15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

INTERNET: Odkud páchne zakopaný pes

Kdybych měl před 25 lety odpovědět na otázku, cože internetu chybí, odpověděl bych bez váhání, že mu chybí propustná komunikační síť. Tohle je vyřešeno přinejmenším z velké části, byť ne dokonale. Dobře se to ukazuje v současné době, kdy se zavádí EET.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 18.2.2017 9:39

Jak to dopadne nevím, ale modlím se za něco opačného

Neff: "Čekám tedy už 25 let na někoho, kdo toho zakopaného psa vyhrabe a odveze na mrchoviště: aby net nebyl anonymní a obsah aby byl pokládán za zboží. Udělejte to, jak chcete, ale udělejte to."

Já se naopak modlím za to, aby k tomu nikdy nedošlo. Nepusťe do toho, prosím, Neviditelnou ruku trhu. Jinak demokracie zhyne.

Lidské bytosti jsou sice nedokonalé (to je názor technologicky vůdčího Křemíkového údolí), ale tržní mechanismy samy o sobě jsou pro fyzické i duševní zdraví člověka nejvíce nebezpečné (to tvrdí diskutující biotechnik na Kurzweil News, jehož život pokračuje již sedmý rok, navzdory stanovenému terminálnímu stadiu rakoviny před sedmi lety).

Ondřeji Neffovi cosi doma smrdí už čtvrt století. Asi ano.

Doporučení: Nechcete-li již brzy na mrchoviště, nesdílejte Neffův názor na internet.

J. Mrázek 18.2.2017 7:19

Možná by bylo nejlepší očipování lidí...

...a preventivní popravy za nevhodné názory, ostatně co jiného je současná konference o terorismu, kdy nepohodlný názor na vedení společnosti stačí na to, být prohlášen teroristou....velký bratr může mít různé podoby a Orwell může být za troškaře, když domyslíte důsledky toho, co přinesl nový německý president za noty na loňské květnové zasedání naší (vyjma Sobotku a Kisku) V4 . Tady je text uvolněný poláky a dost hrůzostrašný na to, aby jste můj návrh na očipování poprávubrali za sarkastický a krutý vtip. TADY to je : Z vedavec.org/komentare2016/07/6960-mnichovska-dohoda-2016.htm

Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje. Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč. My jsme spojili teorii s praxí – nic nefunguje a nikdo neví proč.

V. Braun 18.2.2017 9:35

Re: Možná by bylo nejlepší očipování lidí...

Proč sem dávat odkazy na "jedna paní povídala" když je možné dát ozkaz na původní zdroj? Z něj je jasné, že tam například není žádné rušení národních armád, jak si někdo vymyslel na zvědavci, a vlastně tam není ani nic jiného hrůzostrašného.

https://www.auswaertiges-amt.de/EN/Europa/Aktuell/160624-BM-AM-FRA_ST.html

J. Mrázek 18.2.2017 16:22

Re: Možná by bylo nejlepší očipování lidí...

Frantíci asi mají "alternativní překlad", nicméně to, co na V4 zaznělo bylo přepsáno na zvedavci s konstatováním, že tomu snad ani nejde věřit, jak je to odporné....a není jediný zdroj, neviditelnypes.cz má článek, PL mají vyjádření členky KSČM ke stejnému, obsah se neliší od původního. Takže shrnuto - zachránili jsme mír a čtvrtou říši nezazní kvůli odporu zemí V4 a "různé překlady a úpravy textu" to nezachrání. Nemám rád tato mezinárodní svinstva, kdy někdo něco vyvolá a svede to na toho, kdo byl přinucen se bránit, že si ten druhý začal. Viz USA- Rusko. Já se na třetí světovou opravdu netěším a klidně pošlu do (_!_) každáho, kdo se nás do ní snaží vmanipulovat. A umím hodně dobře střílet ..

V. Braun 19.2.2017 3:35

Re: Možná by bylo nejlepší očipování lidí...

Dal jsem odkaz na plný text. Pokud tvrdíte, že má někdo alternativní překlad tak určitě máte odkaz na originál. Pokud máte odkaz na originál, tak nechápu, proč dáváte odkaz na "alternativní fakta" na Zvědavci.