26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

JEDNÁNÍ: Vláda s odbory a zaměstnavateli

Devět bodů změn v připravovaném konsolidačním balíčku, s nimiž šli v úterý zaměstnavatelé a odbory na jednání se zástupci vlády, se dnes projednává na jednání vládní pětikoalice. Návrhy odborů a zaměstnavatelů ke konsolidačnímu balíčku jsou docela rozumné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. M. 24.8.2023 19:56

Nevím, proč by zrovna zemědělci měli být osvobozeni od daně z nemovitosti. Zemědělská půda, ač v soukromém vlastnictví, je omezený statek a je žádoucí, aby byla využívána a obhospodařována. Pokud nebude zdaněna, nic nebude majitele nutit k tomu, aby ji využíval, takže se může ytát, že ji nechá ležet ladem, ač někdo jiný by na ní chtěl hospodařit a využívat její produkční schopnost.

Pro ty, co chtějí oponovat, že se má zvednout sazba daně z nemovitosti a zdraží nám to potraviny, podotýkám, že sazby daně z pozemků (různých kategorií) a ze staveb jsou v zákoně definovány samostatně, nic tedy nebrání, ponechat sazby z obdělávané půdy při starém.

M. Kocián 25.8.2023 6:39

Nevím, proč by zrovna nemovitý majetek měl být daněn speciálně. Je to prostě nová daň z oken nebo z komínů, způsob, jak vybrat peníze od těch, kteří něco mají a zvelebují to, a poslat to těm, kteří nechají stát (daňové poplatníky), aby se staral o ně a oni ho za to budou podporovat (stát, nikoliv ty daňové poplatníky).