17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

INVESTICE: Jak na ně jdou různé generace

Baby Boomers mají tendenci držet se akcií a nemovitostí. Generace X hledá rovnováhu mezi bohatstvím a životními náklady. Mileniálové preferují jednoduché investice, zatímco Generace Z začíná objevovat investiční možnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 13.10.2023 15:16

Všichni (všechny generace) si dnes pořizují klimatizaci (AC - Air Conditioning). Všechny generace dnes investují do svého životního pohodlí. Investují také z obavy, před zhoršujícím se negativním oteplováním planety Země. Občané jakékoliv generace nevěří současnému (funkčně již zastaralému) systému řízení na planetě Zemi (na úrovni byznysu, státu, ba i OSN), že se podaří tento problém vyřešit. Naštěstí technologie se dále zlepšují, prostřednictvím zanedbaných inovací.

Cituji originál článku přes Google Translate:

Celosvětová poptávka po klimatizaci roste. Ale AC spotřebovává spoustu elektřiny, která pochází hlavně z fosilních paliv, a uniká z ní škodlivá chladiva.

Přístup společnosti Blue Frontier efektivněji chladí budovy pomocí alternativních chladiv a její jednotky ukládají energii, aby nedocházelo k přetížení sítě.

Je to stále velmi rané stádium, ale pokud bude jeho technologie fungovat podle plánu, budou jeho AC jednotky třikrát účinnější než konvenční systémy.

Komentář

Toto není propagace konkrétní firmy, ale ilustrace trendu prostřednictvím konkrétní inovační firmy. Nebylo ale sděleno, jaká lidská generace řídí tuto inovační firmu firmu. Možná, že je to tato firma: https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Frontier_Campaign

M. Pivoda 13.10.2023 17:01

Do čeho investovat?

Umělá inteligence navrhuje roboty za 30 sekund. Naštěstí pro nás nejsou příliš sofistikované. (Scientific American) + AI je také docela dobrá při vymýšlení nápadů na baterie.

P. Kubáč 13.10.2023 10:46

Proboha - co je tohle za žvást - přeložený z angličtiny - bez souvislosti s realitou v Česku.

R. Langer 13.10.2023 11:39

No, je to takové neučesané...

L. Písařík 13.10.2023 8:08

Má někdo reálné informace o podniku, co zoufale nabízí podílové listy přes 10% zisku ze zavedení nanotechnologií. Úpěnlivá snaha se jeví dost podezřele.

M. Kocián 13.10.2023 8:01

Investovat v době systematického znehodnocování měny, krachů firem a znepříjemňování života všem majitelům nemovitostí, toť vážně oříšek. Zvlášť když v zájmu těch, kteří k tomu mají moc, je znehodnocovat úspory (a tím i dluhy) a investicemi nazývat i dopředu ztrátové podniky.

P. Sura 13.10.2023 1:17

Jasně. A všichni jsou především ti, kdo chtějí zbohatnout z práce někoho jiného.

R. Langer 13.10.2023 5:34

... zatímco vy vlastní nuznou prací chudnete. To musí být smutný život. ;-D