12.6.2024 | Svátek má Antonie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 22.3.2007 14:50

Re: Vízek: každá lež dobrá...

Prolhaný komunisto Vízku, bež už konečně do pvdele! Daním nerozumíš a ještě LŽEŠ!

A co velké převody skupin zboží a služeb ze sazby 5% do 22% DPH, pozěji 19% DPH? Kam jsi toto velké zdražení (2003-4) zapsal? Do snížení daní socialisty? Výběr DPH se po zdražení zvýšil o 30 miliard Kč, a to byly peníze, o které socani okradli občany ČR navíc v jediném roce! A co "daň z nulového výdělku" pro OSVČ? Tu taky zavedl Klaus?

Vízku, běž lhát do Haló novin, tam jako komunista stejně patříš!

hcko 22.3.2007 13:09

Re: Re: Re: Neznámý autor zapomněl

Jaký "samet"? Myslíte tu rádoby revoluci, která se připravovala v celém světě a spáchali ji USA, SSSR, KGB, STASI, CIA, KSČ, CHARTA 77 a další, za účelem nastolení změn při neudržitelné situaci ve světě??? Nenechte se vysmát!!! >-

Joska 8.4.2006 1:03

To je zdrcující...

Tak.. věřím autorovi, že předkládá relevantní údaje a je to HROZNÉ!!!! Vzpomínáte jak nás učitelé strašili dobou, kdy chudáci lidi museli odvádět desátky (!)???? Samozřejmě, těch peněz dostává stát příliš a čím více, tím s nima hůře hospodaří a služby státu se automaticky zhoršují. V tom je potřeba udělat "revoluci". Je potřeba stát umenšit na nejnižší možné minimum a odvody taktéž. Navíc, kde je stát, je korupce- jasná věc, tzn. další promrhané peníze. Už jsem to jednou psal, nejlépe stát privatizovat osvíceným panovníkem!

Joob 7.4.2006 23:15

Jen tři písmena

slova blb umí autor číst..... zbožné přání minimálních daní , nebo raději vůbec žádných. Vždyť si je autor článku přece vydělal -- už mu nedošlo, že je vydělal díky existenci druhých lidí, celého společenství. Podobně debilním přístupem se teď dostaly třeba naše silnice do katastrofálního stavu. Ti , co je nejvíc využívají, se nejméně podílejí na financování jejich  údržby.  Nejde o výši daní - jde o to, na co se ty finance používají. Na rozvoj třeba romské populace apod. "sociální" podniky by teda jít neměly . A v tom je celý zakopaný pes - že se velká část ztratí. Uvědomuje si vůbec autor to, že v případě takřka nulových daní by měl zaplatit za už to, že se vůbec může pohybovat mimo svůj pozemek, potažmo majetek? A že by se tedy mohl stát zrušit, všichni by si hájili svá práva všemi dostupnými prostředky.  Prostě kdo z koho. Takhle divoce nefunguje ani zákon džungle.  Přeji Vám hodně úspěchů, hledám si jinou zeměkouli, kde nebudete vy všichni, kteří si myslíte, že existujete na světě sami.Egoisti pitomí.

F.Vízek 7.4.2006 18:31

Re: Re: Neznámý autor zapomněl

Kdybys, jezevče,  pro pád totality udělal zlomek toho, co udělal F.Vízek, kterého označuješ za bolševička, mohl "samet" přijít o něco dřív...

F.Vízek 7.4.2006 18:29

Statistiku neošidíš

Daňový systém platí od dob Klausových vlád a všechny vlády poté od r. 1998 jej pouze lehce upravovaly, zpřesňovaly a procenta stláčely dolů (např. DPH z 22 na 19%, obdobně daně z příjmu fyzických i právnických osob). 

Sazby firemních daní jsou v USA a v Japonsku 40%, v Německu 38%, v Brazílii 34%, v Indii, Francii, Číně a Austrálii přes 30%, v nejvyspělejších zemích OECD to dělá 28% a v EU v loňském roce 25%.  Česko je na 24 procentech. Hrůza ?

F.Vízek 7.4.2006 18:28

Re: Re: Neznámý autor zapomněl

Argumenta chybí, proto se Ladislav N. utíká k urážkám a nadávkám¨. Přesně v bolševickém stylu: hrrr na autora myšlenky, se kterou nesouhlasím.  Přitom v mém textu není ani slovo vycucané z prstu.

