6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pepa Jetel 29.9.2009 11:51

"Co ale mohu udělat s vládou, která mne uvrtá do dluhu?"

Kterou vládu myslíte? Fischerovu asi ne, že, ta jenom látá, co může... Nevzbudil jste se trochu pozdě?

ekonom 29.9.2009 11:34

Re: Situace je řešitelná, ale jen při dobré vůli

Souhlasím s vámi, že tento stát je přebujelý, ale počty vám fakt nejdou. Nic ve zlém.. Nicméně jako symbolika  vztahu ke státní správě a "našim"  financím je zcela jistě nutné redukovat státní aparát.

Klička 29.9.2009 11:31

Re: Situace je řešitelná, ale jen při dobré vůli

Financování "sociální politiky" státu není ničím jiným, než výsledkem "práce" poslanců a oněch pracovníků zbytečných ministerstev. Pominu-li občany nemocné, či jinak zdravotně handicapované, nevidím rozumný důvod, proč by se jiným občanům měly vyplácet státní sociální dávky. Dostali se snad do tohoto stavu "potřebnosti" vinou státu? Nikoliv. Dostali se tam svou vlastní vinou, nechť se tedy sami vyhrabou. Atd.

Honza 29.9.2009 11:28

Re: Situace je řešitelná, ale jen při dobré vůli

No, myslím, že výdaje na státní "zaměstnance" nebudou také zanedbatelné. Kromě toho, co dostanou na výplatní pásce musíte počítat i režie a také to, co skončí díky široce rozbujelé korupci v kapsách některých z nich (což bude asi mnohem víc, než kolik je celkový objem vyplacených mezd). Také není zanedbatelné to, že tito lidé by v případě, že by je nevyplácel stát, museli dělat něco užitečného a naopak by něco přinášeli do společné kasy (a mimo jiného by si sami platili sociální a zdravotní pojištění, které v současnosti za ně platíme my).

Boston Globe 2009 29.9.2009 11:26

Re: Bankrot jak v Maďarsku to zastaví. Jinak je to na dlouhé trápení, reálný kapitalismus ?

Skoro 50 milionů Američanů nemá pojištění.

Rostoucí nezaměstnanost jejich počet denně zvyšuje, protože pojištění bývá vázáno na zaměstnavatele.

Neschopnost platit za nemocniční ošetření je nejčastějším důvodem osobního bankrotu.

Osobní bankrot se v USA odehraje každých 30 vteřin.

Klička 29.9.2009 11:23

Re: Situace je řešitelná, ale jen při dobré vůli

Přiznávám, že jsem počítal velice zhruba.Počet zbytečných poslanců(možná by jich stačilo 49 nebo méně) a senátorů krát jejich platy =330 milionů. Počet zaměstnanců zmíněných 5 zbytečných ministerstev krát jejich platy = 6 miliard.Náklady na provoz ministerstev (auta, energie, pojištění, budovy) jsou mnohdy vyšší. Budovy se dají prodat, to jsou další miliardy. Škody, které státu vzniknou činností zmíněných poslanců, senátorů a úředníků zbytečných ministerstev jdou do desítek miliard. Možná bychom se nakonec k oněm 170 miliardám dostali.

AE 29.9.2009 11:20

Re: Je to pouze nesmělý pokus o záchranu naší ekonomiky - progresivní daň převažuje

,,Všichni víme, že volná hra hospodářských sil, nespořádaný a bezuzdý hon jedinců

za majetkem a mocí už sám o sobě nevede ke snesitelnému řešení problému. Je

třeba jistého racionálního pořádku ve výrobě statku, v užívání pracovních sil a v

rozdělování vyrobeného zboží, abychom zabránili hrozivému vyřazování

produktivních sil a ochuzování a zvlčilosti velkých skupin obyvatelstva".                 Albert EINSTEIN    

Honza 29.9.2009 11:01

Re: Co dělat?

A nebo emigrovat a platit daně jinde ...

Honza 29.9.2009 11:00

Re: Je to pouze nesmělý pokus o záchranu naší ekonomiky

A jak poznáte, které peníze se stamiliard rozfofrovaných erárem jsou "regulérně" vybrané na daních a které jsou půjčené?

Xury 29.9.2009 10:55

Re: Situace je řešitelná, ale jen při dobré vůli

Pokud byste ovládal alespoň základní aritmetiku, tak takovou pitomost nemůžete napsat.

KHB 29.9.2009 10:53

Co dělat?

Například zemřít. Tím státní úředníky dost doběhnete.

liberal shark 29.9.2009 10:53

Re: Bankrot jak v Maďarsku to zastaví. Jinak je to na dlouhé trápení, reálný kapitalismus ?

