21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

GLOSA: Firmám přibude papírování?

Tak křičí titulky na iHned.cz. Je to tak, jako vždy v podobných případech. Hledají se "chyby" v zákonech (tentokrát v tak zvaném stabilizačním baličku vlády). Rýsují se už i scénáře, že firmy sníží platy svým nejlépe placeným manažerům, aby se vyhnuly placení tak zvané "solidární daně".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vozábalová 15.11.2012 13:00

Všechno je jednou poprvé

řekl si asi pan Zimola, když přivedl komunisty do krajské koalice - jižní Čechy nebyly nikdy baštou komunistů a jemu ten cejch už nikdy nikdo neodpáře. Ne, že by neměl jinou možnost - měl a velmi reálnou, jenže to by musel přistoupit na skutečnou participaci na moci  - a to byl kámen úrazu. Takto si  soc.-dem. mohou dělat prakticky cokoli, komunisti se spokojili  s maličkým krajíčkem.

No, nevidím do toho přímo, ale dost na to, aby se mi dělalo nevolno. Těm studentům se vůbec nedivím, a že jim hejtman v diskusi přislíbil větší možnost podílet se na věcech veřejných - jak proboha? No uvidíme co přinesou dnové příští, ale procházka rozkvetlým sadem to určitě nebude.

T. Marek 15.11.2012 18:54

Re: Všechno je jednou poprvé

A kdyby ano, tak jen aby to nebyl třešňový sad....

M. Trhlík 15.11.2012 21:29

Re: Všechno je jednou poprvé

A co když protestují ti, co nebyli volit ?

J. Blažek 15.11.2012 9:19

Je to jinak!

Autor pan Bartoň: ..... "Svým způsobem obdivuji ty komentátory, kteří návrat bolševiků k moci bagatelizují. To občané v krajích, kde má například školství vést komunista, jsou jiného názoru. Hlasitě protestují, aby to byli právě komunisté, kteří střední školství budou spravovat k obrazu svému. A mají nejen pravdu, ale i mou podporu" ............

Těch protestujících občanů v Třeboni bude hodně málo. Více protestujících občanů bude 17. listopadu v Praze, kteří zde budou protestovat proti asociální a neumětelské polizice vlády.  Já zase vůbec neobdivuji takové lidi jako je pan Bartoň, kteří nevidí současné darebáctví. Tím darebáctvím bylo například minulé prohlasování protilidových zákonů, které prohlasovala 102 členů většina poslanců - bylo jich prostě o 2 kusy více (rusky bolše), zatímco naprostá většina lidí (tedy bolše bolše) s těmi zákony nesouhlasí! A ještě také neobdivuji "jasnovidectví" pana Bartoně, protože on se tváří že hned dopředu ví, jak bude členka rady kraje za KSČM šparná - ve skutečnosti ví prd, ale jen třídní nenávist mu zatemňuje mozek.

P. Lenc 15.11.2012 9:41

Re: Je to jinak!

Já zase neobdivuji vás.A o zatemněném mozku ve vašem případě opravdu nelze pochybovat.

M. Trhlík 15.11.2012 21:33

Re: Je to jinak!

Pane Lenci a nebylo by lepší Vaši "oduševnělou" poznámku adresovat těm, co místo k volbám seděli doma s názorem, že si to stejně udělají jak chtějí?

P. Urban 15.11.2012 7:19

Občané v krajích ... protestují

Ti, co ty komunisty volili, jsou ovšem taky občany. Nebo jsou občané jen ti, kteří vystupují souhlasně s mými názory ?

T. Marek 15.11.2012 19:02

Re: Občané v krajích ... protestují

samozřejmě že mají právo. Nicméně já také. Je mi také jasné, že za nástup komunistů a socialistů může současná ODS s TOP09 a jejich vláda. Ti levicoví nemuseli pro svá vítězství vlastně dělat nic, jen občas na něco upozornit. Tak je to vždy, když ideologie přehluší původní ideu (nebo když někdo propadne pocitu geniality - znáte to: "na věčné časy a nikdy jinak"). Dojely na to zatím všechny revoluce i duchovní hnutí. My lidé už jsme holt takoví, že si nevidíme dále než na špičku nosu. Je to smutné a nic zábavného nás nečeká. Holt národy mají takové vlády, jaké si zaslouží....