Daňový systém platí od dob Klausových vlád a vlády od r. 1998 jej pouze lehce upravovaly, zpřesňovaly a procenta stláčely dolů (např. DPH z 22 na 19%, obdobně daně z příjmu fyzických i právnických osob).  Sazby firemních daní jsou v USA a v Japonsku 40%, v Německu 38%, v Brazílii 34%, v Indii, Francii, Číně a Austrálii přes 30%, v nejvyspělejších zemích OECD to dělá 28% a v EU v loňském roce 25%.  Česko je na 24 procentech. Hrůza ?  

Eda 7.4.2006 8:40

Autor zapomněl

Taky jak má občan nerovnoprávné postavení vůči státu, který ho prostřednictvím FÚ holí - FÚ může vydat Rozhodnutí, které je v rozporu s jinými zákony, proti kterému není odvolání, které občana může finančně zlikvidovat. Vydá platební příkaz, občan musí ihned zaplatit, i s úroky,       z 1mil. = 750tis., když občanovi stát peníze vrací po prokázaném neoprávněném zadržení, pochybení FÚ, dostane 14.500 ,- !!!  
Eda 7.4.2006 8:32

Autor zapomněl

Třeba na to, jak nám firma s majoritní účastí státu, ČEZ, trvale zdražuje ceny a to je jistě také jen další forma daní, navíc s přikrádáním pro vedení firmy - nehorázné platy, dividendy a nedůvodné obohacování minoritních vlastníků !!! Mám pokračovat ? Bankám dal do vínku stát monopol, zlikvidoval záložny...
jezevec 6.4.2006 10:28

Re: Neznámý autor zapomněl

bolševičku vízku - diskuse se nevede o tom, kdo jaký systém zavedl - ale jak je tento systém špatný.
za to nese zodpovědnost vždycky ten, kdo je u koryta. mění něco ksčssd? ano, mění. k horšímu. vyšší daně, masivní přeřazení z 5% do 19% dph, zdražování poplatků - a při deklarovaném vzestupu ekonimiky bilion dluhů, jenž nese svou dluhovou službu.
Vorda 6.4.2006 7:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Petře.

Milý pane, náklady na daně jdou do ceny výrobku, platí je kupující, nikoli výrobce. Pokud ty daně zrušíte, spadne právě o tolik cena výrobku. Zisk firmy se nezmění. Výrobci tedy může míra zdanění vadit pouze v případě, že soutěží s výrobcem fungujícím v jiné míře zdanění. Snížení daní  ve výrobní sféře nepřinese nic, sníží se ale poptávka služeb financovaných z vybraných daní - a tudy i služby poskytované občanovi mimo jeho mzdu a výrobní náklady v podniku, který ho zaměstnává. I to je ale součást jeho životní úrovně.  Při manipulaci s výší daní je vhodnější  hovořit o míře přerozdělování, o výhodách a nevýhodách přerozdělování, nikoli o úsporách. K úsporám se lze dostat pouze tím, že snížíte příjmy občanům.  Je to stejné, jako v rodině - uspořit či zvýšit příjmy lze jen tak, že snížíte spotřebu, nebo zvýšíte produktivitu práce.
Takže žádná demagogická lež. Přestaňte si myslet, že máte řešení a že váš předpoklad není v praxi realizován jenom proto, poněvadž je vláda hejno úplných pitomců? Ne, že by se tam blbci nenašli, ale tím to opravdu není.
Ladislav N. 6.4.2006 2:31

Re: Neznámý autor zapomněl

Vízku, při vaší přitroublosti si dovolím upozornit, že ČSSD si k uvedeným "systémům" přidala mnoho svých, myšlenkově komunistických dodatků a změn. Ale to byste nebyl vy, abyste účelově nezalhal, s cílem ukrýt lumpárny vlád ČSSD. ČSSD si s KSČ prosadila, co se jí zlíbilo, pokud to přímo neohrozilo další existenci vlády. I premiér Paroubek tuhle vykřikoval, že se spojí s komunisty a třeba i s marťany, aby prosadil, co se mu zlíbí. Tak nám tady nelžete!
jeník 5.4.2006 22:18

Re: Máte pravdu. O tom ale v článku nic není

A když ten stav trvá od dob
 
 
 