Nekoukejte na tu televizi tolik a raději čtěte ...

liberal shark 29.9.2009 10:50

Re: Situace je řešitelná, ale jen při dobré vůli

Jinými slovy podplácení voličů R^

liberal shark 29.9.2009 10:49

válečný rozpočet

Když jsem tuto "dobrou zprávu" slyšel v televizi, musel jsem se zeptat: Copak u nás vypukla válka a musíme si půjčovat peníze na střelivo ? Proč se mi nic neřeklo ? Odkdy je deficit 170 milard normální ? A vůbec deficit ?

ekonom 29.9.2009 10:46

Re: Situace je řešitelná, ale jen při dobré vůli

Vy si myslíte, že 170 miliard spotřebuje Senát a pár zbytečných úředníků ministerstev. Znáte strukturu rozpočtu  Jeho příjmy a výdaje. (S názorem, že stát je přebujelý souhlasím, ale největší tlak na státní pokladnu je financování sociální politiky státu)

těchňik 29.9.2009 10:46

Re: Co můžete udělat ?

A co po revoluci? Nebylo by to jako když KašParoubek svrhl vládu? A pak na to čučel jak tele.

Honza 29.9.2009 10:45

Re: Proč píše na web kažkdý neznalec? Soikrmé podmniky dluží bankám

Zvýšení daní je asi pobná blost, jako kdyby si majitel hospody myslel, že ušetří za chlast, když si bude nalévat ve vlastní hospodě. I když to není úpně přesné, protože tím by aspoň ušetřil marži, kterou by musel jinak platit v cizí hospodě. U státu je to spíš opačné, protože peníze, které mizí v jeho bezedné kase nepřinesou budoucí reálný zisk, který by mohli s jejich pomocí vytvořit ti, kterým je stát sebere, takže ztráta je o to větší

těchňik 29.9.2009 10:43

Re: Je to pouze nesmělý pokus o záchranu naší ekonomiky - progresivní daň převažuje

Trpíš nějakou spamovací obsesí, magomete z Německa (nebo nějakých Kotěhůlek)?!

těchňik 29.9.2009 10:39

Re: pláč na špatném hrobě

Nesouhlasím, politici jsou též grázlové, protože ty voliče k takovému jednání navádějí svými sliby. Je to asi jak když si objedná někdo vraždu. Měl by být, dle vaší logiky, tedy beztrestný, když ji spáchal ten nájemný vrah, a nikoliv objednatel?

Další problém je v tom, že myslící lidi nemají koho volit. Myslících lidí je zcela zásadní menšina, takže v tomto volebním typu demokracie (příhodnější by asi bylo napsat volební demagogie) nemají šanci nic prosadit.

Kolombo 29.9.2009 10:37

Re: Je to pouze nesmělý pokus o záchranu naší ekonomiky - progresivní daň převažuje

jednomu něco sebrat a druhému to dát, protože se tak vládnoucí elitě líp udržuje "klid v zemi", či "sociální smír" chcete-li je z hlediska vládců pragmatické, co to ale má společného se spravedlností? Na společnost,  kde jeden maká, druhý se válí a třetí "udržuje stabilitu" tím, že tomu pracujícímu bere a povaleči dává aby nekradl kašlu, ať se  rozpadne, zkrachuje nebo třeba  vychcípá.

gerontusinza 29.9.2009 10:29

Medvěde Brtníku........

žádný problém, stačí zastavit plánované obchvaty měst a vrátit EU přidělené prostředky, nechat zlikvidovat a zbankrotovat pár firem a zavést znovu cestáře na silnicích s místní správou.... čističky a vodovody  jsou přežitek....... je nádherné jak máte  vše promyšlené ;-)

Klička 29.9.2009 10:29

Situace je řešitelná, ale jen při dobré vůli

Která zde ovšem zcela chybí.Nikde není psáno, kolik poslanců v parlamentu musí být. Zda 200, nebo 500, nebo 49. Účelnost senátu je velice pochybná. Zbytečných je i nejméně 5 ministerstev. Stejně, jako je logicky neodůvodnitelné financování politických stran z kapes všech daňových poplatníků, když vezmeme v úvahu výsledek posledních voleb do krajů, kde 60% voličů nevolilo žádnou politickou stranu. Proč tedy musí platit jejich činnost? Pokud vezmeme všechny tyto skutečnosti a sečteme všechny peníze, které tyto věci spotřebují, lehce dojdeme  k číslu 170 miliard státního deficitu. Řešení vyrovaného rozpočtu tedy existuje, nepřijde však samo od sebe. Ptám se: "Ctějí snad politici novou revoluci a nebo se začnou chovat odpovědně?" Jde tady o jejich krky.

van Kat 29.9.2009 10:22

K tomu úspornému balíčku:

Sazby daně z nemovitostí se zvyšují na dvojnásobek u všech druhů stabveb až na stavby, které slouží bankám, pojišťovnám, obchodům, obchodním řetězcům a pod. (§11, odst.1, písm.d) odst.3) ) - u těch zůstává zachována sazba původní.  Jo, lobbying, na ten  se majitelé rodinných domů nebo třeba staveb pro strojírenskou výrobu, zemědělství a dopravu prostě nezmohou a zůstávají ovcemi, které je třeba stříhat.

