9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

OSTRAVSKO: Při troše nešikovnosti místo duchů

Jsem upřímně v šoku. Jsem celkem vzato pozitivně v šoku, že ačkoliv máme před volbami, drtivá většina politických stran nepodlehla pokušení a neskočila na vějičku, kterou nabídla tragédie dolu Paskov.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bocek 30.9.2013 7:34

Havíř je pracant,

je to pracovník praktický, disciplínovaný a vynalézavý. Pokud tyto jeho vlastnosti budou nasměrovány správným směrem, může region prosperovat.

P. Běhounek 30.9.2013 22:32

Re: Havíř je pracant,

kopáčské dovednosti opravdu mu k ničemu nejsou, bez odbornosti vyjdou i jeho přednosti v niveč

J. Bruner 30.9.2013 1:43

proč

je americké uhlí levné? Nebylo snad levné již před břidlicí a jen byl ztracen trh v USA. Nebo snad v USA tuto těžbu dotují a kdo to dělá?

K. Pavlik 30.9.2013 4:12

Re: proč

USA tezbu nedotuji. USA uhli bylo asi levnejsi jiz pred bridlici. Ted ale neni moc potreba protoze elektrarny se predelaly z uhli na plyn.

J. Bruner 30.9.2013 7:59

Re: proč

nevíte náhodou o kolik a proč je americké uhlí levnější, vždyť ho prodražuje i doprava, je to skutečně tak, že se sem vozí toto uhlí

I. Kudrnová 30.9.2013 9:46

Re: proč

Tak ať se tam  ti, co tomu nevěří jedou podívat. Něco se naučit v USA např. ve Virginii v Richlands. Z  Ostravska už dávno tam měli být lidé, kteří tomu rozumí  a  m a j í    zájem  se dovědět více, jak se vše dělá jinde, také  o skladbu cen. Měli bychom mít   v e l k ý   zájem  o těžbu břidličného plynu, třeba tady máme odborníky a nikdo to neví, nebo nechce vědět. Ale chápu, co dělají ti  naši ekonomové - to nejsou ekonomové co jsou  na ministerstvech a jinde, to  je skličující a hrozné. Pořádný ekonom byl Václav Klaus a první garnitura, pan Dyba, pan Stráský, Tomáš Ježek. Jestli nás povedou ti chlapečci, co  byli v poslanecké sněmovně nyní, tak to můžeme zabalit všechno do růžové papíru a spláchnout. Jestli  si myslí poslanci a  vůbec ti, co budou nově zvolení do vlády a pod., že živnostníci, OSVČ, podnikatelé  budou pracovat na jejich výplaty,  na jejich milenky atd., tak to se mýlí. Už toho mají všichni  plné zuby.

P. Vaňura 30.9.2013 13:16

Vy jste tam byla?

Pochybuji, že v USA někdo těží uhlí z hloubky 1000 m a slojí vysokých 70 cm.

P. Götze 30.9.2013 13:40

Re: Vy jste tam byla?

A proc by to tam nekdo delal??? Uhli se netezi proto, aby se tezilo, ale aby se na tom prosperovalo, dokazete to pochopit? Cela amerika presla na plyn a to uhli, ktere pouzivali, uz nepotrebuji, takze je lifruji do Evropy. Co na tom chcete obkecavat? Uprimne receno co je spatnyho to nase uhli nechat pod zemi, kdo vi, kdy se nam bude v budoucbnu treba hodit. Ted ho ale nepotrebujeme, protoze je to neefektivni. Svet se meni a my se musime prizpusobit.

I. Kudrnová 30.9.2013 19:51

Re: Vy jste tam byla?

Ano byla.

P. Novák 30.9.2013 19:43

Re: proč

Vy jste si nevšimla, že náš "lid" si nepřeje těžit břidlicový plyn ? Nepřeje si ani průzkum ložiska. Náš "lid " si vlastně nepřeje těžbu čehokoliv , protože si nenechá zničit krajinu. Stačí uspořádat referendum, i budět posle ptic. Ale teplo a elektřinu by chtěl- odjinud.

J. Vyhnalík 30.9.2013 16:42

Re: proč

Protože se těží povrchově z mocných slojí a ne v hloubce 1 km ze slábnoucích zbytků, které jsme doposud netěžili, protože to nebylo efektivní.