3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

KORUPCE: Kdo nám to krade peníze (1)

To by chtěl vědět každý. To, že v Evropě, tedy v Evropské unii, nám všem někdo krade peníze, a to hodně, o tom je přesvědčeno 90 % Evropanů. Ale kdo je krade a jak vlastně, toť otázka, milý Watsone!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Ondys 5.5.2014 11:21

Re: :))))))) Celente (v roce 2008):

My v institutu mluvíme už dlouho, že není třeba utrácet ani o jeden cent více, než ve skutečnosti máme. Budeme muset zažít novou skromnost, během níž se budou kupovat jen věci, které skutečně potřebujeme a které i vydrží déle. Tento celý cyklus konzumu skončil, a spolu s ním i představa, že si můžeme koupit štěstí nebo dosáhnout ho materialismem. Neporozumejte mi špatně, i já mám rád hezké věci, ale teď jde o kvalitu, nebo jinak řečeno, méně je více. Poté, ohledně vzdělání dětí. Tady v Americe chtějí všichni posílat své děti na vysoké školy a univerzity. To je nesmírně nákladné. A za co? Aby vystudovali ekonomii nebo právo a dostali svůj titul? Máme víc než dost bankéřů a právníků, kteří nám nejsou na nic, a kteří nevytvářejí žádné hodnoty. Lepší je praktická a užitečná výuka, jako inženýr, technik nebo všechny řemeslné povolání. Všechno to začíná na lokální úrovni. Třeba se starat o svou obec a být aktivní. Jak můžeme pomoci svým blízkým. Buďte rád, ve Švýcarsku máte přímou demokracii a můžete spolurozhodovat. (Pozn.: Freeman žije ve Švýcarsku) Zde v Americe už nemáme absolutně co říct, dělají si, co chtějí. Lidé byli například proti těm záchranným balíkem, a co udělali politici? Přijali je i tak.

V. Ondys 5.5.2014 11:23

Re: :))))))) Celente (v roce 2008):

Ano to je možné. Vše, co k tomu potřebujeme, je nacionální populista v jednom členském státě, který si myslí, že pouze pomocí výstupu z EU dokáže zvládnout krizi, pak se EU rozpadne. Vždyť Berlusconi něco takového už naznačoval, odstoupením od Schengenské smlouvy, kvůli množství přistěhovalců. Masová migrace je velmi velký problém. Západní země jsou zaplavovány lidmi, kteří touží po lepším životě, nebo kteří chtějí utéct z nouze. Zde nám nepomůže žádný altruismus, kdo to má všechno zaplatit? Odkud mají cizinci dostat bydliště, potraviny a práci, když se sotva dokážeme postarat o svých vlastních obyvatel?

V. Ondys 5.5.2014 11:25

Re: :))))))) Celente (v roce 2008):

Lidé by měli zjistit možnosti, jak se osamostatnit od systému. Produkovat vlastní potraviny a generovat vlastní elektřinu. To je to, o čem jsem mluvil předtím, s novými technologiemi to bude možné. Pokud se to stane, tak se lidé vzdálí od otcovského státu a od koncernů. Již v roce 1997 jsem publikoval knihu s názvem “Trends 2000″, která se zabývá přesně touto problematikou. Centrální systém se měl zhroutit již před dlouhým časem. Drželi ho pohromadě jen levné peníze. Ale ty už také nefungují. Nač potřebujeme centrální vládu, která i tak jen způsobuje všechny problémy a nenabízí řešení? Co největší samostatnost a decentralizace představuje budoucnost.

J. Vintr 5.5.2014 15:19

Re: :))))))) Celente (v roce 2008):

Jenže stát potřebuje ovce, které může drát z kůže. Po dobrém je ze svých spárů nepustí. A má na to dost prostředků. Zkuste se (kdekoliv) otevřeně vzepřít placení daní a uvidíte, jak s vámi stát zamete.

P. Vaňura 5.5.2014 22:31

Re: :))))))) Celente (v roce 2008):

Naposledy se to povedlo Američanům po r. 1776. Názory tehdejších "otců zakladatelů" na daně jsou dnes v USA přísně střeženým tajemstvím.

A v jedné věci byl stát nezastupitelný VŽDYCKY, ve vojenské obraně proti vnějšímu nepříteli. Vlastní jaderný odstrašující potenciál získá jednotlivec těžko, o jeho zabezpečení nemluvě!

