3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

GLOSA: Chtěl bych je potkat v lukách

Na rozdíl od básníka Fráni Šrámka v tomto případě netoužím potkat svou lásku, ale Trhy. Tedy ty Finanční. Do značné míry mi totiž připomínají manželku populárního amerického detektiva Columba. O té se také v téměř každém díle mluví, ale nikdy nikdo ji neviděl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Fiala 9.10.2011 10:42

Degradace mediálního zpavodajství

Problém není v "trzích", ale autorech zpráv o nich. Většinou se autoři prohlásí navzájem za experty ekonomické-oboru finančního (peněžního, či i jiných "cenných papírů"). A hlásají svou hantýrkou k veřejnosti zprávy. Pomíjejí základní kvalitu komunikace, že příjemce musí rozumět alespoň základním pojmům (někdy mám pocit, že ani oni sami nechápou podstatu toho o čem mluví), aby pochopoval o čem zpráva je.

Profesionální účastníci trhu s penězi v různých měnách, či trhu s cennými papíry dalšími (akcie, dluhopisy, atp.) nepotřebují rady v ČTV (snad to pochopí i nové vedení ČTV).

Dle mne, je další obchodování s cennými papíry velký ekonomický nešvar, podobně jako lichvářský úrok. Myslím si to proto, protože v dalším obchodování dle nabídek a poptávek obchodníků (konkurenčních majitelů, spekulantů) se ztratil původní smysl vydání akcie či dluhopisu a jeho cena se může státi velmi odlišnou tedy znehodnocenou či přehodnocenou což nepřispívá ke stabilitě. Stává se tak cenný papír nástrojem moci ekonomické, která se neshoduje s původním záměrem vydání CP t.j. získání finančních prostředků k rozvoji byznysu firmy či třeba k vytvoření státní infrastruktury, atp.

Z. Rychlý 7.10.2011 8:01

V Česku

jsou trhy úředně zaTRHnuty. Národ si rozhodně přeje regulaci. Ale ne tu starou obecnou, nefunkční. My chceme inovovanou, takovou tu naši českou špecifickou - s lidskou tváří !