21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

FINANCE: Dluhopis? Lepší je sázet sportku

Schrödingerova kočka existuje pouze ve kvantové fyzice. A žena, která je těhotná i netěhotná zároveň, ta žije jen ve snech, protože buď chcete dítě, nebo kouřit 40 cigaret denně a vypít láhev bourbonu navrch.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 7.3.2019 9:16

Díky za informace.

Autore... Dzp.

R. Langer 7.3.2019 8:11

Re: Sportku určitě ne. Technická sázka je černá díra na peníze

Jak můžete říct, že pravděpodobnost výhry je mnohem vyšší, když 78 % sázejících prohrálo? To vám u těch dluhopisů vyjde přibližně nastejno... ;-)

R. Langer 7.3.2019 8:08

Tohle by se mělo

povinně učit na základních školách...

Z. Rychlý 7.3.2019 7:32

Re: Sportku určitě ne. Technická sázka je černá díra na peníze

Částku, kterou úspěšný sázkař vyhraje, pokrývá svými financemi neúspěšný sázkař. Jde totiž o hru s nulovým součtem. Sázkové kanceláře nemají žádný kouzelný mlýnek na peníze.

Myslet si o sobě, že budu vždy na správné straně, může jen nadutý trouba, který si o sobě myslí, že vyčnívá nad ty financující debily.

E. Pawlica 7.3.2019 7:17

Sportka je míněna jako srovnání nadsázkou.

Navíc takové srovnání vychází jak matematicky, tak i statisticky. Ale vždy, když v televizi běží slosování Sportky a moderátor přeje sízejícím štěstí a milionové výhry mi v mysli proběhne jeden starý citát: Vyhrávám každý den. To, co jsem nevsadil ... :-)

Ad dluhopisy: v minulém týdnu mi přišla několikrát za sebou velmi seriozně se tvářící nabídka k investování do DP nějaké začínající firmy, půjčující v těch nejatraktivnějších turistických destinacích elektrokola. Jeden dluhopis bratru pětadvacet litrů, splatnost tři roky, úrok devět procent, splatný každý půlrok, emise běží od loňského podzimka. Varovný hlásek mi do učí zašeptal: nekoupils - zase jsi vyhrál! Minimálně pětadvacet litrů a nemusels přitom hnout ani prstem! Stačilo jen hnout závity v šedé kůře mozkové.

A bylo vymalováno ... :-)

J. Cyrany 7.3.2019 7:06

Re: Sportku určitě ne. Technická sázka je černá díra na peníze

Jen zanedbatelné procento sázejících je schopno se sázkami uživit či si významně přilepšit. Na straně sázk. kanceláří je mocný nástroj, určování kursu. Resp. jeho podhodnocování, jinak řečeno marže.

P. Dvořák 7.3.2019 7:04

Sportka je věc náhody. Kdežto kurzové sázky :-)) :-))

Klidně si vsadím kurzovou sázku na cokoliv. Ovšem musel bych už dnes číst zítřejší noviny.

L. Novák 7.3.2019 2:46

Sportku určitě ne. Technická sázka je černá díra na peníze

Ale kurzové sázky smysl mají. Pravděpodobnost výhry je mnohem vyšší, a rizika si můžete kontrolovat sami podle dostupných informací. Úspěšní sázkaři tvrdí, že mezi kurzovými sázkami a investicemi do akcií apod. není podstatný rozdíl.

Třeba včera utkání Paris SG - Manchester United (6.3.2019 21:00)

(odveta, 1. zápas 2:0) skončilo "překvapivě" výsledkem 1:3 (1:2, 0:1).

Drtivá většina sázejících (78%) vsadila na vítězství PSG (kurz 1,5), a prohrála. Ti, co vsadili na vítězství MU (17%), vydělali při kurzu 6,54. Kdo sázel jen menší počet branek v utkání, sázel na "tutovku". Jeden den vsadíte a peníze máte hned po zápase na účtu... :-)