1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

KORUPCE: Kdo nám to krade peníze (3)

Často se mluví o tom, že Německo se po 2. světové válce - také díky Marshallovu plánu a německé pracovitosti - rychle hospodářsky zvedlo, čemuž se říkalo "hospodářský zázrak". Proč se to neděje dnes ve východní Evropě?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 7.5.2014 14:15

Re: Ano, EU je socilistická, tedy i fašistická i komunistická i

EU se nespokojí se současným již socialismem.

EU již požaduje komunismus! Ale je faktem, že na to jde docela chytře. Nespěchá. A současné problémy hází na krk kapitalismu, nikoliv sama sobě se svými zběsilými a hloupými socanskoodbornými regulacemi všeho.

Jsem zvědav, až pozná hněv hýčkaných muslimáků v socialistické Francii.

Jen kupředu!

R. Langer 7.5.2014 15:28

Re: Ano, EU je socilistická, tedy i fašistická i komunistická i

Ke komunismu se ovšem pozvolným tempem dojít nedá. K tomu se dá dojít pouze radikálním zlomem.

P. Maleček 7.5.2014 9:53

Vlku máš z korupce v hlavě vrkůůů (3)

Tak pejskokočičí dort je dopečen, ale p. Vlk neměl to štěstí pejska a kočičky, že ho zblajznul a pak se poblil někdo třetí. Svůj dort zblajz jak buřta Fajst p. Vlk sám a co z něj pak vylítlo je tady k přečtení. Ty samy o sobě stravitelné pochoutky páně Vlk smíchal do nestravitelného aintopfu (německá kuchařská pomsta Slovanům za vyhnání z východního fátrlandu).

A přitom p. Vlk jakoby opět zapomněl ne naše politické šikuly v čele s oposmluvním prezidentským duem Zeman-Klaus, kteří svým dojením veřejných zdrojů Česko plundrují víc než bruselští byrokrati svými biožárovkami.

Jestli tohle nebude hlavním důvodem vzniku Vlkovy bohudík jen trilogie. Zamaskovat zlodějny domácích politiků popliváním všech a všeho okolo. Tomu nasvědčuje páně Vlkova úporná snaha smíchat všemožné s cílem dosáhnout ohromujícího zjištěním, že za vše můžou jen ti z Bruselu.

Přitom to vysvětlení je tak prosté. Jak je v přírodě zákonně dáno vše co s přežije odumírá. Potkalo to v historii řadu civilizací, že když se přežily (samozdestruovaly) byly doražena a nahrazeny civilizací jinou. To krásně popisuje šéf egyptologického ústavu.

Jeho závěry se dají shrnout do dvou základních bodů. Civilizace končí, když převládne zájem užívat si. A ženy začnou bít líné rodit ženy a muži válčit. Což je teď realitou euro-americké civilizace ( a což velmi dobře pochopil islámen poučený Putin). A tak se teď blíží její konec. A z tohoto vinit jen Brusel pane Vlku nejde.

T. Czernin 7.5.2014 16:39

Re: Vlku máš z korupce v hlavě vrkůůů (3)

Kdyby ženy začaly bít všechny líné kolem sebe, tak bychom se zcela zjevně měli podstatně lépe...

V. Kusý 7.5.2014 9:32

Jasně že Německo dostalo peníze a byly mu

odpuštěny dluhy, ale práci, tu museli odvést Němci sami.Pracoval jsem tam a pracuji dodnes pro německou firmu, takže mohu říci, že kdybychom dělali alespoň z poloviny tolik a tak dobře, byli bychom jinde.To, že německé firmy kupují české je vina Němců ? Co brání nám v tom, aby to bylo naopak ? Prostě ubrečené a ukřivděné čecháčkovství toho nejhrubšího kalibru co slovo a co článek, bez ohledu na pořadové číslo.

J. Boleslav 7.5.2014 11:06

Re: Jasně že Německo dostalo peníze a byly mu

V (západo)německém hospodářském zázraku po válce hrály roli jak převážně americké peníze a hospodářská podpora, tak i jejich pracovitost. Že jenom to druhé nestačilo, bylo vidět na Německu východním. Navíc jsou dosud mnozí Ossis mentálně pokřivení dlouhodobým pobytem v bolševickém ráji.

