3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

MÉDIA: Realita projektu Paks II

O tom, že se výstavby nového jaderného bloku v Dukovanech nebude účastnit Rosatom a jeho technologie, je už rozhodnuto. Přesto v rámci permanentního předvolebního boje ideologičtí fanatici potřebuji stále proti této firmě bojovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 5.10.2021 10:36

Vykládejte to Machovi nebo Fridrichovi - budou neustále omílat své lži, zřejmě s představou, že jejich guru Goebbels měl pravdu...

V. Kučer 5.10.2021 9:30

Toto by si měli přečíst naši politici. Pokud tomu nerozumí mají se řídit zdravým selským rozumem nikoliv pochybnými ideologiemi.

F. Kusák 5.10.2021 10:19

Kteří politici, pane Kučere? To chce silné vlády se silným mandátem. Osobnosti, které si to v Bruselu dokáží prosadit. Máme je? Jak to v Bruselu prosadí Bartoš nebo Fiala? Ptal se je na to někdo? Bohužel, jímá mě skepse. Ale zase, jak mě někdo proškolil, nakupovat elektřinu na burze za tržní ceny je normální a pokud bude dostatek elektřiny na trhu, pak bude levná A my nic stavět nemusíme. Jen je ovšem otázka, zda uvedené země nepokryjí zprvu vlastní potřebu a teprve s tím, co zbyde, půjdou na trh. To je pravděpodobnější varianta. A také, jestli na to vůbec budeme mít.

V. Novák 5.10.2021 10:38

Lex Dukovany Nihil není záležitost Bruselu.

Za to, že žádný další jaderný blok nebude v Česku v dohledné době postaven, můžou pouze a výhradně čeští politici.

Orbán si svoje dva bloky prosadil i proti bruselské byrokracii a rakouské obstrukcokracii.

F. Kusák 5.10.2021 11:40

Jenže Orbán je právě ten typ politika, kterého nemáme. Silná osobnost s výraznou podporou společnosti. To bez takové podpory nelze ustát. Podívejte se na štvanice, které se proti němu vedou po celém západním světě. I Babiš je štvanec. Chtěl by někdo, aby na něj nepřetržitě vytahovali jednu nesmyslnou kauzu za druhou? A zatáhli do toho i nemocného syna. Asi ne. A takto u nás dopadne každý, který se vzepře. Pokud chcete být v politice a získávat prebendy, držte hubu a krok, o úspěch už se postará náš úžasný mainstream. Kdysi sympatická vzdoro strana Piráti už dávno pochopila, která bije. Je už také plná kariéristů a tlučhubů. A tak budeme dál tlachat a čekat na Godota.

V. Kučer 5.10.2021 12:32

Okolo roku 2000 byly dvě nejsilnější politické strany pro jádro, většina veřejnosti byla také pro a přesto se malé straničce zelených podařilo zablokovat rozvoj jaderné energetiky. To mi rozum nebere.

V. Petr 5.10.2021 13:00

Já za tím vidím vliv P&L + Bruselu, ač jsme ješte v EU nebyli. Pamatuji si jak Havel tehdy řekl, že lituje toho, že když to bylo v jeho moci nestopnul Temelín úplně.

To jak se chová Brusel předpokládá nějakou moc v pozadí, která to všechno řídí. Bildeberg?

F. Kusák 5.10.2021 13:04

Nevím, rozložení sil si už přesně nepamatuji, ale jsem přesvědčen, že kdyby to tehdy ODS a ČSSD opravdu chtěly, pak by to jistě prosadily. Spíše myslím, že i v důsledku odporu Rakouska to nakonec vzdaly. Bohužel, dnes bychom byli v úplně jiné situaci.

V. Novák 5.10.2021 15:13

ČSSD prosadila a taky zařídila dokončení a spuštění Temelína, který začátkem 90. let Pithart zkriplil ze 4 bloků na 2 a pak ministři zejména za ODA nechávali stavět tak, že každý rok stouply náklady o 10 miliard a termín spuštění byl odložen o další rok.

Načež to vzal do pazour Atomový dědek Grégr a za velkého pištění všemožných Zelených Khmérů, Jihčeských matek, Bursíka, advokáta Fagana, presstitutů a rakouských sedláků zařídil dostavbu a spuštění se, vzpomínám-li dobře, tříměsíčním zpožděním. Ty 3 měsíce mu pak titíž presstituti, kterým nevadila léta zpoždění, omlacovali o hubu.

