3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

FINANCE: Hypotéka (1)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. G. Pašek 18.6.2007 15:56

Re: Re: Re: Obávám se

Don't hold your breath . . . . =  nedrž dech  a česky  = na svatého Dyndy . . .

Hnyk 18.6.2007 14:26

Žasnu

Když jsem před lety kupoval v Německu byt tak: Banka mi v nabídce uvedla efektivní roční úrok (to je její povinnost) ve kterém jsou zahrnuté veškeré jednorázové i běžné poplatky. O nějakých smluvních pokutách nebyla ani řeč. Žádné pojištění jsem nemusel uzavřít. Nuceně spojit životní pojištění a hypotéku je v Německu dokonce snad nezákonné. U banky jsem už měl běžné konto, takže banka znala můj měsíční příjem a žádné porvrzení zaměstnavatele nepožadovala. Nemovitost byla ve prospěch banky zastavená předchozím majitelem a zástava byla na mne bezplatně převedená. U notáře jsem dostal všechny papíry v četně potvrzení od pozemkového úřadu, že na tu a tu dobu je prodejce vázaný na mne coby kupce. Od banky jsem dostal závaznou nabídku hypotéky s lhůtou do kdy musím předložit potřebné papíry, aby byla hypotéka udělená ke smluveným kondicím. K dohodnutému termínu banka zaplatila peníze na účet prodejce a s potvzením o zaplacení mi byt patřil.

Papouch 18.6.2007 12:29

Re: Re: Obávám se

tem lidem neni pomoci, celkova atmosfera pomalu pripomina vazaci schuzi podomnich prodejcu pro nove ovecky

Kdyz si prepocitavam minuly anglicky nemovitostni krach na ceske pomery, vychazi mi, ze az se to zacne sypat, bude v Praze a okoli nucene na prodej 20 tisic bytu a domu.

Petr 18.6.2007 9:37

Re: Obávám se

Myslím si, že tak hrozné to není :-D. Stačí když se lidé budou chovat svědomitě, slušně, ale přitom dostatečně razantně vyžadovat služby, a pak i banky snad pochopí, že tu nežijou jen ovce, které zajímá jen úroková sazba bez jakýchkoliv dalších informací... Díky za podobné texty

dvd 18.6.2007 9:12

Obávám se

že pan Nacher bude muset založit banku, aby tu byl někdo, kdo nabízí hypotéky dle jeho představ.