 
 
A když to trvá od dob
 
 
 
                                                    A když to trvá od dob ODS, tak to máme být potichu a nesnažit se o zlepšení ?? Vám, člověče, ten předvolební čas zatemnil mysl a nevidíte problém, ale partaj.                
F.Vízek 5.4.2006 21:46

Neznámý autor zapomněl

Neznámý autor zapomněl  dodat, že nejen daňový systém, ale i systém sociální, zdravotní a důchodový spatřil svělo světa za vlády Václava Klause. Jde tedy o PRAVICOVÉ SYSTÉMY zavedené pravicovými vládami s podporou pravicového parlamentu. Václav Klaus byl od prosince 1989 až do 1992 ministrem financí, poté do roku 1997 předsedou vlády.  Vůle pro změnu těcgto systémů nebyla, došlo pouze k dílčím úpravám.
Zemanova vláda byla menšinová pod Damoklovým mečem ODS, koaliční vláda Špidlova, Grossova i Paroubkova měla většinu jediného hlasu při NULOVÉ toleranci ODS, takže zásadní změny se nekonaly. Spojení s KSČM na 111 ti člennou koalici - jak známo také NEDOŠLO.
Není pochyb o tom, že všechny tehdy přijaté systémy poněkud "vyčichly", zastaraly.
Pochybuji, že vinu za ně nese ČSSD. Ta přece v době jejich přijímání měla v parlamentu mizivý vliv. 
Karel 5.4.2006 20:10

Re: Re: Pojistěte se na důchod sami

Inflace je reálná, budeme přecházet na eura. A daleko víc než spořit se vyplatí dlužit. Spoření občanů se vyplácí bankám, nikoli spořícím (no ale to dlužení se bankám taky vyplácí, pokud to splácíte).
Ccecil 5.4.2006 19:39

Re: Maličkost,

DPH je taky 2x placena.
Dixie 5.4.2006 19:19

vláda čssd

ale to je vlastně jedno, ods je to samé, jenom v modrém. Dnešní postřeh: šel jsem, povinně, jak jinak, na úřad zvaný ossz. Na třech stranách budovy se leskly fungl nově instalované nápisy OSSZ vyvedené trojrozměrně z leštěného nerezového plechu (pokud to nebylo přímo stříbro), každý o jiném rozměru, zhotovený přímo na míru. Uvnitř budovy jsem byl jako každoročně každá osvč podroben brutálnímu nátlaku, co se plateb pojistného týče. Při odchodu jsem se znovu otočil za těmi nápisy. Ne to není firma, ani hotel nebo banka, to je obyčejný úřad.
Jenže český úřad.
RONYSUK 5.4.2006 18:40

Re: Re: Trochu ten výpočet kulhá od hrubého příjmu a zdanění.

DEFENESTRACI....asi to je jen otázka času
spaldings 5.4.2006 17:35

Re: Re: Re: kdo to zavedl?

Konečně to tu někdo napsal : BUĎ to zaplatíš ZE SVÉHO nebo NEBUDEŠ mít (.....) placené zdravotní a sociální pojištění- Do té závorky patří "Z CIZÍCH PENĚZ".
spaldings 5.4.2006 17:32

Re: já to dočetl

Rovná daň je jediná spravedlivá daň. Ostatní jsou socanské paskvily a zlodějina.
spaldings 5.4.2006 17:31

Re: Re: kdo to zavedl?

To je typický socanský argument. Totiž zdravotnictví a důchody jsou ohroženy !!!! A co jiné výdaje, nesmyslné a rozhazovačné ? Ty ovšem nevyděsí důchodce a obyčejné lidi. Takže tento argument náležitě děsí důchodce, lidi nemocné a naopak uklidňuje tlupy parazitů jejichž ztráta pro tento stát je rovna dvojnásobku jejich podpory. Nikoliv, nebudou dostávat o 29 % méně. Bude o 29 % méně na zbytečné rozhazování a prošustrovávání.
spaldings 5.4.2006 17:26

Re: problém

Protože pravděpodobně dostáváte plat z daní jiných, může Vám to být jedno.
Jura Jurax 5.4.2006 17:10

Re: Re: Re: Re: Re: Petře.

