6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
akela 14.12.2009 8:42

zapoměli jste na zelený

ty snad bude volit jenom hlupák přinesli nám pouze zklamáni proto volám pryč s nimi šansi měli už jim nevěřte

Josef Novák 14.12.2009 8:16

výkup elktřiny.

    Vysvětlí někdo znění z obchodního zákoníku ?Prodejce nesmí podmiňovat naákup zboží koupením jiného zboží. Neporušila tedy vláda  státu  zákon,  když mne podmi|ńuje ( nařizuje) nakupovat elektřinu  výrazně  neefektivně vyrobenou ve fotovoltaice spolu s elektřinou z Klasických zdrojů. Jsem názoru že je to totéž jako bychom platili vodu na vodoměru  a museli  k ní  v poměru odkoupit i vodu balenou , která je výrazně dražší. Nestačilo by do  zákona vložit slovo  pokud občan chce může tuto energii připlatit?  

bm2 14.12.2009 8:33

Re: výkup elktřiny.

On by obcan chcel, ale kto by tie bioelektrony zaplatil ? Bursik &his boys ? Ako spravni bolsevici, oni vedia per huba , co je pre stado najlepsie a zapraskat nad stadom bicom je vzdy efektivnejsie, ako s nim viest filozoficku disputu nad obchodnym zakonnikom.

Jura Jurax 14.12.2009 9:35

Re: výkup elktřiny.

No ale stát - tedy naši volení zastupiči-zákonodárci - může vydat zákon co porušuje zákon jiný - koneckonců není to neběžné, že - hlavně když ten zákon přinese zisky hochům, co s nimi mluvějí, a jim vejvar ... a všechno se to veze na vlně blbosti vzedmuté zelenými Khmery a oteplenými hňupy. Co jsme si zvolili, to máme. A do chomoutu bruselských blbů jsme vlezli dobrovolně a nadšeně ... :-/ ... stejně jako kdysi naši tátové, dědové a pradědové kdysi dobrovolně, ba nadšeně volili komundíry ...

Glosator 14.12.2009 9:48

Do bruselského chomoutu jsme vlezli z nutnosti, abycho nebyli objektem

obchodní diskriminace. Teď nám nezbývá, než se snažit o revoluci v rámci celé EU. Nevěřte tomu, že v jiných zemích se nenajdou lidé, kteří mají té bruselské bandy plné zuby.

vltava 14.12.2009 9:49

Re: výkup elktřiny.

To, že stát měří dvojím metrem, je snad obecně známá věc.

(Jeden příklad za všechny - pokud v autě nepoužijete bezpečnostní pás, dostanete pokutu a strhnou vám body. Policista se poutat nemusí, ze zákona. )

Kdyby stát dodržoval svoje vlastní zákony, podobných hloupostí by opravdu ubylo. Nedělá to, a naopak bere jako samozřejmost, že zákony platí jenom pro někoho.

AGO 14.12.2009 8:09

Ekologická fotoelektrárna !

Dotuje se MEŘO z řepky olejky,dováží se biolíh až z Brazílie,přitom řešení  je tak prosté milý Watsone .Obyčejný les díky fotosyntéze za přispění slunečního záření spotřebovává CO2 a produkuje biomasu,O2,H2O do větru,lesní plody všem ,myslivcům maso,obcím závětří a normálním návštěvníkům pohodu a klid.Les však nemá za sebou ekologickou loby a investice do nového lesa se začínají vracet až po 50-ti letech.

Jura Jurax 14.12.2009 9:36

Re: Ekologická fotoelektrárna !

R^R^R^

Nekdo 14.12.2009 10:02

Re: Ekologická fotoelektrárna !

Ze je repka a biolih dalsi zelena kravina o tom neni sporu. Jen s tim lesem se trochu mylite. Aby se timto zpusobem uvolnil vykon napr. JE Temelin, tak by se musela oset rychle rostoucimi drevinami plocha asi pulky Cech a zorganizovat dovoz teto hmoty na potrebna mista. Mnozstvi nafty spalene pri doprave by vydalo vic energie, nez svezena hmota. Nesmysl jako jine "biomasy".

AGO 14.12.2009 12:19

Re: Ekologická fotoelektrárna !

Nechci dotaci zadarmo. Nárokuji si však pro les stejné dotace jaké mají FVE,dále chci zpoplatnit i ostatní užitečné vlastnosti lesa,nepřeji si rychlerostoucí topolovoloviny ale poctivý,dub,buk smíchaný s boro,jedlo,smrkem.Přínos lesa vyčíslit a žádost poslat do Brusele(skloňovaného dle nového vzoru do prd..)

Zebra 14.12.2009 8:08

“A kdo ty peníze bude inkasovat? Ekologisti a jejich kámoši.”

Tak tady maj, Kremlička, největšího českého provozovatele fotovoltaiky: Czech Coal. Ekologista Tykač ? To sou věci !

honzak 14.12.2009 8:12

Re: “A kdo ty peníze bude inkasovat? Ekologisti a jejich kámoši.”

milý vole! Do slunečníků investují ti, kdož mají spoustu zbytečných peněz. A to české uhlí má a bylo by české uhlí blbé, kdyby nás nepodojilo, když mu to činnost ekovemen (zhruba tvého formátu) umožňuje.

Kdybychom měli na vstupní investici, tak to na plochou střechu 36 x 11 metrů taky nasázíme. A hřálo by mě, že to platíš ty a pošuk para!

Franta 14.12.2009 8:34

Re: “A kdo ty peníze bude inkasovat? Ekologisti a jejich kámoši.”

