8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

GLOSA: Štítkování izraelského zboží?

t k podpoře Izraele Iniciativu Evropské komise, podle níž by v Evropské unii mělo být napříště štítky označeno zboží, pocházející z izraelských osad, bychom jako evropští spotřebitelé měli přivítat - a požadovat její rozšíření na veškeré izraelské zboží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Landa 9.12.2015 11:05

Re: To je sice hezká myšlenka,

Ale však Vám v té aktivizaci nikdo a nic nebrání, směle do toho. Nakonec však dojdete k tomu, že o moc izraelského zboží Evropa zájem nemá a tudíž tu není, naprosté většině lidí jsou nějaké spory na Blízkém východě u zadnice a z těch, kterým situace lhostejná není, je nemalá část odpůrců Izraele. Ale klidně se angažujte...

S. Landa 9.12.2015 10:59

Re: Já bych rád ....

Moje pohnutky jsou přesně opačné, ale narazil jsem občas na nějaké pomeranče, batáty, halvu ve formě tyčinky a několik značek kosmetiky. Jo a nějaký předražený výrobník sodové vody.

J. Urban 9.12.2015 10:41

Si to nemalujte, autore. Už tu někdo psal,

jak po německých supermarketech chodí samozvaní sluníčkoví inspektoři, kteří v případě, že tam naleznou označené zboží z Israele, tropí povyk a píší udání a stížnosti.

J. Fridrich 9.12.2015 10:33

Ano, Izrael ví co je to Arabský-Islámský svět

Ano, Izrael ví co je to Arabský-Islámský svět - krutý, necivilizovaný středověk. Stojí desítky let osamoceni obklopeni mořem nenávistných arabů-islamistů - brzy se od nich budeme učit, jak se těm hordám ubránit. Také Australané, Japonci a Mad'aři mají rozum. Vedení EU má po amputaci mozků..........

K. Janyška 9.12.2015 10:32

To skutečně vypadá, jako nacistické nápisy

na židovských občanech... Dzp.

P. Remeš 9.12.2015 10:09

Já bych rád ....

Já bych rád podporoval stát Izrael nakupováním většího množství jeho výrobků. Ale vůbec nevím, kde se dá k něčemu přijít. Maximálně jsem se setkal vždy před vánoci v obchoďáku v Letňanech, že tam prodávali kosmetiku Ahava (myslím, že to znamená "láska", ne?), ale o jiných možnostech nakupovat izraelské zboží nevím. Neví tady někdo o něčem dalším?

V. Novák 9.12.2015 9:59

Konečně rozumný přístup nepředpokládající,

že slovo "žid" je skoro pro každého nadávka...

Jen bych se zeptal - ono snad zboží z Izraele NENÍ označeno zemí původu? IMHO je - "jen" nebylo rozlišeno na izraelské - a osadnické.

J. Pražák 9.12.2015 9:56

Židé byli vždy dobří obchodníci

Zdarma si udělat takovou reklamu svého zboží je dobrý tah.

V. Šiška 9.12.2015 9:41

Prosím ... ne já žádám,

Evropskou komisi, aby prosadila důkladné štítkování veškerého izraelského zboží v Evropě a to pokud možno co největšími a nejvýraznějšími písmenky (ty drobné se blbě čtou) - abych si mohl v obchodech rychle vybrat izraelské zboží a nemusel zbytečně bloumat po krámu.

R. Morava 9.12.2015 9:39

Re: To je sice hezká myšlenka,

Je třeba aktivizovat lidi a vyžadovat toto zboží po velkobchodech. A bojkotovat oficiálně obchody, kteří toto zboží nebudou mít v sortimentu. Pod heslem KUPUJME ŽIDOVSKÉ ZBOŽÍ. Pokud se proti tomu postaví organizace jako ANTIFA, ukážou tím co jsou zač!

Z. Švrček 9.12.2015 9:39

Re: Nějak mi to připomíná čmárání Davidových hvězd na výlohy

Ale dá se najít. Tuhle jsem okoštoval Izraelským vinařstvím vyrobené víno. V Makru mají dokonce na jejich vína extra šuflíček. Některé léky vyrábí i u nás Izraelská Teva. Dá se najít.

Z. Švrček 9.12.2015 9:34

Re: Doufám

nestačí volby do EP, i kdyby tam voliči zvolili nadpoloviční většinu, skutečnou moc v EU nemá parlament. Je řeba vymést bruselolezecké stádo z domácí politiky. Dotace jistě oželíme.

R. Morava 9.12.2015 9:27

Re: Doufám

Je to poslední možnost záchrany civilzace. Pokud lidé nepochopí do voleb europarlamentu, jakou sebevraždu nám chystají multi-kulti, a gendrističtí ideologové ve vedení EU, obávám se že už bude pozdě. Ono takové 1..2 miliony přistěhovalců ročně, lidí kteří jsou z části dnes z části ve druhé generaci náboženstí fanatici z válečných zón, vyškolení v nenávisti k Evropanům a Židům. To by byla zátěž pro křesťanskou ozbrojenou Evropu 18století. Pro dnešní nábožensky a ideologismy oslabenou Evropu je to sebevražda.