No, možná Vám nerozumím a taky nejsem ekonom (soudím, že Vy ale taky ne) - cože je to za výrok daně jdou oklikou zase jenom na mzdy? Tohle by platilo snad leda v rámci celé zeměkoule.
Na pochopení je to velice prosté třeba u daně ze závislé činnosti prostě daně (pod tím rozumím i povinná pojištění) nás zaměstnanců včetně toho, co paltí firma, ale my musíme vydělat, aby nás firma mohla zaměstnávat. Cena výrobku se skládá z mnohého - zejména z nákladů materiálových, mzdových a rozličných režií, jak jsem kdysi psával do programů pro TPV a OŘV. A protože daně platit firma musí, prachy si netiskne, musí si na ně vydělat. A prachy jsou vydělány, až je výrobek prodán za nějakou cenu. A část ceny výrobku jde taky na ty daně ze závislé činnosti skryté v mzdových a materiálových nákladech. Ergo budou-li nižší daně ze závislé činnosti, bude nižší cena výrobku nebo vyšší mzdy (nebo taky zisk firmy, též samozřejmě zdaněný). Ovšem na tomhle by samozřejmě víc profitovali ti pilní a šikovní, byť by i snížení bylo percentuelně rovné. Nemyslím tím jen těch pár, co mají statisícové příjmy měsíčně, ale hlavně tu masu, co mají od těch 25 až 30 tisíc nahoru. A to je ovšem některými chápáno jako asociální - rozevíraly by se nůžky a nebylo by tak výhodné být na podpoře (která by byla samozřejmě nižší).
Takže přece jen demagogická lež.
Jan Daniel 5.4.2006 16:59

výpočet nemusí dokonalý...

...nicméně na podstatě to nic nemění. Člověk, kterého si zaměstnavatel cení na cca 17 tis.Kč je státem obrán o 55% této částky. Myslet si, že za to poplatník dostává od státu přiměřenou protihodnotu, může jen člověk, který na tomto systému parazituje.
Jura Jurax 5.4.2006 16:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak dobře,

omílají - to je od mleti, nikoliv mýliti se
 
A kdo kam patří? Inu podle slov a skutků poznáte je.
 
On totiž svět na něco jako pravice a levice rozdělen je.
 
A kdeže jinde je podle Vás realita?
Jan Daniel 5.4.2006 16:45

Re: Hňupe Daniieli

Šejno, já vím kdo kdy co zavedl. Problém je pouze v tom, že vy se domníváte, že se populace dělí na ódesáky a socdemáky a tak když vám někdo sáhne na socdemáky, automaticky na něj zaútočíte jako na modrého vrabce. Klaus je mi jako levostředový politik opravdu blíže než vy coby levicový extremista, ale to neznamená, že je to můj kůň protože sám se totiž považuju za pravičáka. Takže si ho nacpěte kam chcete, třeba vedel Přitroubka. Stejně tak ODS budu volit pouze jako nejméně levičáckou stranu, která je k dispozici.   
Mirek Šejna 5.4.2006 16:34

Hňupe Daniieli

cpu Vám ho proto, protože si naivně myslíte, že tento systém zavedli socani. Ale vlastně zavedli, máte pravdu. Zavedli ho socialista Václav Kaus společně s bývalým komunistou Kočárníkem.
Jan Daniel 5.4.2006 16:29

Re: Jo soudruhu Danieli

Šejno, nezlobte se, ale jste hňup, proč mi furt cpete jakéhosi Klause? Tady nejste v politické debatě v televizi.
Jan Daniel 5.4.2006 16:26

Re: Soudruhu Danieli

Samozřejmě, že považoval. A nechápu co to tady neustále omíláte za blbosti, mě je srdečně fuk, kdo co chce kam oddělit, sloučit, převést. To jsou jen optické šaškárny. Mne zajímá celková výše plateb mající charakter daně (včetně tzv.zdravotního "pojištění", ketré je svým chováním typickou daní, tím že ho formálně platím zdravotní "pojišťovně" běžte krmit hady v lese, na věci to nic nemění).
Mirek Šejna 5.4.2006 16:20

Jo soudruhu Danieli

ale je to průhledný socanský trik přítele Klause. Sakra, proč ten socan Klaus to nazval už v roce 1992 pojištěním a nikoli daní? Asi na nás zkoušel nějaké ty triky, že soudruhu Danieli. A v kterém roce jste ten průhledný Klausův trik prokoukl, soudruhu?