30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Diskuse k článku

ITÁLIE: Prokletí dotací

Nevalná ekonomická výkonnost Itálie se stala prakticky konstantou posledních let. Již samotný přehled titulků za poslední měsíc vypovídá o mnohém: Dvacet let, a žádný výsledek – Porouchaný hospodářský model (časopis Forbes);

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Uživatel 7.5.2018 19:15

Uživatel požádal o vymazání
L. Novák 7.5.2018 21:21

Re: Odpověď..

Komunista Kratochvíl má lebeční dutinu zcela vypláchnutou rudou ideologií. Náprava nemožná... :-)

J. Svoboda 7.5.2018 21:31

Re: Otázka pro pana Kohouta

Pane Kratochvíle, odpovídám za pana Kohouta. Doufám, že jste stihl v Německu slávu při instalaci Marxova čínského pomníku. Subvence (vy tomu mylně říkáte dotace) jsou vinny mnoha a mnoha sviňárnami, které se ve světě dějí. Nabýt asi vašeho gurua Marxe, jistě byste věděl, že nebýt subvencí(dotací), nebylo by Čapího hnízda a desítek podobných podvodů ani tahanic o obviněného Babiše. Ještě nepřestalo ve velké většině platit, že blbý je kdo dává a ještě blbější, kdo nebere.

Nebýt subvencí, takto vydatného podhoubí pro podvody, nebyla by teď naše republika z většiny žlutá. Nebyla by aféra ROP Severozápad a další. Nebyly by problémy voltaickými elektrárnami. Nestály by rozhodně rozhledny v dolících. Chápete už?

J. Svoboda 7.5.2018 21:34

Re: Otázka pro pana Kohouta

Soudruhu, systém hospodaření, pokud má fungovat, se musí především zbavit dotací.

A myslíte si vy, že musíme za každou cenu kopírovat všechny nesmysly ve světě?

K. Janyška 7.5.2018 11:07

Eudotace jsou jen a jen korupčním jednáním a prostředkem

z kradených peněz, pomáhající Německu snáze budovat IV.říši německou. Kdo to není schopen pochopit je tohoto zločinu podporovatelem... Dzp.

J. Hrbek 7.5.2018 10:39

Historicky nic nového...

už indiáni prodávali to nejcennější (půdu) co měli za to co jim nejvíce škodilo (pálenka), my místo půdy prodáváme svojí nezávislost a dostáváme za to dotace, které narušují spravedlivou konkurenci a vytváří nové obory "odborníků" na přerozdělování a lobismus :/

F. Houžňák 7.5.2018 10:34

Ano, každý, co jel autem po Itálii, zjistil,

že poplatky za dálnici se platí jen do Neapole, od Neapole dolů se neplatí nic. Když jsme se ptali místního rodáka, proč, řekl nám, oni by to stejně neplatili a co by se náhodou vybralo, tak by se rozkradlo. Jednodušší je nevybírat. Stejně tak je tam běžné stavět načerno a když jsou úřady moc neodbytné, stavbu opustíte a nikdo po vás nic nechce. Proto je tam tolik nedokončených staveb-ruin. Daně z koupě nemovitosti se platí z odhadní ceny, která bývá tak čtvrtinu ceny skutečné, a "doplatek" jde v hotovosti z ručky do ručky přímo v úřadovně státního notáře, který se právě po potřebnou dobu dívá jinam. Tak to chodí v jedné ze zakladatelských zemí Evropské Únie.

M. Pesat 7.5.2018 10:33

Tak se pokuste a debatu otevřete. Jaká dotace se povedla?

Tak se pokuste a debatu otevřete. Jaká dotace se povedla?

tak to si troufnu tvrdit, ze drtiva vetsina dotaci se povedla. Povedla asi nebude uplne spravne slovo, protoze s dotacemi/verejnymi penezi se obecne hospodari spatne/neracionalne. Modrobolsanska zvasty/mantry/dogmata, ze dotace do kapitalismu nepatri, to si soudruzi nechte mezi stejne vyplachle gumicky do modreho koutku. Prectete si knihu Hlava XXII, o otci postavy major Major, ktery zbohatl na dotacich na nepestovani jeteliny, a pokazde kdyz dostal dalsi dotaci, nakoupil pole/pozemky a zazadal o dotaci, ze ne tech polich nebude pestovat jetelinu. Jeho heslo: jak "zasejes" tak sklidis. Polsko je sice stejna kolonie/montovna jako CR/Slovensko, ovsem Polsko v roce 1990 zacinalo s 50'ti miliardami USD dluhu, totalne rozmlacenou infrastrukturou a totlane zaostalym/nevykonnym prumyslem. Zajedte se tam podivat dnes. CR mela v roce 1990 oproti Polsku min. 30 let naskok, ceske zemedelstvi min. 50 let. V Polsku se samozrejmne/stejne jako v CR/Slovensko/ spousta tech penez z dotaci rozkradla/prosustrovala, o tom zadna, ale rekl bych, ze znacna cast prispela k tomu ze Polakum se obecne dari jako nikdy predtim. To co pise soudruh modrobolsan Kohout o Italii, to v zasade plati i o jihu byv. Jugolsavie, hlavne Kosovo/Makedonie, tam se z federalniho rozpoctu cpaly po desitky let dotace, ktere rozkradla mafie. Proto se napr. Slovinsko uz davno chtelo od Jugoslavie trhnout, protoze na ten zbytek tezce doplacelo.

Cest :-)

O. Uživatel 7.5.2018 10:51

Uživatel požádal o vymazání
J. Kratochvíl 7.5.2018 11:43

Re: Tak se pokuste a debatu otevřete. Jaká dotace se povedla?

