3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

GLOSA: Podprahová reklama

Když pustíte ve filmu krátký záblesk obrázku se zmrzlinou, o přestávce si ji řada lidí půjde koupit. Přitom ani nevědí, že se stali obětí podprahové reklamy. Proto je taková reklama zakázaná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 4.9.2017 12:01

Re: Klasický manipulativní článek

Je to kravina. Stejně jako svícení ve dne.

J. Krásenský 31.8.2017 16:51

Jejda, to je ale pitomost.

Podprahová reklama? Hodně řečí, ale žádná účinnost. Ano, byly doby, kdy jsme se, kromě na film, těšili, že si o přestávce filmu koupíme zmrzlinu. Filmy promítali s přestávkou, aby vyvětrali a nemuseli ke konci křísit slabší jedince, zvláště dívky a ženy v přechodu. Billboardy mi vadí. Jednak hyzdí, a pak ve většině jsou na nich hloupé a nevkusné reklamy (promiňte pane Bernade, Vás se to netýká). Při jízdě mne rozptylují hezká děvčata, památky, příroda, o dětech a manželce nemluvě. Billboardy též, ale negativně. Pokud zmizí, budu vděčný.

O. Uživatel 31.8.2017 15:18

Uživatel požádal o vymazání
A. Pakosta 31.8.2017 15:04

Re: Klasický manipulativní článek

Inu, pane Chodovský, někdo se poučí ze zkušeností druhých, někdo si musí napřed rozbít držku, aby uvěřil, že to na ledě klouže...

O. Uživatel 31.8.2017 14:35

Uživatel požádal o vymazání
Ś. Svobodová 31.8.2017 14:08

Hrušky a jablka

Za prvé ty bilboardy nezakázali kvůli podpravovému působení, ale kvůli možnému riziku dopravní nehody (i když takové riziko žádná studie jednoznačně neprokazuje).

Za druhé: věta "Stát řidičům nařídil okolí silnic sledovat, a proto je správné tento prostor vyčistit od toho, co tam nepatří" je výtvorem tak neuvěřitelným, že by zasloužila sáhodlouhého rozboru. Ale na to fakt nemám čas.

A. Pakosta 31.8.2017 13:41

Re: Klasický manipulativní článek

Milý pane Langere,

o pravdivosti vašeho tvrzení "Jsem si jistý, že bych dokázal...."atd, by se jistě dalo s úspěchem pochybovat. Rovněž tak o vaší inteligenci a úrovni vzdělání. Princip podprahové reklamy je notoricky známá věc, a fakt, že tímto způsobem mohou působit i billboardy u našich silnic, ten těžko zpochybníte, ať už bude řvát "je to lež" jakkoli nahlas. Že si vy, ani nikdo jiný z případně dotázaných řidičů, nebude žádného takového vlivu vědom, to je právě dáno tím, že se jedná o podprahové vnímání, to znamená, že vizuální podnět se promítne do vašeho podvědomí, nikoli však do vědomí -nezapamatujete si jej. A reakcí subjektu (zde tedy řidiče) rozhodně nebude hromadná havárie, ale podvědomý pocit, že "na těch sekačkách Monte Feldo asi něco je...", a nebo, v tom případě, že se ve vašem zorném poli mihne dost lepých a vnadných žen, že třeba budete mít večer větší chuť na sex, ale rozhodně si nebudete vědom nějakého vnějšího vlivu na tu vaši chuť na sex nebo na sekačku.

Nejvýznamnějším argumentem proti reklamám u silnic by však mělo být to, že snad nikde na světě (a URČITĚ nikde v civilizované Evropě) u silnic reklamy nejsou. Já osobně se vždycky stydím, když přijíždím autem z ciziny, a na hranicích mne vítají pitomé reklamy na kdeco, o bordelech a stáncích s veteší ani nemluvě. Opravdu čekám s nadějí na den, kdy ta ostuda zmizí i od našich cest, a budeme se moci opět kochat výhledem na krajinu.

