2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

INTERNET: Odkud páchne zakopaný pes

Kdybych měl před 25 lety odpovědět na otázku, cože internetu chybí, odpověděl bych bez váhání, že mu chybí propustná komunikační síť. Tohle je vyřešeno přinejmenším z velké části, byť ne dokonale. Dobře se to ukazuje v současné době, kdy se zavádí EET.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fleiszner 18.2.2017 8:54

Chce být OSA

Když někdo dokáže nabídnout takový produkt, za který jsou lidé ochotni platit, tak za něj platit budou. Autor asi nic takového není schopen nabídnout a tak by rád našel nějaký způsob jak k tomu lidi donutit. Třeba jen tu korunu, že?

Nedávno jsem šel do kina, zaplatil 200Kč a pak 20 minut čuměl na reklamy než začal film. Za takovou službu už příště nejsem ochoten platit.

Koupil jsem si paměťovku do mobili a část z ceny jde na OSA. Mám tedy už zaplaceno a můžu si stahovat libovolný obsah. Třeba ten film při kterém mě trápili 20ti minutovou reklamou.

Připadá mi, že autor by rád byl sám OSA.

O. Horák 18.2.2017 8:44

Bezpečná a 100% identifikace je napadnutelná

i v reálném světě (ztráty dokladů, krádeže dokladů, krádeže identit) takže si na vaše jméno a identitu klidně klidně někdo může vzít úvěr a to je jednání člověk člověk s fyzickými doklady.

A čím větší cíl tím sofistikovanější metody? Ani ne, stačí užívat "bílé koně" vždy najdete dost lidí na dně co pro trochu peněz potlačí svou zvědavost.

Takže zoufale trvat na absolutní identifikaci je sen spíše orwellovského politika čemuž svědčí i vytváření ministerstev jediné pravdy a obecného blaha.

Když pravdu a vyrovnané informace nedokážeme získat ani z veřejnoprávní televize kde jsou identity naprosto jasné (jen ty vazby na pozadí jsou trochu skryté) a chceme hlídat názory a informace u obyčejných lidí je něco podezřelé.

J. Hanke 18.2.2017 8:36

dovolil bych si podotknout

že ty geniální rozkazy občanům města Bugulmy nevydal Hašek, ale:

"......továryš Jerochymov, velitel tverského revolučního pluku....."

D. Polanský 18.2.2017 8:28

Internet vznikl právě s myšlenkou, že

nebude zbožím. Když máte problém s autorskými právy, nedávejte na Internet své výlevy. Vůbec to není povinné. Naoapk je to vyloženě dobrovolné. Totální nepochopení myšlenky Internetu.

J. Mrázek 18.2.2017 7:19

Možná by bylo nejlepší očipování lidí...

...a preventivní popravy za nevhodné názory, ostatně co jiného je současná konference o terorismu, kdy nepohodlný názor na vedení společnosti stačí na to, být prohlášen teroristou....velký bratr může mít různé podoby a Orwell může být za troškaře, když domyslíte důsledky toho, co přinesl nový německý president za noty na loňské květnové zasedání naší (vyjma Sobotku a Kisku) V4 . Tady je text uvolněný poláky a dost hrůzostrašný na to, aby jste můj návrh na očipování poprávubrali za sarkastický a krutý vtip. TADY to je : Z vedavec.org/komentare2016/07/6960-mnichovska-dohoda-2016.htm

Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje. Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč. My jsme spojili teorii s praxí – nic nefunguje a nikdo neví proč.