2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 15.3.2006 23:53

Dobrá pane Nachere,

banky mne se svými nehoráznými poplatky serou zrovna tak jako Vás. A už dlouho! Zavelte a jdu do toho s Vámi!  
Pavel 15.3.2006 23:28

Velký vládní tyátr skončil pro klienta fiaskem.

Nic jiného než pořádná konkurence to nevyřeší.
Thyronx 15.3.2006 20:52

Konkurence Bank

Pritahnete si na trh konkurenci a o ostatni se nestarejte...
V USA nema vlada ani zadna z komor zadny vliv na Banky. FED urci urokovou sazbu a Banky si proste nasadi o nejake to procento nebo navrch. Poplatky vesmes nulove. Vydelavaji pouze na investovani svych klientu v akciovych trzich...a na hypotekach. A jen ten vydelek stoji za to.
Drobny klient se sekovym, sporitelnim ci jiym osobnim kontem ma vse zpravidla zdarma.
Vzdyt ty Banky o sve klienty bojuji a ne je natahuji na skripec. Pokud by se jednalo o kartel, mohlo by to pro Banky v kartelu byt zcela znicujici. A stat je nepodpori ani nahodou natoz jedinym dolarem. At si padnou. A ze jsou vsechny Banky pojistene na vklady svych klientu az do astronomickych castek si muzete byt jisti.
Vojta 15.3.2006 9:38

Proč by se banky

namáhaly s využívání peněz klientů prostřednictvím jejich půjčováním jak klientům, tak na mezibankovním trhu, tak i na burze atd., když jim poplatky vynášejí bez námahy značné miliardy. Každy podnikatelský subjekt potřebuje k poskytování svých služeb technologie, budovy atd., avšak kdyby požadoval od svých zákazníků peníze předem a ještě by za to od nich inkasoval různé poplatky, tak by jej trh nemilosrdně odstranil. Banky si to ale můžou dovolit, protože nemají na trhu alternativu a jejich nenažranost k vybírání poplatků za každý prd má charakter kartelového jednání.
Bohouš 15.3.2006 17:35

Re: Proč by se banky

A teď s tím něco udělejte. Ale kdo? Plácnutí prknem do vody. Při snaze něco změnit se bude řvát, že se podnikání hází klacky pod nohy a zhoršuje se podnikatelské prostředí. Příklad: zákaz dovozu šmejdu do republiky.