Honza 29.9.2009 10:11

Re: Kontrolní otázka soudruzi:

Vám dluhy nikdo neodpustí, ale politici zaručeně nic platit nebudou. Současný dluh je zcela nereálné kdykoliv v budoucnu splatit (a on se ještě minimálně zdvojnásobí). Na to peníze hloupých slušných lidí, kteří místo dělání dluhů spoří, nebudou stačit, takže až to konečně praskne, budou se asi muset svých peněz vzdát i ti, kteří našim poltikům (bůhvíproč) pořád ještě půjčují.

rv 29.9.2009 10:08

Re: Bankrot jak v Maďarsku to zastaví. Jinak je to na dlouhé trápení, reálný kapitalismus ?

Podívejte se, jak se počet lidí ohrožených chudobou počítá. Zjistíte, že výsledek neurčuje kolik lidí je chudobou ohroženo, ale jak rovnoměrně jsou rozděleny přílmy ve společnosti. Proto je možné, že v Severní korei nejsou žádní lidé ohroženi chudobou, i když umírají hlady a v USA ti chudí vlastní klidně dům a samozřejmě auto.

Bereniké 29.9.2009 10:04

Re: Je to pouze nesmělý pokus o záchranu naší ekonomiky - progresivní daň převažuje

Přestaňte to sem pořád kopírovat, už to ani nečtu, a většina lidí předpokládám taky ne.

Apea 29.9.2009 9:59

Vážený medvěde

proč trápíte svojí šelmí hlavu čísly, když Vám do ni zjevně nelezou. Způsob, kterým jste se dostal k těm 59 000 je hodný pětky už někdy v sedmé třídě základní školy.

Ale k vaší otázce, co dělat s vládou, která to způsobila? S většinou vlád, které to způsobily, už nemusíte dělat nic. Jsou už dávno minulostí. Takže spíš jakou vládu si zvolit, aby to bylo jinak. Toť otázka, protože

a) nemůžete v takovém případě volit ODS či TOP 09, protože ty obě chtějí za každou cenu snižovat daňovou zátěž; sice k tomu řeční o úsporách výdajů státního rozpočtu, ale ty neumí ani vymyslet, natož prosadit, takže to končí jako u Topolánka - snížíme daně, nesnížíme výdaje a ono to dopadne;

b) nemůžete volit ČSSD, protože ta tvrdí - a záludně se přitom odvolává na světové statistiky - že ten dluh není zase tak velký; bude sice slibovat, že ho ukrotí, ale neudělá s ním při tomhle přesvědčení nic, protože nikdy nepřizná, že progresivní zdanění není právě nejefektivnějším zdrojem růstu státních přijmů;

c) vyhovovat by vám mohli komunisti; když byli naposledy u moci, drželi státní dluh v rozumných mezích, kašlali na zbytečné výdaje jako důstojná výše důchodů či péče o seniory, neutráceli zbytečně za knihovny apod. Dluh, který po sobě nechali, eokonoma nemusí zajímat, protože byl ve věcech, které nemají tržní hodnotu;...osobně se raději nechám zadlužit 59 000 Kč.

Kolombo 29.9.2009 9:59

Re: Kontrolní otázka soudruzi:

Ha, ha - to se mám teda těšit na státní krach, parádně na tom vydělám když mi "stát" odpustí dluhy. Komu je vlastně "odpustí"? Těm, co by stejně nic nesplatili, protože to prožrali jako úplatek od politiků za zvolení. To "odpuštění" dluhů znamená, že "věřitelé", tedy například důchodci, nedostanou důchody, protože prostředky prožrala lůza a zlodějskému státu už nikdo nepůjčí. Evropu čeká krach. Nebo si snad někdo myslí, že tu budeme všichni studovat "humanitní obory", navzájem se obohacovat předčítáním slátanin při odpoledním čaji a číňani nás tu budou živit za jakési bezcenné papírky, co si tu natiskneme, donekonečna? Číňani jsou teď v pozici Japonců před 40 lety, jejich výrobky byly taky vnímány jako levný šunt a dnes jsou na špici. Nikdo dnes z Japonska nevyváží skoro zadarmo coby jakousi platbu za "výuční list". I číňani budou mistry a my naopak v (Y).

Honza 29.9.2009 9:44

Re: NAIVNÍ MLOK

Zkušenost říká, že výběr daní je prakticky vždy nepřímo úměrný jejich výši. Zvýšením daní se nevytvoří žádná nová hodnota, jen se přerozdělí peníze od těch, kteří je vydělávají ve prospěch těch, kteří je nevydělávají. Důsledek je vždycky ten, že ti vydělávající ztrácejí motivaci vydělávat a ty nevydělávající to motivuje, aby v tom pokračovali ...

LN 8/09 29.9.2009 9:44

Re: nebo jinak / otrocká práce v České republice 2009

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí   6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.