Pokud máš vlastní střechu této velikosti příhodně otočenou k jihu, banka ti ráda půjčí. Návratnost cca 7 let, pak už jen vyděláváš. Nepotřebuješ volné peníze, pouze schopnosti oběhat úřady, banky atd. A pak tě to už jen může hřát...

honzak 14.12.2009 10:13

Re: “A kdo ty peníze bude inkasovat? Ekologisti a jejich kámoši.”

stgřecha není moje, ale SVJ. A zatím ctíme zásadu - na co nemáme, to nepotřebujeme.  Hodnověrnost bank a katastrofálního úřadu je stejně vysoká jako časové využití větrných elektráren....

Zebra 14.12.2009 11:25

Re: “A kdo ty peníze bude inkasovat? Ekologisti a jejich kámoši.”

Ale dity ! Do slunečníků investují ti, kteří chtějí bezpečně vydělat, tipnul bych si, že banka ti na to bez cavyků půjčí.

Což ovšem nic nemění na tom, že Tykač asi nebude žádnej ekologista ani jejich kámoš, jak tvrdí Kremlík, co ? Takže kdo je tady vůl ?

Al 14.12.2009 7:49

K článku

Demagogická propaganda oteplování udělala své.Jak ale čtu příspěvky občanům to vůbec nevadí,že budou platit větší náklady na EE.Díky fotovoltaickým elektrárnám.Hold blbce těžko předěláme,že.

Jura Jurax 14.12.2009 9:40

Re: K článku

Ale občanům to nevadí, občany to séře - jenže když si v zastupitelské demokracii zvolili za zastupiče voly a tim jim pak takto arogantně séřou na leb, žbrdlajíce o nařízení z brusele, tak holt máme, co jsme sice nechtěli, ale dá se s tím dělat něco akorát o volbách ... ale ani tehdy nic, nabídka stran je tristní a ony si ty strany na volitekná místa už své zašloužilé koně lunou a volič do toho nemá co kecat (preferenční puntíky to nevytrhnou ...)

av 14.12.2009 7:27

fakta

Jsem proti fotovoltaice, ale fakta uváděná tím pisálkem nejsou pravdivá

dvd 14.12.2009 8:12

Re: fakta

Račte je uvést na pravou míru. Takhle je to jen výblitek člověka, diskutujícího v hospodě IV. cenové skupiny bušením do stolu. (Y)

RomanL 15.12.2009 10:23

Re: fakta

Nee, to je výblitek typického zeleného neposkvrněného jakýmkoliv smysluplným vzděláním.

AGO 14.12.2009 7:12

Kdysi dávno radní města Kravaře,

stanovili daň  podle počtu oken které vedou na hlavní ulici.Jelikož jso prajzi velmi přemýšlivýé a šetrné etnikum stavěly se v Kravařích dlouhé nudle velikosti až 6x26 m s jedním oknem na hlavní ulici."Osvícení radní" někdy nedomýšlejí následky svých rozhodnutí.

Karel 14.12.2009 5:40

Autore,

máte úplnou pravdu, solární panely fungují pouze když je slunce, větrné elektrárny pouze když je vítr. Ale dotáhněte svou myšlenku do konce: Uhelné elektrárny pouze když je uhlí, jaderné pouze když je uran, plynové pouze když je plyn. Uhlí a plyn však v nepříliš vzdálené době prostě nebudou, uran na tom není o mnoho lépe. Těžba uhlí a uranu mimo to silně poškozuje životní prostředí (Mostecko, Ralsko). Zplodiny z plynových a zejména uhelných elektráren údajně napomáhají oteplování klimatu. Kam s odpadem z jaderných elektráren? Žádná obec nechce mít na svém území uložiště jaderného odpadu!

Elvíra 14.12.2009 5:56

Re: Autore,

Jasně, takže vláda může nařídit,  že budeme všichni kupovat drahou elektřinu z tzv.obnovitelných zdrojů ,ale nemůže nařídit úložiště...

balance 14.12.2009 6:01

Re: Autore,

R^

fox 14.12.2009 7:29

Re: Autore,

Šlapáním!

Zhovnění mozků nabralo na rychlosti.

Jura Jurax 14.12.2009 9:46

Re: Autore,

No jo, to jsou para Doksy, pane Vaněk ... ale jestli to není tím, že na té ekoenergii si mnozí namastí kapsu, kdežto na úložišti ne, ačkoliv to je (na rozdíl od hovadných fofrníků, fotovoltaiky a kažení pohonných hmot zdražovacími biopřísadami, jen aby se vyhovělo bruselským i místním otepleným blbům) skutečně potřeba,

honzak 14.12.2009 6:36

Re: Autore,

Kájo, všichni už vědí, že jsi ekopako. Nemusíš se pořad připomínat.

Doufám, že svůj příspěvek píšeš na kompu, poháněném POUZE ekologickou elektřinou!

M.S. 14.12.2009 7:04

Re: Autore,

Jste zblblý ekologickou propagandou. Uhlí, plynu i ropy není a nebude nedostatek pouze budou exploatována ložiska, která se v současné době nevyplatí využívat. Alternativní zdroje, které jsou v současnosti tak oslavované hyzdí krajinu mnohem více. Kromě toho ocelová monstra slunečních elektráren v krásné krajině brání přírodnímu  procesu fotosyntézy, t. j. pohlcování CO2 a produkci kyslíku.

Jelínková 14.12.2009 7:26

Re: Autore,

Kecáte,drahý příteli,co je neekonimické,to je současně neekologické.Kdybyste měl selský rozum tak víte ,že existuje zákon o zachování energie a tím je to dáno.

emersonskej 14.12.2009 10:27

Re: Autore,

Ježiši kriste to je zas žáboblábol...;-D Mimochodem kdepak jste slyšel, že kupříkladu uran v nepříliž vzdálené době nebude ??? Zde to máte černé na bílém !!! http://nejedly.blog.idnes.cz/c/52337/Dojde-nam-uran.html