J. Lepka 31.8.2017 13:33

Já bych to s tou podprahovostí nepřeháněl.

Nesčíslněkrát jsem při svých cestách zaregistroval hezkou holku v reklamě na bilboardu, ale nikdy nezaregistroval, na co ta reklama je. To mi vždy vysvětlili až rozhořčení činovníci Sexistického prasátečka, Takže je na místě otázka : "Co teď budou chudáci dělat?"

I. Polák 31.8.2017 13:05

Re: Klasický manipulativní článek

Tedy musím ještě podotknout,že podprahovost reklamy bilboardů přiznal v televizní debatě sám předseda svazu bilboardistů, dokonce tím argumentoval. Vo co tedy go? Podprahová reklama je zakázána tedy o čem se tu vlastně bavíme. Estetická stránka věci je rovněž strašná, ale pokud si někdo nechá podprahově šťourat v mozku tak podle mého názoru ?

I. Polák 31.8.2017 12:56

Re: Klasický manipulativní článek

Hm, čert vem podprahovost, ale mohl by mi někdo odpovědět proč snad ze všech států - alespoň na západ od nás - ty debolbordy prostě nejsou, nebo jen v minimállním množství, a u nás poznám příjezd do republiky podle aleje debilbordů. Mne osobně to deprimuje a připadám si jako občan státu druhé kategorie!

R. Langer 31.8.2017 12:16

Re: Jakápak podprahovost.

Protože tam žádná není.

J. Řezák 31.8.2017 11:00

Jakápak podprahovost.

Myslím, že většina bilboardů je jako reklama "Bobíka". Všichni vědí, že jim tam upekli psa, ale nikdo neví, na co ta reklama byla. Na čínské restaurace? Na psí vodítka? Na nové vietnamské fastfoody ? Fakt si nepamatuji. A tohle je to samý. Vím například, že někde na mě vystrčila kozy Verešová. Řekl jsem si "hezký silikony, v hlavě nasr..áno", ale na co to bylo, fakt nevím. S tou podprahovostí bych nepřeháněl.

R. Langer 31.8.2017 10:49

Re: Klasický manipulativní článek

Za ty bludy o tom, že odstraněním těch bilboardů se nějak sníží nehodovost? To fakt nevím, ale asi to bude dost, když se pod to dokáže někdo podepsat. :-D

I. Polák 31.8.2017 9:51

Re: Klasický manipulativní článek

Kolik platěj?

R. Langer 31.8.2017 8:56

Re: Ovšem čt se asi nechala koupit!

Protože je to hovadina?

I. Polák 31.8.2017 8:54

Ovšem čt se asi nechala koupit!

Sledoval jsem předevčírem(?) větší část pořadu "90` " věnovaného této problematice (celé se to nedalo vydržet!) a byla to hrůza. S reprezentantem majitelů debilbordů zacházeli přímo v rukavičkách, o podprahovosti těchto reklam nepadlo ani slovo a, pokud jsem tedy stačil sledovat, nepadlo ani slovo o tom, že snad nikde jinde v Evropě prostě ty debilbordy nejsou. Proč asi?

R. Langer 31.8.2017 8:54

Klasický manipulativní článek

o "škodlivosti" bilboardů, psaný zřejmě na zakázku. Jsem si jistý, že bych dokázal udělat studii, která prokáže, že bilboardy ve skutečnosti podněcují řidičovu pozornost a snižují riziko mikrospánku. A to o podprahovém působení bilboardů už je úplná prasečina. Autor je hlupák, a pokud na něho bilboardy skutečně působí takovým způsobem, ať raději odevzdá řidičák a nechá se vyšetřit. Protože pokud na něho takhle působí statická cedule u silnice, na kterou se vlastně ani nemusí podívat, jak asi bude řídit ve městě, pokud kolem něho na chodníku projde krásná mladá žena v minisukni. Taková hromadná havárie by mohla klidně zablokovat třeba celou Prahu. :-D

Ten článek je čistá LEŽ.