B. Rybák 5.5.2014 10:49

Výborná analýza

V daném kulturním prostředí je pochopitelně korupce (úředníků občany) vždy přímo úměrná množství situací, kdy úředník o občanu rozhoduje. Index korupce také původně vyjadřoval intenzitu styků mezi občany a byrokracií. Teprve na nátlak "nové" levice byl nahrazen "indexem mínění občanů o korupci", jehož hodnota je přímo úměrná "blbé náladě" obyvatelstva, která je u nás převážně lživým produktem "našich" masmédií.

Boj proti korupci je tradičním prostředkem boje proti demokracii (parlamentní "žvanírně" v demokratickému kapitalizmu). Řadu projevů našich prvorepublikových komunistů, projevů Mussoliniho i Hitlera by mohli současní protikorupční bojovníci po nepatrné úpravě bez obav použít)!

Skutečně nebezpečná je především korupce politická (voliče uplácející populismus levicový) a smrtelně nebezpečná je pouze (politická) korupce prováděná zahraničním kapitálem a cizími státy.

Jejím nejjedovatějším produktem u nás jsou naši EU-hujeři (kteří nás připravili o naše banky, naše prodejce a naše podniky přeměňují na bezperspektivní montovny - budoucí DEU-protektorát)!

M. Prokop 5.5.2014 10:04

Zatím dobré.

.

A. Bocek 5.5.2014 9:41

Korupce zájmových skupin.

Zájmové skupiny  se scházejí za účelem získati pro svou skupinu ( a především pro svou osobu) oprávněnou ( spíše neoprávněnou ) výhodu , kterou prospěšně ( spíše tedy zbytečně ) zajisí jen tato zájmová skupina. A tak "kominíci" si prosadí revizi , výrobci "rtuťovek" zakážou žárovky , lékaři si prosadí svou "reformu" zdravotnictví , důchodci vyšší důchod a Agroflert srágory do nafty. Převzal jsem moudré pořekadlo : Hřích to není , ale SVIŃA  SI !!!

M. Prokop 5.5.2014 10:08

Re: Korupce zájmových skupin.

A jestliže na ty místní uličníky, u kterých si to zájmové skupiny prosadí, můžeme jakž takž dosáhnout, ti bruselní jsou prakticky úplně z dosahu, mají imunitu a dokonalé možnosti, jak své zlodějské lumpárny prosadit.

Proto není v Evropském parlamentu vládní většina a opozice, což by bránilo tichému prosazení zlodějen, ale konsenzus "dnes ty mně, zítra já tobě".

K. Janyška 5.5.2014 9:29

A mají pravdu, pane Vlku.

Socialisté kradli vždy, vždyť je to podstata jejich politické činnosti... Dzp.

J. Svoboda 5.5.2014 16:55

Re: A mají pravdu, pane Vlku.

Pane Janyško, jen se nenechat tak iritovat! A neblbnout lidi. Myslíte si, že pravicová zlodějina je přijatelnější, než ta levicová? Myslím, že stejné svinstvo je obojí.

F. Svoboda 5.5.2014 9:08

Výborný článek.

Pane Vlku prosím pište častěji ! ! !

Š. Hašek 5.5.2014 8:34

Výborný článek. Výborný rozbor problému.

Ale je to marný.

Protože Máňa včera říkala, že všecko je rozkradený! Úplně fšecko!

Dále viz krátké poznámky pánů Lence a Frauknechta.

V. Kusý 5.5.2014 8:24

Sláva ! Konečně vím, že u nás neexistuje korupce !

Že nám to všechno ukradla ta zatracená EU ! Hned je mi lehčeji na duši. Já si trouba myslel, že když jedu po dálnici do Brna a ráno tam vidím jen stojící bagry, když se vracím odpoledne a ty bagry už zase stojí, že to je taky nějaká forma korupce a že tím utíkají peníze.No a konečně jsem pochopil, že to tak je v pořádku.Hloupě jsem to posuzoval podle toho, že když každý rok,  při cestách do Giessenu  vidím, jak pod Goeschwitzkým kopcem u Jeny pokračují práce na tunelu tak, že bude za cca čtyři roky budování průjezdný, že to je tak správně.No a teď mi pan Vlk otevřel oči ! Jen víc takovýchto objevných článků, které nám, naivním, až hloupým, vštípí nové myšlení. No a na konec, pokud z toho článku není někomu na blití, tak mně ano. Pozitivum má jediné, že objasní to, proč má ODS šest procent na grafu potenciálních hlasů do voleb.

M. Prokop 5.5.2014 10:09

Re: Sláva ! Konečně vím, že u nás neexistuje korupce !

