19.6.2024 | Svátek má Leoš


Diskuse k článku

GLOSA: Pár otázek pro guvernéra

Co je pro mne překvapivé, je akcent guvernéra na to, že toto opatření pomůže chudým a zadluženým. Článek navíc vyšel pod titulkem: "Důvěru v českou korunu jsme nepodlomili. Lidé o nic nepřišli."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 23.11.2013 10:37

Co je Singrovi

Singrovi do toho, zda-li chci jet k moři nebo ne, je úplná prdlačka.. Každý vysoký představitel z leknutí se snaží nutit občany k něčemu, do čeho mu nic není (viz Ištván, Hudeček, Singer and his boys) s dost hloupým vysvětlením. Jeden ze Singrových boys tvrdil, že s Kellnerem zdražení eura nemá nic společného, protože o tom jednala ČNB již v září. Zřejmě Kellner jednal o koupi O2 podle tohoto "špičkového" bankovního ouřady půl hodiny před nákupem O2.

J. Dvořák 23.11.2013 9:48

Bejvaly časy kdy

za krále Holce byla za groš ovce !Jak to ty lidi dělali ?

P. Khail 23.11.2013 9:39

Re: Zemna je za vším. Bude jmenovat bankovní radu

Tato bankovní rada byla komplet jmenována exprezidentem Klausem. Zeman je v tom tentokrát nevinně, vaše spekulace je nepodložená.

J. Boleslav 23.11.2013 9:33

Re: z mého pohledu občana

V současnosti se při podobných transakcích už nic netiskne, vše probíhá elektronicky. Na principu to ovšem moc nemění.

K. Janyška 23.11.2013 9:32

Zemna je za vším. Bude jmenovat bankovní radu

A tak s mu Singer a spol snaží vyhovět a zalíbit. Chvála Rusnoka kroku ČNB je důkazem toho, že Zemanovi nemastné-neslané odsouzení kroku ČNB nebylo upřímné. To by si Rusnok bez povolení Zemana nikdy nedovolil... Dzp.

J. Boleslav 23.11.2013 9:30

Re: Tošovský - člověk, který má být na galejích!

Přesně tak, naprostý souhlas.

P. Maleček 23.11.2013 8:22

Pročpak se nám ten Singer tak culí?

Tento krok pár nikomu neodpovědných potentátů vynikne zvlášť v souvislosti s před pár dny proběhlým nákupem státních dluhopisů. Ti všichni, kteří očekávali výnos mají v tu ránu s odpuštěním ...... Za to pan Kelner pár dní před tím kupující Telefonicu pár stovek milonů doma navíc. A to je ten důvod proč se nám p. Singer teď tolik culí. A tak teď hurá na vánoční nákupy. My do bazaru, pan Singer chudák sám neví - no třeba do Kualalumpuru. Vždyť do Emirátů či Bahrajnu už jezdí každej jouda.

V. Vlach 23.11.2013 8:07

Tošovský - člověk, který má být na galejích!

To je( a možná kroužek politicko-ekonomických spiklenců) ta osoba, která prodala-věnovala v 90tých letech bez účasti občanů a publicity "zbytek" českého zlata (rozuměj zlata nás všech) Německu za jejich jakési dluhopisy. Ty jsou, jak víme, pouze nějaké natištěné papírky o kterých jsme nuceni si myslet, že mají nějakou cenu - to ví ale jen sběrné suroviny.

Pan Tošovský, jak zřejmo, je člověk, který ničemu nerozumí a přesto mu byla do jeho rukou( a hlavy) dána bohorovná pravomoc, jakoby byla ve státě nějaká hodně žíravá entita, navozující bezprostřední alegorie stran Nedotknutelných, řekněme rotšildů a rokfelerů....

Galeje jsou v tomto případku požehnáním.

J. Bruner 23.11.2013 5:38

z mého pohledu občana

pár lidí v radě přehlasovalo jiných pár lidí a tak se vydal pokyn, začít tisknout peníze, skutečné papírky a těmi se zaplatily jiné papírky, předpokládám nákup eur na burze. Za nově získaná eura se koupily zahraniční dluhopisy, tedy slib, že v budoucnu se dostanou zase eura.  Po vyplacení dluhopisu získá banka úrok a zbytek třeba zase sešrotuje. Aniž pohnula prstem, tak má na kontě eura ze zisku a ta tam nechá ležet. Kde je tedy chyba a jak se z ničeho najednou vylíhla eura, které nyní banka má?