M. Prokop 7.5.2014 13:34

Re: Jasně že Německo dostalo peníze a byly mu

Dokazujete jen svou schopnost nepochopit psaný text.

R. Langer 7.5.2014 15:31

Re: Jasně že Německo dostalo peníze a byly mu

To, že německé firmy kupují české není vina Němců, ale 40 let komunismu v Československu! Před tím se ti Němci k nám chodili učit, jak se co dělá (a my zase k nim).

M. Klas 7.5.2014 9:02

Poznámka drobná

Ta třetí část je nejlepší,jdete nad rámec běžného článku na NP,pro přehlednost by to chtělo jen nějaké grafy,tabulky atd.Jinak dobré postřehy.Dále bych jen doplnil myšlenku,že EU navíc sama má omezenou suverenitu,je jí dovoleno jen to,co Vámi zmiňované zájmové skupiny z USA dovolí,to znamená,že USA nikdy nepřipustí,aby projekt"Mitteleuropa=zamaskovaná EU" nějak dobře ekonomicky a vojensky fungoval(někdy jsou zájmy Německa a USA ve shodě-ovládnutí Ukrajiny ,jindy jsou zcela rozdílné-hlavně ne mocné Německo,potažmo EU,co se postaví USA),protože by to bylo proti jejich bytostnému zájmu= v Evropě nesmí být někdo,kdo by se dokázal stát něčím jako "Spojené státy Evropské" .Řešení pro ČR je staré osvědčené-spoléhat se jen sám na sebe(průmysl a armáda je základ,věda,školství je základním předpokladem) a možná i na nejbližší sousedy,kteří s námi sdílí stejný osud a i teritorium= dosaďme s si tam třeba Slováky,možná Poláky....On si každý v době "válek na dálkové ovládání"= drony,satelity atd. rozmyslí jít válčit a případně i padnout ve válce s nějakými potomky husitů,byť by byli vyzbrojeni jen lehkými zbraněmi...

S. Netzer 7.5.2014 8:50

Tohle

nemohl napsat normální člověk.

M. Moravcová 7.5.2014 11:37

Re: Tohle

máte v sobě dost sebekritiky. To Vás ctí.

S. Netzer 7.5.2014 13:06

Re: Tohle

Kuš, blbko. Nauč se pochopit význam psaného textu.

Nebo jsi na tom tak špatně s češtinou?

J. Brunner 7.5.2014 13:23

Re: Tohle

Kuš krávo.

V. Vlach 7.5.2014 22:20

Re: Tohle

si filcka nezvedená!

M. Krátký 7.5.2014 8:48

Pane Vlku, děkuji

a není co dodat - EU bruselští pitomci jsou trubci a pomatenci a my se kloužeme s nimi

P. Čech 7.5.2014 8:37

Teoretická samostatnost je zhola nereálná?

Tato věta autora není pravdivá. Teoretická samostatnost ČR reálná je. Je otázkou, jak by to dopadlo prakticky, teoreticky je totiž možné téměř vše.  Jsem zastáncem názoru který říká, že jde-li něco někde, musí to při dobré vůli jít i jinde. K tomu mají sloužit v racionálně uvažujících zemích existující systémy, které obecně generují kýžené výsledky.  Vezměme např. Švýcarsko. Tato země je geografickou velikostí, počtem obyvatel a strukturou průmyslu a zemědělství více než srovnatelná s Českou republikou. Jistě, má některé přednosti, které ČR nemá, ty však neměla vždy a dobyla jich pouze svou prací. Není členem EU a dozajista ví, proč. Je jedním ze dvou států v Evropě, které lze označit bez uzardění za státy demokratické. Co k tomu Švýcarsku dopomáhá? Kromě vyspělosti jeho občanů, jeho společenský a politický systém. Systém, který dává do rukou jeho občanů skutečnou moc zákonodárnou, výkonnou a soudní. Tyto demokratické moci zde totiž nejsou nejen zcela, jako u nás, ale vůbec, ovládány nějakými švýcarskými politickými stranami. Jejich politickými stranami, které jsou mimochodem mnohem silnější co se týče počtu jejich členů, než naše. M.j. jde o to, že všechny významné politické strany ve Švýcarsku tvoří již více než 50 let něco, co je v ČR nazýváno velkou koalicí. To v zájmu prosperity a fungování státního systému. V ČR jsou oproti tomu všechny dosavadní koalice tvořeny nikoliv v zájmu  občanů (státu), ale pouze a jedině v zájmu politických stran, koalice tvořících.  Zájmy státu a zájmy politických stran jsou totiž diametrálně odlišné. Nejvyšším zájmem stran v ČR je vítězství ve volné soutěži podle čl.5 ústavy (boj o moc) a ovládnutí moci zákonodárné, výkonné a soudní a nikoliv prosperita státu a jeho občanů. Podobně a nebo stejně je tomu i v ostatních evropských státech s výjimkou již zmíněného Švýcarska a ještě Lichtenštejnska.