Zkuste si to přečíst ještě několikrát, třeba pochopíte (ale moc v to nedoufám).

B. Rybák 5.5.2014 11:02

Re: Sláva ! Konečně vím, že u nás neexistuje korupce !

Máte pravdu. Kdyby nebyla ODS "naší" mediokracií a išvanovskou politickou policejní štvanicí zničena, určitě by se tu "zelené" a politicko-"korektní" EU-zhovadilosti neprosadili!

Zkuste se trochu zamyslet nad "tunelem Blanka", který je typickou ukázkou současného politického idiotismu!

http://www.lidovky.cz/problematicka-blanka-zastupitele-se-kvuli-tunelu-mimoradne-sejdou-1fq-/zpravy-domov.aspx?c=A140313_183437_ln_domov_ele

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/56221/dusan-sramek-tunel-blanka-opet-ozil-duvod-jasat-neni-obnazuje-to-problem-s-verejnymi-zakazkami.html

M. Prokop 5.5.2014 11:20

Re: Sláva ! Konečně vím, že u nás neexistuje korupce !

ODS se zničila hlavně sama.

K zeleným a politickokorektním pitomostem z EU má jen o malinko větší odstup, než třeba ČSSD nebo TOP, rozhodně není imunní.

M. Martin 5.5.2014 11:50

Re: Sláva ! Konečně vím, že u nás neexistuje korupce !

Eurofondy dávají i skrytě berou. O co jsme přišli kvůli penězům z EU

Skuste si přečíst tenhle článek pana Táborského a třeba se vám rozbřeskne.

M. Martin 5.5.2014 11:58

Re: Sláva ! Konečně vím, že u nás neexistuje korupce !

Článek je na lidovkách -byznys-napsal ho Jiří Táborský a je nadepsán ,, Eurofondy dávají i skrytě berou.O co jsme přišli kvůli penězům z EU".Odkaz přímo na článek mi admin nepustil.

P. Khail 5.5.2014 13:51

Re: Sláva ! Konečně vím, že u nás neexistuje korupce !

Pokud napíšete "skuste" místo "zkuste" tak se adminovi ani nedivím.

J. Svoboda 5.5.2014 17:06

Re: Sláva ! Konečně vím, že u nás neexistuje korupce !

Pane Kusý, jste podle mého názoru trochu vedle. To, co nám ukradla EU, je jen všimné pro europolitiky, které pasou výrobci světelných zdrojů a mnoho dalších výrobců. Peníze za fotovoltaiku také neukradla jen EU. Svatou pravdou však je, že nebýt těch pasených politiků, ti výrobci by kradli úměrně tíže.

P. Lenc 5.5.2014 7:51

No, pane Vlku,

budete "po zásluze" tlučen hlava nehlava.Copak to jde říkat něco tak "protispolečenského", jak jste si to tímto článkem dovolil?Dík za článek, těším se na pokračování.

K. Frauknecht 5.5.2014 8:08

:-)))

Mňo, bejt tlučen od P. Malečka nebo Brodskýho je v podstatě pocta :-)).

Článek je super!

P. Maleček 5.5.2014 3:54

Vlku máš z korupce v hlavě vrkůůů

Ach,ach pane Vlku zůstaňte raději u těch zlých sudeťáků, ti vám jdou. Pochopil jsem, že hrozíte ještě dalšími díly vaší mnohalogie o korupci, ale už z úvodu je jasné, že chcete zamaskovat a okecat (ke všemu blbě) tu hlavní větev korupce, která způsobuje ty největší ztráty z dle zákona vybraných daní.

Tou není ani úplatek za provedení úřednického či lékařského úkonu, který si platíte ze svých daní, ani zákonodárci vědomé zmanipulování zákona tak, aby vycucnutím části daní přinesl výhodu jedné skupině. Byť je obé nemravné a společensky nepřijatelné a společnost poškozující. Není známo, že by třeba z fotovoltaiky bohatla ČSSD.

Tím hlavním problémem je politiky na všech úrovních, prostřednictvím na jejich pokyn kriminálně jednajících úředníků a odborníků organizované zvyšování nákladů na veřejné zakázky (a nákupy) a podhodnocování cen při prodeji veřejného majetku. Sem patří i manipulace s územními plány.Tak subjekt obchodující z veřejnou správou získá za standardních a zákonných okolností nedosažitelný finanční profit, z nějž pak část (znalci tvrdí že dnes v Česku 10 - 30%), dle předem dohodnuté úmluvy, odevzdává politickému subjektu či konkrétním politikům, kteří kšeft poškozující veřejnou správu zařídili.

