1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

GLOSA: Budoucí vláda chce zlevnit plenky...

Rodící se koalice plánuje zdaňovat dětské plenky 5% sazbou daně z přidané hodnoty. Problém ale je, že Evropská unie nařizuje, aby plenky byly zdaňovány základní sazbou, která u nás činí 21 %.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Hrbek 14.12.2013 14:02

Re: Vážený pane Machu

vidím, že ty plenky skutečně potřebujete. Vzteky Váím ukapává moč. Nebo se vzteky dokonce poděláváte?

V. Vaclavik 14.12.2013 12:03

Je to kalkulovane na maminky

ktere ve sve vetsine nectou nic intelektualnejsiho nez mozna Blesk a tak o nicem takovem (ze to zlevneni nebude mozne) nebudou vedet a stanou se tak priznivkami te nasi planovaci socialisticke vlady.

M. Pechr 14.12.2013 11:59

říše nebrat

...osobně si nekladu nárok na to, že to vím správně...nejsem schopen domyslet všechny důsledky...nicméně tady tak trochu vnímám i pud sebezáchovy... ...obávám se toho, že budování EU je primárně motivováno mocenskými zájmy "kmotrů světového kalibru", jež jsou nám za oponou a že manifestace dobrých záměrů slouží jako pomůcka k budování vlivné říše, dost možná jako mezičlánek, a vždycky když stěžejním motivem je moc a zisk, je to cesta do pekla...při budování mocných říší se příliš snadno stane, že moc v rukách jednotlivců a skupin zastíní dobré cíle a úmysly a obyčejný jednotlivec je najednou příliš vzdálen, nakonec obětován zájmům těch výše... ...jinak Mach pokud vím je pro blízkou ekonomickou spolupráci s EU (pokud bychom vystoupili), jen bychom si hospodařili po svém, nikoliv centrálně řízeni, pak jsme v NATO, čili vojensky bychom se bez unie též obešli a pokud by byly hranice mezi námi a EU, neměli by to někteří zločinci tak jednoduché jako nyní...co se eura týče, není o co stát...

L. Šarina 14.12.2013 11:40

No,

vystoupit z EU kvůli plenkám ? Proč né, když jme shodili vládu při předsednictví EU? Když už vystoupit, tak jedině kvůli plenkám!!!!

M. Kosejk 14.12.2013 11:33

Re: Vážený pane Hrbku

Můžete se na to podívat třeba i tak, že být Petr Mach konzistentní, tak zkritizuje i sám sebe, pokud kritizuje toto. Třeba jeho seznam úřadů na zrušení je bezcenný úplně ze stejných důvodů - podstatná část úřadů, které zmiňuje, je holt navázána na závazné evropské právo. Mach sice říká: Vystoupit z EU! Ale už trochu zapomíná na negativní důsledky případného stavu, kdy ČR není v EU, ale jinak je EU obklopená.

V. Hajková 14.12.2013 11:09

Re: Vážený pane Machu

Vy  jste  tak  chytrý,  že  jste  nepochopil  - LAUTR  -NIC!

M. Pechr 14.12.2013 11:05

Re: Vážený pane Hrbku

...pokud vím, Mach rozsvěcuje svíce a louče co mu síly stačí, jen kdyby furt nebyla převaha těch, co je zase sfouknou a nebo alespoň zastíní...proto vás zvu k tomu, abyste Machovi s rozsvěcením a podporou emancipace pomohl a nebo jej alespoň zvolil...

Děkuji...

A. Hrbek 14.12.2013 11:01

Re: Vážený pane Machu

Samozřejmě, že vystudoval, jako všichni do roku 1990. Jenom s tím, že po vystudování gymnázia mi s ohledm na můj kádrový profil pracovní úřad nabídl tři příležitosti: uranové doly Jáchymov, hnědouhelné doly Sokolov, exhumace mrtvol Terezín.

A za čí peníze jste vystudoval VY?. Vy jste si veškerá studia počínaje základní školou absolvoval v soukromých školách? Nebo jsem Vaše studium platil z mých daní?

A. Hrbek 14.12.2013 10:53

Re: Vážený pane Machu

samozřejmě že má plné právo se vyhjádřit. Takových jsou plné hospody.

Při Vašem slušném vychování byste měla vědět, že  existovala i jakási stodenní lhůta, kdy se nová vláda nekritizovala a čekalo se ne na to, co řekla, ale co udělala.

Výraz LEŽ by bylo možno používat na všechny volební programy, na všechny vládní programy, nejen na program vznikajícíí vlády. To jste ale mlčela.

Jinak Vám nikdo nebrání volit pana Macha, který má jistě připraveno pro občany lepší a levnější řešení.

M. Kosejk 14.12.2013 10:32

Re: :)

Hm... Vy asi nevíte, o jaké pračce mluvím.

L. Novák 14.12.2013 10:30

Re: :)

Násobky energie to určitě nebyly, protože množství energie potřebné k ohřátí litru vody zůstalo stejné, jen reklama do vás hustí, že pračka ohřívá vodu "úsporně"... :-P

P. Papež 14.12.2013 10:25

Re: Vážený pane Machu

Můžete mně říct, co dobrého pro občany této země udělal Sobotka? Jako ministr financí (bez jakýchkoliv praktických znalostí) v době prosperity zvýšil zadlužení, podílel se na pochybném prodeji chemických firem polskému Orlenu, jako ministr schválil prodej OKD za velmi příznivé ceny pro kupujícího, z náhrad platu v poslanecké sněmovně (náhrady za cestování-bydlel v Praze, za kancelář poslance v místě zvolení) si nakradl, skutečně nakradl z našich daní na slušné několikamilionové bydlení. Jestli toto je to zapálení svíčky, tak je mě vás hodně líto.