M. Klas 7.5.2014 9:42

Re: Teoretická samostatnost je zhola nereálná?

To jste asi dobře popsal,sdílím tento názor taky.Jen bych tam doplnil mimo Švýcarsko asi i Izrael,ale ten je mocně podporován z venku.Ale přesto: Izrael-stát o stejném počtu obyvatel jako ČR se již dokázal v minulosti několikrát ubránit ne obvyklé 3- 6 násobné,ale dokonce i 10 ti a více násobné přesile.

Jestliže potřebujeme vědět,co a jak má ČR se sebou dělat,tak doporučuji koukat se na tyto dva státy a zpočátku alespoň jen trochu opisovat:

1)armáda-všeobecná branná povinnost,miliční systém,zbraně převážně z domácí výroby,je li to možné

2)průmysl-silný zbrojní průmysl,výroba a vývoz zbraní nutnost(situace po roce 1989 ,kdy cíleně likvidován "humanitárními bombarďáky" náš zbrojní průmysl v ČSR,což následně spoluzavinilo i rozpad ČSR je nezapomenutelná....)

Nepropadejme tedy pocitu,že nás silný strýček tu z Německa,tu z Ruska nějak ochrání.Ten ochrání jen své ekonomické a politické zájmy zájmy.Až silný strýček bude na kolenou,my sním a pak předá od našeho státu klíče jinému silnému strýčkovi atd.To je pro ČR nežádoucí

K. Frauknecht 7.5.2014 8:31

Nějaký pokrok tady je!

1/ Z hlediska "ekonomické síly fšeholidu" jsme na tom za posledních 100 let nejlépe (já vím, že v tom je EU nevině :-))).

2/ Za totáče by autor po takovém článku již "přátelsky diskutoval" v Bartolomějský (půjde-li vývoj stejným tempem "vpřed", brzy se dočkáme :-))).

To je furt křiku! Regulace, dotace, absence svobody.... hlavně, že se máme dobře :-)!

Série článků SUPER!! Díky.

Z. Rychlý 7.5.2014 7:22

je to smutné čtení.

Vstupovali jsme do EHS ..... a ukazuje se, že jsme se ocitli v p...

Buď jsme vstoupili špatným vchodem, nebo kde udělali soudruzi chybu ???

P. Lenc 7.5.2014 8:30

Re: je to smutné čtení.

Ano, hodně smutné čtení.A bolestné.

Z. Švrček 7.5.2014 9:39

Re: je to smutné čtení.

Ale oni soudruzi z EU chybu neudělali! To byl přece jejich záměr a již dlouhodobě na tom údernicky buší! Včerejší rekordy, dnešní normy. Pamatujete si to přece? Už jsme tohle jednou zažili.

Tu chybu jsme udělali my, když jak říká zde výše Robějšek : "vyměnili jsme členství v jednom centralistickém nadnárodním spolku za členství v jiném."

Neboli lezli jsme někam, co se mezitím stačilo o dost změnit. Asi jako otužilec, který  se rozhodoval ke skoku do osvěžující vody a ona mu mezitím zmrzla, takže si natloukl.

Z. Rychlý 7.5.2014 10:10

Re: je to smutné čtení.