To platí od radnicí nejmenší obce o pár tisícovek předražené opravy chodníku až po ministerstvy či vládou státu organizované podhodnocené prodeje uhelných a energetických společností či předražená vojenská technika nebo dálnice. Tudy z veřejného sektoru mizí 3/4 prostředků nejrůznějšími způsoby vysátými z objemu vybraných daní.

A to je to co se nazývá korupcí. Veřejný sektor - obce, kraje a státní zdravotnictví, důchodový systém, školství bezpečnost, atd. to v Česku připraví ročně o cca 200 miliard Kč. Politikům a jejich partajím to tedy ročně z veřejného hodí 20 - 60 miliard Kč. No a pak se divte té rvačce a oblbování, kterým se říká volby.

M. Bezouška 5.5.2014 8:01

Re: Vlku máš z korupce v hlavě vrkůůů

helejte, Malečku, zkuste, a prosím pěkně, veřejně a jasně, definovat, co to je "předražená" zakázka. Můžete začít u tunelu Blanka, pokračovat zázračně předraženými dálnicemi a tak dále. Já vám trochu pomůžu, pokud to váš rozoumek, jehož rozměry odhaduji zhruba na velikost protonu, dokáže pobrat. Tedy tunel Blanka: stavba, která je v celé Evropě ve všech parametrech unikátní, takže může být těžko jednoduše prohlášena za předraženou, protože chybí jakákoliv možnost srovnání - tedy ten úplně základní údaj, který by mohl zakládat nějakou debatu o případném předražení. Mimochodem, existují i v Evropě stavby, které jsou, alespoň co do rozsahu, jakž takž srovnatelné. Takže: tunel pod La Manche přišel nakonec zhruba na trojnásobek projektové ceny, nový Hauptbanhoff v Berlíně, stavící se už asi deset let, konec stavby v nedohlednu, spolykal několikanásobek projektové ceny už nyní, kdy vůbec není známo zda vůbec a kdy se to dodělá. Co dálnic se týče, věrohodné statistické údaje z Eurostatu (mám, bohužel, po ruce jen údaje starší, z r. 2010, ale ono je to stejně jedno, protože od té doby se u nás žádná významnější stavba tohoto druhu nepostavila). Ty údaje jsou následující: srovnatelný kilometr dálnice přijde v Německu na 211 mil., v ČR na 227 mil, na Slovensku pak 245 mil a v Rakousku na 329 mil.(bláboly UOHS jsou zcela irelevantní, a to nejen v tomto případě.) Čili, suma sumárum, chcete-li žvanit o předražení čehokoliv, musíte na jednu stranu rovnice položit porovnávaný údaj a na druhou údaj jiný, ve všech parametrech srovnatelný - jinak cintáte, s odpuštěním, voloviny. Malý příklad, jak se postupuje: srovnáme cenu Dacie Duster třeba s nějakým podobným typem Mercedesu. Duster vyjde tak na polovinu, možná i méně. Je tedy ten Mercedes předražený? A když, tak proč, zde se samozřejmě vyžaduje podrobné vysvětlení a rozbor. Malečku, vzhůru do práce! A víte co? Nejdráž nás přijdou nejrůznější blbci, zelení, všelijací polo nebo zcela pomatení aktivisté a podobná cháska. Howgh.

P. Lenc 5.5.2014 9:04

Re: Vlku máš z korupce v hlavě vrkůůů

Pane Bezouško, Malečkům a spol. je něco vysvětlovat naprosto zbytečné.Pro tyto lidi, kteří nejsou schopní si najít relevantní informace a žijí z faktu "jedna novinářská paní povídala", je pravda něco naprosto nepodstatného. ONI VÍ a tím to hasne.

M. Vondráček 5.5.2014 8:52

docela závažná obvinění

Nepodáte trestní oznámení , když o tak závažných korupčních causách máte informace ??

R. Szewczyk 5.5.2014 1:38

hm

HDP-1995---1,5bilionu

HDP-2012-cca 4biliony

ovšem pro příměr.v 1995 jste za 1,5bil koupil 10rohlíků,nyní za 4bil jen 6rohlíků,

hi hi hi ,

P. Schuster 5.5.2014 7:28

Re: hm

Existuje lež, sprostá lež a statistika.

M. Bezouška 5.5.2014 8:07

Re: hm

no, a protože s jinými údaji než statistickým se v dané problematice pracovat nedá, tak toho necháme a půjdeme na pivo. Souhlas?