M. Kosejk 14.12.2013 10:22

Re: :)

Přesně na těch! To vyprání a  vyvaření ještě dnes stojí zlomek ceny těch jednorázovek. Jen jsme neměli pračku zrovna moc "automatickou", ale jen takový ten zhora plněný velký krám, co moc nepral, ale sežral násobky energie dnešních praček.

L. Novák 14.12.2013 10:20

Re: 95% národa neví, že vznikající vláda

Socialisté a komunisté slibují a lžou vždy a za všech okolností. Vás to ještě vzrušuje? :-)

L. Novák 14.12.2013 10:18

Re: Vážený pane Machu

To zní, jako by se mohli "vyjadřovat" jenom staří komouši a jejich příznivci...

Pane Hrbku, nevystudoval vy jste taky "za dělnické peníze"? :-)

L. Novák 14.12.2013 10:16

Re: :)

N a jakých plínkách jste vyrostl vy? Na těch, co maminka strkala na vyvaření do automatické pračky ještě v době, kdy byla levná elektřina?

P. Schuster 14.12.2013 10:00

Sobotka

To, že naši "nový" politici vůbec neznají nařízeni Evropské unie, mne vůbec nepřekvapuje, ale že ta nařízení nezná i naše velkohubá slibotechna z ČSSD je povážlivé.

M. Kosejk 14.12.2013 9:55

:)

Abych řekl, tak tohle mne nepálí. Pokud chtějí maninky ušetřit - tak ať si přestanou kupovat jednorázové pleny. A bude po problému. Tohle stejně vnímám jen jako oslí můstek, aby si Mach mohl zkritizovat EU.

Spíš bych řešil to, že si Babiš prosadil v koalici podporu jeho bioplynek. A jako člověka ze soukromé sféry mě docela děsí Babišova představa, že šikanou finanáků ze soukromé sféry vytahá ještě více peněz, aby si mohl zadotovat ty jeho bioplynové elektrárny a snížit si DPH na produkci výrobků jeho koncernu.

P. Lenc 14.12.2013 9:00

Pokud tato vláda

vznikne, tak nám předvede hodně smutné legrace.A pane Hrbku, on ten pan autor se pokouší svým článkem právě jednu takovou "svíci"zapálit.A pokud poukazujete na to , co kdo pro tuto zem udělal nebo prosadil, tak jenom jeden příklad z mnoha, snad budoucí předseda vlády Sobotka a jeho "pozitivní"konání jako ministr financí v době rekordního hospodářského růstu.Nemluvě o tom, že nejen vy, ale i autor má, aspoň zatím právo se svobodně vyjádřit.

V. Hajková 14.12.2013 6:40

Re: Vážený pane Machu

Užasné   p.  Hrbek!'  Takže  p.  Mach   nemá  právo  se  vyjádřit   - k  této  podlé  LŽI  - vznikající  vlády ????

V. Hajková 14.12.2013 6:37

95% národa neví, že vznikající vláda

LŽE-  když  slibuje  převest  -  dost  nákladnou  věc  pro rodiny  -  PLENKY"  do  snížené  sazby!  O  toto   se  již  pokoušely  i  jiné  vlády  a  neuspěly!    Proč  by  měla  uspět   vláda  tato  -  to  tedy  nevím??  Ale  je  to  prostě   už   volební  slib-  který  nebude  splněn  -  pro  nadcházející   rok  supr  volební!

A. Hrbek 14.12.2013 6:30

Vážený pane Machu

Jak budou zdaněny plenky nebo jiné artikly nechte na starosti nastupující vládě.

Zamyslete se laskavě spíše nad tím , proč Vy v ní nejste. Co jste za celý život pro občany této země udělal nebo prosadil?

Lépe než neustále nadávat na tmu je zapálit alespoň jednu svíčku.

P. Boublíková 14.12.2013 6:05

Kromě referenda

je zde ještě možnost nechat plenky v sazbě DPH 21 % a komu těch pár korun za balíček přijde neúnosných, nechť používá plenky látkové. Stejně to tak mnoho rodin dělá z ekologických důvodů(i když si nejsem jista, jestli praní a žehlení látkových plen je opravdu z hlediska ochrany přírody lepší než výroba plenek papírových).

Syn je ročník 1991, tehdy se u nás jednorázové plenky poprvé objevily a byl to luxus jen pro nejmajetnější. Dcera je ročník 1995 a látkové plenky nosila pro bráchovi :-)

Jinak má pravdu pan Krajíček, že jednorázové plenky jsou spíš kalhotky. Nazvala bych to vyměšovací kalhotky a basta, ovšem mohou vyměšovací kalhotky do snížené DPH? :-)

L. Krajíček 14.12.2013 1:45

Pomazánkové máslo není máslo,

marmeláda není marmeláda, tak proč by dětské plenky musely být dětskými plenkami? Stačí je nazvat "krátké dětské vycpané kalhotky" a už si můžou fičet do které DPH se jim zachce.

Nebo se plenkami myslí ty, které se praly a vyvařovaly a do kterých byly baleny děti naposledy tak před dvaceti lety?

M. Prokop 14.12.2013 0:30

Dobrá rada

hluchým.