Ten poslední odstavec je přesný. Ale vyčítat si, že jsme udělali chybu ?? Myslím, že tehdy jsme moc na výběr neměli, kyvadlo prostě muselo jít na druhou stranu a nebylo proč ho brzdit. EHS bylo, a stále je žádoucím produktem.

Co je nežádoucí je Unie, ale nepozorností všech se vlády zmocnili "dobroserové" všeho druhu a teď nám to dávají vyžrat. Návrat k EHS bohužel není možný bez  "naražení si rypáku". Máš pravdu i v tom, že chybu soudruzi neudělali, integrovat začali zcela promyšleně, ať to stojí, co to stojí, jen aby se mohli postavit na úroveň všech císařů a Napoleonků.

M. Mýval 7.5.2014 6:53

historie se opakuje

Za bolševika se říkal vtip:

Jaký je rozdíl mezi zjevením a zázrakem?

Kdyby na zasedání ÚV KSČ přišla Panna Marie a řekla by jste bIbci jen to kazíte, běžte od toho, bylo by to zjevení. Zázrak by byl, kdyby na to přišli sami.

Zázrak se nekoná vědí to, ale jsou tam zas. Od Barosa po Babiše.

T. Pansky 7.5.2014 0:51

Pane Vlku, rekl jste toho hodne a vse je pravda. Co dal?

Obavam se, ze socialisticka doktrina pozrala vsechny schopne a nezavisle intelektualni elity.  Evropa je proste nema.  Takze shora nic neprijde.  Evropa musi pozrat sama sebe, EU se musi rozpadnout a zacit znova.  Na nic jineho totiz socialisticke evropske mozky kolem Barrosa nepristoupi.  Protoze je Evropa slaba a obamovska Amerika ji nasleduje, Evropa se stane lacinym soustem pro Rusko.  Pri poslednich americkych volbach republikansky kandidat Mitt Romney upozornil na to, ze nejvetsi hrozbou pro zapadni hodnoty je Rusko.  Obama se mu pred televiznimi kamerami vysmal a po nem to papouskovala vsechna levicova media.  Dnes je zapadni civilizace drcena silnym posunem doleva a stagnuje.  Vysledky si netroufam predpovedet.

Z. Baldova 7.5.2014 7:23

Re: Pane Vlku, rekl jste toho hodne a vse je pravda. Co dal?

No nevim nevim....

P. Čech 7.5.2014 8:50

Re: Pane Vlku, rekl jste toho hodne a vse je pravda. Co dal?

Máte docela pravdu. Pouze bych dodal, že největší hrozbou pro západní hodnoty není jen Rusko, ale USA samé. Největší hrozbou pro veškeré lidské hodnoty je velmocenská politika a vytváření t.zv. sfér vlivu, přičemž je zcela jedno, kdo se takové politiky dopouští. Zda je to Rusko či USA, kde je to zcela evidentní, či Francie, Německo, Čína nebo Brazílie, kde je to víceméně skryté pod tzájmy ekonomické. Dnešní západní civilizace je totiž drcena systémem, který bere moc z rukou občanů států a dává ji do rukou politických stran. Stran u nichž se mylně předpokládá, že mohou zastupovat demokratickou většinu občanů států, což absolutně není pravda. Proto se současný světový systém hroutí a proto není životaschopným.Politické strany totiž v demokratických státech nejsou od toho, aby občanům vládly. Občané si dokáží vládnout sami, musí jim to však býti dovoleno.

V. Mlich 7.5.2014 11:40

Re: Pane Vlku, rekl jste toho hodne a vse je pravda. Co dal?

Co dál? Pro začátek je potřeba vo volbách do Brusele poslat někoho, kdo těm socialistům pořádně zvedne mandle.

Š. Hašek 7.5.2014 15:19

Re: Pane Vlku, rekl jste toho hodne a vse je pravda. Co dal?

Asi tak.

Žádné Euro.

Žádné dotace (řekl nám někdy nějaký socdem čerpač na kolik to je procent?????, přitom z úvěrových společností se mohou po-rat).

Žádné kvóty (na cokoliv).

Rovnost občanů neexistuje.