3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 17.5.2007 23:37

Změna banky není složitá když se to umí.

Musím se ovšem smířit se souběhem dvou účtů. Nejsložitější je získat novou platební kartu s dostatečným limitem. Ostatní je hračka.

bp 17.5.2007 9:24

Schází přenositelnost účtů!

Kdyby byla zavedena, pohyb klientů by se určitě zvětšil.

kaca 17.5.2007 8:51

změna banky

taky mám pocit, že ze mne banka dře prachy, ale jak autor píše, je to takřka neřešitelné, přejít jinam.

Ale zase na druhou stranu,  odejít do naprosto cizí banky (třeba na nějaké zapomenuté ostrovy) a nechám doma věřitele čučet, to je docela příjemná představa...;-)

BiZet 17.5.2007 8:31

Podporovaná protizákonná lichva.

V našem státě se staly bankovní služby nemravným způsobem jak přijít k téměř bezpracným velkým ziskům. V našem  zákonodárství se již od c.k. r-u zákoníku nezměnila definice lichvy. Bohužel, k trestním oznámením nějak nedochází, přesto, že se všechny banky  této lichvy dopouští!! Využívají tísně občanů k nemravné výši splacených částek, které jsou neúměrné k částkám vypůjčeným. Navíc jednají ve shodě, což by měl sankcionovat antimonopolní úřad. Jak můžeme vůbec uvažovat o právním státu, když skupina mocných se může beztrestně dopouštět porušování zákona. Obyčejný občan je proti tomu bezmocný.

Pavel 17.5.2007 7:42

Jednou jsem změnil banku

Sice nejen kvůli poplatkům, ale i kvůli nim. Po půl roce nová banka zmenila sazebník a stala se dražší než ta původní. A protože změna účtu opravdu není na pět minut, tak od té doby banku neměním. Ta práce a riziko, že se dostanu z bláta do louže, mi za těch pár destitek korun měsíčně nestojí.

Vasekpasek 17.5.2007 0:41

Změna banky

No tak já jsem banku celkem nedávno změnil a musím dát autorovi bohužel za pravdu. Je pravda, že teď dost ušetřím, ale když si vzpomenu na všechny ty starosti a povinnosti a taky, kolik mě to celkem stálo, tak nevím, jestli to stálo za to. A to nejsem žádný podnikatel, tam si to už snad vůbec ani nedovedu představit