5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

NĚMECKO: Černé mraky nad solárním rájem

Německo je země obnovitelným zdrojům zaslíbená, ovšem vánoční dáreček ve formě fotovoltaických elektráren o instalovaném výkonu třech temelínských bloků přinutil spolkovou vládu šlápnout ostře na brzdu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 20.3.2012 8:17

Re: To jsou paradoxy....

Pane Jonášku,dík za přízpěvek ,sice trochu smutně ale přece jsem se zasmál.Máte samozřejmně pravdu.

J. Jonášek 20.3.2012 8:00

Re: To jsou paradoxy....

Kdepak asi soudruzi z NDR, pardon, SRN udělali chybu? Ukazuje se, že centrální plánování nefungovalo ani za "sovětského" socialismu, a nefunguje ani za "bruselsko-bonnského" socialismu.

Tak začínám mít pocit, že se Hérakleitos trochu mýlil s jeho Panta rhei...

J. Hejna 20.3.2012 7:12

Re: To jsou paradoxy....

Jsta pškně škodolibý; já v tomto případě také.

B. Uhlich 20.3.2012 0:27

To jsou paradoxy....

Tak zelená Evropa bude celá nakonec vybavená technikou z Číny, kde se ovšem bude vyrábět za podmínek, které jsou v Evropě naprosto nemyslitelné... tak by mně zajímalo, zda se najde nějaký environmentalista, který spočítá, na kolik nás (tuhle planetu) celý tenhle "zelený" nápad vyšel ....  my tady sice asi budeme mít relativně čisto, ale co se bude dít v Číně, Indii a dalších zemích, kde se vyrábí a na nic se ohled nebere....no, to bude tedy pěkné...  Ale jinak proti celému vývoji situace nic nemám.... spíš to vnímám jako určité zadostiučinění. Vždy když dojde na někoho, kdo má  pocit, že se mu nemůže nic stát...je to docela zábavné. Chudáci Němci si tak představovali jak budou všude okolo implantovat "zelené" technologie a zároveň je hned budou dodávat.... a ono nic, ...no smůla...  Jak ten vývoj jde dál, lze zřejmě očekávat, že evropští zelení brzy přijdou s tím, že energie z čínských panelů  není tak pěkná jak ta z evropských panelů... a pokud jim to nikdo neuvěří, zřejmě se brzy přijde na to, že vyrábět energii ze Slunce je úplná blbost...zvláště.."když My z toho nic nemáme, že?..."  :-)))))