R. Morava 9.12.2015 9:14

Není náhodou Evropa fašistická?

Typickými rysy fašistických ideologií jsou zejména rovnostářský kolektivismus, autoritativní a vůdcovský princip, vypjatý nacionalismus, militarismus, kult modernity, mládí a síly.... se píše na wikipedii. Jinými slovy fašismus má společné některé prvky s těmi -ismy které předvádí lídři Evropské Unie a státy jako Švédsko. Nacionalismus a militarismus se jich sice netýká. Pokud bychom se ale podívali na boj proti Židům a bílým domorodým heterosexuálním mužům, už tu máme něco horšího než nacionalismus. Zbývá ten militarismus, ale ten se provádí jednak vojenskou podporou pochybných hnutí na Blízkém Východě nebo podporou militantního islámskému náboženství na úkor původního křesťanského a židovského. Takže v Evropě není fašismus. JE TO NĚCO MNOHEM HORŠÍHO!

S. Hayek 9.12.2015 8:52

Re: Nějak mi to připomíná čmárání Davidových hvězd na výlohy

Ano, EU je odporná, že prosazuje něco takového. Pochybuju, že izraelského zboží je tady moc, ale až takto označené zboží uvidím, tak to koupím i kdybych to vůbec nepotřebovala.

S. Donát 9.12.2015 8:52

Re: Nějak mi to připomíná čmárání Davidových hvězd na výlohy

Je strašlivé, kam tento hrdý a statečný národ dostali za pár desetiletí levicoví přizdi5ráči...

B. Volarik 9.12.2015 8:12

Re: Nějak mi to připomíná čmárání Davidových hvězd na výlohy

Svatá pravda, pane Michal! Aby to bylo morálně v pořádku, je třeba klečícím nevěřícím uřezávat hlavy nožem. Pomalu a důkladně. A natočit to na video. Židé prostě nemají smysl pro pořádek...jen tak někoho zastřelit kvůli mávání kudlou...kam by to došlo...!

B. Hamáček 9.12.2015 8:12

Re: Nějak mi to připomíná čmárání Davidových hvězd na výlohy

Asi ta půlroční tma zanechává těžké následky, ale není to polehčující okolnost, co kdybychom bojkotovali švédské zboží ?

B. Hamáček 9.12.2015 8:10

Doufám

Doufám , že voliči konečně procitnou a nacisticko-bolševickou pakáž z vedení EU konečně vyženou , už to pomalu začíná a levičáci blázní !

B. Hamáček 9.12.2015 8:09

Re: To je sice hezká myšlenka,

Je zde naprosto jasně vidět co je za levicovou verbež v čele EU. Nacisticko-bolševická sebranka !!!

I. Lyčka 9.12.2015 7:42

Re: To je sice hezká myšlenka,

Neurážejte potkany ani jiná zvířata, prosím. :o)

B. Michal 9.12.2015 6:22

Re: Nějak mi to připomíná čmárání Davidových hvězd na výlohy

Tak on to na plno řekl švédský premiér Stefan Lovfen: útoky nožem na Židy nejsou teroristické činy.

Doplnil tak svou ministryni zahraničí Margot Wallstrom, která zase prohlásila, že když Izraelci zastřelí bodajícího útočníka, jedná se o mimosoudní popravy a že takové zásahy jsou nepřiměřené.

B. Volarik 9.12.2015 6:14

Nějak mi to připomíná čmárání Davidových hvězd na výlohy

obchodů v Německu ve třicátých letech. Achtung...Jude! - znovu aktuální. Pogromy na programu? Co takhle všechny Židy už jednou pro vždy z Evropy vyhnat a nahradit je Araby? Co nestihl Hitler, stihne EU. Jenže nacisté Židy nikým nenahrazovali. EU je nahrazuje muslimy. Budoucnost jak malovaná...

B. Volarik 9.12.2015 6:11

Každá mince má dvě strany.

Pokud bude označování vyvolávat nějaké problémy pro výrobce/exportéry, tak se výrobci přeorientují na něco jiného....Izrael to hospodářsky nezničí. Zato mnozí Arabové přijdou o práci v židovských podnicích a EU bude muset do Araby zamořeného západního břehu pumpovat víc peněz....čí peníze to budou? Hádej, hádej, hadači...!

H. Lukešová 9.12.2015 1:03

Re: To je sice hezká myšlenka,

Bohužel ano. Označené výrobky po nacisticku zdraží a hypermarketům jde o zisk a z označených výrobků by méně vydělala, tudíž označené výrobky kupovat nebudou.

Politici EU by za takto dikriminační protižidovský bojkot měli chodit kanály mezi potkany, jedině těmto tvorům se podobají svou povahou.

O. Zuckerová 9.12.2015 0:25

To je sice hezká myšlenka,

ale nedávno tu jeden diskutující poněkud zchladil nadšení nás, kteří jsme se radovali, jak hned poznáme, co přednostně kupovat. Připomenul, že existuje mnoho velkoobchodníků, kteří takto označené zboží odmítnou distribuovat (jsouce různými způsoby - např. obchodními, politickými, zainteresováni na bojkotu Izraele)a že se tedy takto skutečně může podařit izraelský vývoz poškodit.