6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Banda šašků

Tak jsme se dozvěděli, že do bojovně naladěného Ruska nebude EU dodávat například malé motorky do modelů letadélek, ale v klidu jim tam pošle nejmodernější francouzskou vrtulníkovou loď Mistral.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kostelanský 2.8.2014 12:58

Rusi to môžu nakúpiť inde

Čína sa URČITE nepripojí k sankciám. A je otázne, či tak urobí Japonsko a Južná Kórea. A keby Japonsko a Južná Kórea náhodou nasadli do tohto "sankčného" vlaku, ešte je tu Taiwan... Z týchto 4 krajín sa dá doviezť prakticky čokoľvek, na čo sú uvalené sankcie.

Ono to je v podstate ešte komickejšie. Najskôr sa to vyrobí v juhovýchodnej Ázii, potom sa to dovezie do Európy a nakoniec sa to zakáže vyviezť do Ruska... :-)

Som zvedavý, čo urobia Amíci, keď im Rusi uvalia embargo na vývoz svojich raketových motorov. Svoje rakety budú potom asi vystreľovať prakmi...

Ak Rusi uzatvoria svoj potravinársky trh pre krajiny EÚ a začnú potraviny voziť odinakiaľ, len potom nastane sranda. Čudoval by som sa, keby tak neurobili. Keď Západ do Ruska nechce vyvážať to, čo chce Rusko, prečo by malo Rusko dovážať to, čo chce Západ?

A Poliakom polezú ich jabĺčka aj ušami...

V. Ondys 2.8.2014 12:12

:)))))))))))))) A socan Vás za pár šupů pro vlastní prospěch

na něm oběsí!

F. Netopil 2.8.2014 11:19

Autor mi znovu potvrdil

že velký Vladimír Iljič měl svatou pravdu, když říkal, že kapitalista vám pro jakýkoliv zisk (o peníze jde přece až v první řadě), klidně prodá i provaz na vlastní oprátku.

P. Schuster 2.8.2014 10:12

Re: Problém je, že

Nejsem si tak jistý. Například Velká Británie s tím vystoupením z EU již dlouho koketuje a co tak se ještě s některými nespokojenci přidat? Ovšem to po Zemanovi a Sobotkovi (tzv. eurohujeři) nemůžeme chtít.

J. Vintr 2.8.2014 10:07

Ono je těžké potrestat zlobivého politika cizí země.

Fakt je ten, že jakékoliv sankce se Putina osobně nedotknou a ani nesníží jeho popularitu v Rusku (spíš naopak). Jediné rozumné řešení - někde Putina odchytit a zavřít tam kam patří - do blázince, není prakticky realizovatelné ....

M. Hoblík 2.8.2014 9:54

V Belgii mají dálnice osvětlené,

v Bruselu je ale trvale zatemněno.

M. Martin 2.8.2014 9:34

Re: U pravičáka bych čekal řešení

Vy jste text nepochopil? Vždyť navrhl řešení. Z EU vystoupit. Ale u vás levičáka soudruhu Malečku se nedivím že jste nepochopil.

J. Novak 2.8.2014 9:03

Re: U pravičáka bych čekal řešení

Máte pravdu, o to rychlejší by byla zkáza průmyslu v EU. Čína koupí klidně a ihned všechny přebytečné suroviny z Ruska, platit bude v dolarech, těch má více než nadbytek... Důsledky si můžete domyslet.

E. Heusinger 2.8.2014 8:29

A proč tak málo?

Okamžitě přestat odebírat plyn. Číňané to vřele podpoří.

P. Maleček 2.8.2014 8:08

U pravičáka bych čekal řešení

Autor má sice pravdu, ale od pravičáka (co jiného když publikuje na Pravém břehu)bych čekal nejen kritiku, ale i reálný a účinný návrh řešení.

Jen doufejme, že to nebude to, dle boha všech echt pravičáků Klause, obdivné pokleknutí před vizionářem nové doby Putinem a otevření dveří jeho v Rusku veleúspěšným metodám správy společnosti, kterou zbavuje západní dekadence.

To by jsme do pár měsíců s láskou vzpomínaly na ty dnes populistické šašky z Bruselu.

Já osobně bych to řešil okamžitým snížením odběru ruských surovin nejmíň o 30%. To by pak bylo tóčo!

J. Hejna 2.8.2014 7:31

Včera bylo pozdě.

P. Dvořák 2.8.2014 1:55

Problém je, že

"této klece, hlídané bandou populistických šašků" už nejde vystoupit. Z té už se lze jenom prostříhat. To v té mírnější variantě.