F. Kusák 5.10.2021 15:21

Ano, to máte pravdu, jenže pak nastala zase jiná situace. A Zeman s podporou Drábové vyjednali dohody v Melku. To ještě Dana Drábová byla hlavně odborníkem a ne politikem. No, za to bychom měli být Grégrovy vděčni.

J. Nevrkla 5.10.2021 8:42

Investiční odhady na dostavbu Dukovan s Rosatomem se pohybovaly těsně nad 160 miliardami korun. Jsem zvědavý, jaké budou nyní. A jaké budou v porovnání s Paksem.

J. Bárta 5.10.2021 8:39

Tupci z demo opozice a Koudelko, DĚKUJEME. Westinghouse je ta nejhorší varianta. U voleb na to myslete.

Š. Hašek 5.10.2021 8:31

To je tak, pokud o životě/elektřině rozhodují Greta Šílená, Miroslava Zděšená, Hilšer Svlečený, Halík Kárající, JauJau Bio, ......... atd..

Zkráceno.

G. Onion 5.10.2021 9:22

Pane Hašek zapomněl jste na toho největšího pomatence a to vlastizrádce, toho času senátora, Fišera.

Myslím také, že stojí opravdu za to přečíst si zákon Lex Dukovany, takový zmetek může vzniknout opravdu jen v ČR za patronace parazitního senátu.

F. Kusák 5.10.2021 10:28

Účelový zákon, jako mnoho jiných. Že se díky tomu nepostaví žádná JE je Fišerovi jedno. Nebo, pokud ano, což je velmi nepravděpodobné s Bartošem a Fialou v čele, budou vybrány velmi problematické firmy. Jiné totiž nezbývají. Nebo si budeme namlouvat, že si elektřinu a teplo vyrobíme fotovoltaicky, vařit budeme na vodíku a teplo spalováním biomasy.

J. Novák 5.10.2021 0:59

Nejkontrolovanější bezpečnostní požadavky mohou splnit pouze subjekty na území ČR !!! ZDE MAJÍ NAŠE ČESKÉ KONTROLNÍ ORGÁNY VČETNĚ VOJSKA MOŽNOST KONTROLY.

Co A jak může ČEZ-investor kontrolovat v cizině u dodavatele, kolik kvalifikovaných kontrolních pracovníků NÁM PŘIPUSTÍ DO VÝROBY ??? Co nám ukáží???

Pochopil někdo vážně komedii kterou, naši politici hrají s českou ENERGETIKOU??? Poslanci rozhodují o něčem, čemu vůbec nerozumí, a proto jsou v klídku8-o;-O

P. Dvořák 5.10.2021 6:39

8-o 8-o 8-o

Poslanci někdy rozhodují o něčem, čemu rozumí?

J. Novák 5.10.2021 8:18

pardón, poslanci ČR i president poctivě plní rozkazy z Tržiště, elektřina nebude potřeba, k depopulaci bílých Evropanů stačí aridizované území kůrovcem a šmakulády na covid,......snaha naočkovat (zneplodnit) naše děti eugenikům a jejich loutkám vychází Norimberku 2,0 navzdory!!!!!!!!!!

J. Jurax 5.10.2021 14:27

No, už se to stalo. Když rozhodují o snížení svých platů, aby si je přitom zvýšili.

J. Novák 5.10.2021 0:45

VPAutore: v ČR jsme zprovoznili po r. 2000 jako jediní JE a 20 let ji bezpečně spolehlivě a vlastními silami provozujeme servisujeme provádíme výměnu paliva a pro další energetické potřeby ČR i okolí by bylo logické dostavět ETE12+34 a pokračovat shodnou technologií na ED56 a nové lokality pro jaderky připravit. ČR stavět a jádro rozšiřovat nechce, pouze obchodovat a šmelit se zakázkou EDU5,......Každý rozumný investor +STÁT by dostavěl to, co bylo vyprojektováno, nač získal stavební povolení +vlastní PD + dodavatelé v ČR vyrobili technologii + smontovali + odzkoušeli + zprovoznili + získali povolení k provozu + provozuje + provozní zkušenosti + servis + odzkoušené palivo + ND + zvládá provozní stavy +......lze dále doplnit.

Vláda + politici ČR a zejména zahraniční rádci musí sdělit, koho do ENERGETIKY ČR připustí, jaké kritéria budou uplatněna, nakolik se o rozvoji energetiky LHALO LŽE A BUDOU LHÁT , TOMU BUDE ODPOVÍDAT RŮST CENY ELEKTŘINY!!!!!!

V. Petr 5.10.2021 11:21

Z toho vyplývá volba SPD...