěřím své nemalé peníze s kterými oni podnikají a vydělávají na tom a ještě jim mám za to platit? Vyřešil jsem to tak, že na kontě držím jen nezbytné peníze abych mohl kdekoli na světě platit kartou a platit faktury převodem z počítače. Podstatně větší obnos  je v bankovním trezoru převázaný gumičkou. Je to levnější než ty jejich poplatky i po odečtení onoho směšného úroku, který mi připisovali za vedení konta. Mají co chtěli. Kdyby to takhle dělala většina lidí, chytli by se velmi rychle za nos. Chápu, že banky ani pojišťovny nejsou dobročinné instituce a jsou tu proto, aby na lidech vydělaly. Ale mělo by to být s mírou a vkusem.

Tonda ušatý 1.2.2007 14:15

Re: Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem. Přesně tak. Banky vydělávají na lidské hlouposti.

brblal 1.2.2007 16:44

Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

jenom tolik nenaříkej.Je všeobecně známo,že v bankách jsou jedny z nejvyšších mezd a odměn.

dvd 1.2.2007 18:47

Milý banko

o tom bankovnictví na západ od Šumavy víš vskutku prdlajs.

Flasi 1.2.2007 21:07

Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

To je jistě pravda, že naše banky na těch úrocích nevydělají tolik co na západě, tak se dá pochopit, že po nás chtějí více na poplatcích.

Co je ale nehoráznost je systém těch poplatků. Neuvěřitelně složitý systém, kdy se prakticky nemáte šanci se zorientovat za co všechno budete platit. Snad žádná banka vám nedá vyčerpávající seznam všech poplatků, maximálně těch nejznámějších. Výsledkem je absurdní situace, která odpovídá tomu, že v restauraci platíte za odložení kabátu i jeho vyzvednutí. Že vám napočítají vystavení účtu a taky použití jejich nádobí. A to všechno proto, aby se mohli tvářit, že svíčková je o 20 korun levnější, než kolik za ní ve skutečnosti zaplatíte (mimochodem kolik bylo ubrousků párátek a kolikráte jste použil solničku?).

P.S. Je mi to trapné, ale ještě vás poprosím o 5 Kč navíc. My sice v letáku inzerujeme, že voda na umytí rukou na toaletě je zdarma, ale asi vám unikla malým písmem psaná informace, že to se týká pouze studené vody...

jaroslav m. 1.2.2007 23:55

Re: Re: A zase je celý národ plný ekonomů s diplomem

R^R^R^