6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

KORUPCE: Kdo nám to krade peníze (1)

To by chtěl vědět každý. To, že v Evropě, tedy v Evropské unii, nám všem někdo krade peníze, a to hodně, o tom je přesvědčeno 90 % Evropanů. Ale kdo je krade a jak vlastně, toť otázka, milý Watsone!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Schuster 5.5.2014 7:28

Re: hm

Existuje lež, sprostá lež a statistika.

P. Maleček 5.5.2014 3:54

Vlku máš z korupce v hlavě vrkůůů

Ach,ach pane Vlku zůstaňte raději u těch zlých sudeťáků, ti vám jdou. Pochopil jsem, že hrozíte ještě dalšími díly vaší mnohalogie o korupci, ale už z úvodu je jasné, že chcete zamaskovat a okecat (ke všemu blbě) tu hlavní větev korupce, která způsobuje ty největší ztráty z dle zákona vybraných daní.

Tou není ani úplatek za provedení úřednického či lékařského úkonu, který si platíte ze svých daní, ani zákonodárci vědomé zmanipulování zákona tak, aby vycucnutím části daní přinesl výhodu jedné skupině. Byť je obé nemravné a společensky nepřijatelné a společnost poškozující. Není známo, že by třeba z fotovoltaiky bohatla ČSSD.

Tím hlavním problémem je politiky na všech úrovních, prostřednictvím na jejich pokyn kriminálně jednajících úředníků a odborníků organizované zvyšování nákladů na veřejné zakázky (a nákupy) a podhodnocování cen při prodeji veřejného majetku. Sem patří i manipulace s územními plány.Tak subjekt obchodující z veřejnou správou získá za standardních a zákonných okolností nedosažitelný finanční profit, z nějž pak část (znalci tvrdí že dnes v Česku 10 - 30%), dle předem dohodnuté úmluvy, odevzdává politickému subjektu či konkrétním politikům, kteří kšeft poškozující veřejnou správu zařídili.

To platí od radnicí nejmenší obce o pár tisícovek předražené opravy chodníku až po ministerstvy či vládou státu organizované podhodnocené prodeje uhelných a energetických společností či předražená vojenská technika nebo dálnice. Tudy z veřejného sektoru mizí 3/4 prostředků nejrůznějšími způsoby vysátými z objemu vybraných daní.

A to je to co se nazývá korupcí. Veřejný sektor - obce, kraje a státní zdravotnictví, důchodový systém, školství bezpečnost, atd. to v Česku připraví ročně o cca 200 miliard Kč. Politikům a jejich partajím to tedy ročně z veřejného hodí 20 - 60 miliard Kč. No a pak se divte té rvačce a oblbování, kterým se říká volby.

R. Szewczyk 5.5.2014 1:38

hm

HDP-1995---1,5bilionu

HDP-2012-cca 4biliony

ovšem pro příměr.v 1995 jste za 1,5bil koupil 10rohlíků,nyní za 4bil jen 6rohlíků,

hi hi hi ,