Pane Chodovský, opět opakujete modrobolševické žvásty, bez důkazů. Co kdybyste zrušil rovnou peníze, o ty přece jde v první řadě při korupci.

O. Uživatel 7.5.2018 12:01

Uživatel požádal o vymazání
M. Pesat 7.5.2018 12:52

Re: Tak se pokuste a debatu otevřete. Jaká dotace se povedla?

"Jisté je, když necháme peníze tomu, kdo je vydělal, investuje (utratí) je určitě lépe, než ten, kdo je vydělat neumí a proto potřebuje dotace."

To je samozrejmne dogmaticky blabol, docela by me zajimalo zda jste v zivote podnikal? Firmy si bezne jdou na burzu pro "dotace" kapital a spousta z nich padne na hubu, za cizi penize, danove prazdniny, to jsou dotace/pobidka, to delali uz panovnici ve stredoveku. Problem jsou lide, kuprikladu ten aquapark nekde v Cechach. Postaveny z dotaci EU, a po dostaveni se zjistilo ze tam neni dost vody. Nebo dalnice kam se do zakladu/misto kameniva/ naveze normalni sut/odpad ze skladky a potom se to propada/vlni. U vas modrobolsanu je zasadni problem stejny jako u vasich rudych brachu, vsude cpete ideologii/dogmata a obraz nepritele. Take to podle toho vzdy "dopadne".

Cest :-)

O. Uživatel 7.5.2018 13:01

Uživatel požádal o vymazání
V. Braun 7.5.2018 17:02

Re: Tak se pokuste a debatu otevřete. Jaká dotace se povedla?

No tak na burzu pro cizí peníze, je to terminologicky správně? A v dnešní době fondů, kdy individuálního investora nepotkáte, fondy rozhodně neriskují vlastní peníze. Takže paralela s dotacemi zase tak daleko není, že se tváříte jako byste to nechápal a točíte se na slovíčkách je jiná věc.

O. Uživatel 7.5.2018 19:39

Uživatel požádal o vymazání
V. Braun 7.5.2018 21:01

Re: Tak se pokuste a debatu otevřete. Jaká dotace se povedla?

Tak ještě jednou, fond není individuální investor. Do firem investují v naprosté většině fondy. Pochopil jste to? Pochybuji.

O. Uživatel 7.5.2018 21:08

Uživatel požádal o vymazání
J. Schwarz 8.5.2018 19:32

Re: Tak se pokuste a debatu otevřete. Jaká dotace se povedla?

A podnikatel nemusí věřiteli nic vracet? Investorovi dát dividendu? Pokud půjde cena akcií dolů, fond se jich zbaví. Jen idiot a pánové Braun, Pesat či Kratochvíl by investovali do fondů, jejich vedení by neinvestovalo na trhu ale rozdávalo "dotace".

K. Janyška 7.5.2018 8:44

Dotace jsou jen a jen korupčním jednáním a prostředkem

Německu snáze budovat IV.říši německou. Kdo to není schopen pochopit je tohoto zločinu podporovatelem... Dzp.

P. Zinga 7.5.2018 5:54

Každé euro z Bruselu

nás stojí kus naší svobody.

V kapitalismu nemají dotace místo.

P. Lenc 7.5.2018 9:44

Re: Každé euro z Bruselu

Souhlas pane Zingo.

J. Kanioková 7.5.2018 17:31

Ano

K. Pavlik 7.5.2018 3:49

Hodnoceni dotaci

Kdyby se u spatne dotace zjistovalo kdo to pokazil tak to by asi v Praze propukla revoluce.

Zatim se v Ceskem tisku pouze zurive diskutuje dotace ktera sa z ekonomickeho hlediska povedla.

Na hodnoceni dotaci ktere se nepovedly holt neni odvaha.

O. Uživatel 7.5.2018 7:15

Uživatel požádal o vymazání
F. Kusák 7.5.2018 8:06

Re: Hodnoceni dotaci

No, já Vám to řeknu naplno, je to neustále omílané Čapí hnízdo. Padesátimilionová dotace na počátku a k tomu miliardová investice z veleúspěšného Agrofertu. Nádherný areál, hotelový komplex, mini zoo a další zajímavosti. Takový úspěšný projekt by si zasluhoval obdiv. Co by tam asi bylo, kdyby se nic nezrealizovalo a zisky z Agrofertu by končily někde v daňových rájích. Pro příklady nemusíme chodit daleko. Jenže naší českou snahou je, ty úspěšné kriminalizovat. Neznám jiný důvod než závist a možná hloupost, protože si někteří z nás nevidí na špičku nosu.

O. Uživatel 7.5.2018 8:20

Uživatel požádal o vymazání
F. Kusák 7.5.2018 8:33

Re: Hodnoceni dotaci

Samozřejmě, máte pravdu, ale jestli jste se někdy pohyboval mezi podnikateli, pak víte, že ti nejúspěšnější, byli právě ti nejšetrnější. Jak se říká:"bohatství začíná od desetníku" a rozmařilost se tu nenosí. Teprve, až když zbohatnete, můžete se stát altruistou. To je moje životní zkušenost a nestěžuji si.

O. Uživatel 7.5.2018 8:51

Uživatel požádal o vymazání
P. Lenc 7.5.2018 9:45

Re: Hodnoceni dotaci

Ano, ale pro někoho je váš názor nepochopitelný.

J. Pospíšil 7.5.2018 17:14

Re: Hodnoceni dotaci

Když v tom Grónsku budete pořádat všechna školení v plavání a konference a porady velkého koncernu, tak to bude projekt úspěšný.

A ještě vydělají aerolinky, zejména ty, co budou patřit do koncernu.