7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Aljan 19.8.2007 21:52

České banky ...

... to je panečku zlodějská A-klasa! To co si u nás dovolují vůči svým zákazníkům , to je vrchol všeho. Tyjí z toho, že lidí u nás většinou nemají srovnání s bankami v Německu, Švýcarsku, Holandsku a jinde  a škubou je na "úrocích, poplatcích, avizech", a mnoha dalších fíglech až běda. Je pouze jediná obrana. Nedat jim ani korunu a nic si od nich nepůjčovat, všechno dělat jenom v zahraničí, už to jde a není to trestný čin jako za bolševiků a potom ještě skoro 15 let. České banky - dnes již většinou "dceřiné firmy" zahraničních bank u  nás dělají to ,co si doma nemohou dovolit, rozdíl mezi Raifeisenkou u nás a v Rakousku je kolosální! Chudáci nevědomí Češi! Probuďte se !

Aljan

šáša 20.8.2007 23:16

Re: České banky ...

Chladnou hlavu! Ukažte mi zahraniční banku, která vám povede běžný účet v korunách. A i kdybyste měl peníze na inkaso + povinné platby (elektřina, voda apod.) v matraci, stejně byste se u banky prohnul pod poplatky na spořících účtech. O pakárně s konverzí měn nemluvím.

Pro banku je nelepší klient nadnárodní moloch nebo multimiliardář. Obyčejný zaměstnanec s pár tisícovkami ji nevytrhne. Proto si na něj může dovolovat zkoušet co ještě vydrží. Takový klient ji nikdy nebude tlačit do kouta, jako třeba ten nadnárodní moloch. Hlavou zeď neprorazíš.

brblal 18.8.2007 16:42

hypotéka

Možná to do této rubriky nepatří.Přesto,hypotéku na dům ve výši 2 miliony s úrokem 11% se pro rozpad manželství nepodařilo uhradit a zůstal zbytek necelých 900.000 dluhu /jedná se o ČSOB/.Hypotéka zněla na oba manžele.Bývalá manželka dola před cca 5ti lety plnou moc,aby její polovinu banka prodala/hodnota poloviny domu cca 2 miliony.Nyní,kdy zemřela v notářském řízení banka požaduje dluh a 23,2% ročně úrok z dlužné částky.Plnou moc k prodeji starou již 5 let v úvahu banka nyní vůbec nebere na zřetel.Je vůbec možná takovou bankovní lichva?Každý,kdo máte hypotéku od ČSOB,dejte si pozor,můžete přijít o všechno i ten byt či dům,zbudou Vám oči pro pláč!

Pavel 18.8.2007 22:20

Re: hypotéka

Ve Vámi popsaném případě přijdete na buben u každé banky, nejen ČSOB.

Karel 18.8.2007 14:31

dobře, ale ...

s článkem v zásadě souhlasím, je to ale jen takový povzdych, bez konstruktivního návrhu co s tím. De facto všechno zmiňované se děje z jednoho prostého důvodu, že stát znárodnil měnu. Takže řešení je nasnadě ... bude-li totiž měna státu a bankovnictví proto pod tuhou palbou regulace, výše zmíněného se NIKDY nezbavíme ...

Pavel 18.8.2007 22:23

Re: dobře, ale ...

Nejsem líný a proto neplatím nekřesťanské poplatky. Být u Spořky a brečet na netu nepomůže.

No 20.8.2007 9:52

Re: dobře, ale ...

Jen nevím, kdy a který stát znárodnil měnu, když měna byla vždy panovníkův regál. Nestátní měny existují, nejznámější jsou např. franky CFA a CFP a od roku 1999 euro. Podle vaší logiky není v eurozóně žádná bankovní regulace.

PetrK 18.8.2007 12:24

Největšími lichváři

se státním požehnáním jsou banky. Proč? Já jim půjčím své peníze na úrok 0,1 % (zaokrohleně) a ony mi půjčí za stonásobně větší úrok (také zaokrouhleně) a ještě si nechají zaplatit pomalu i opotřebení kliky u jejich vstupních vrat.

Papouch 18.8.2007 20:08

Re: Největšími lichváři

snadna pomoc, ukladejte na ING sporici konto

tam jsou 2%, vejplata se tam posilat da, elektrika a plyn se odtamtud platit da

4x za rok vybrat hotovost do domaciho trezoru

kartu nepotrebuju, bezny ucet nepotrebuju, neni nad hotovost

Pavel 18.8.2007 22:27

Re: Re: Největšími lichváři

Já ING kombinuji s levným BÚ, protože debetní kartu chci a platím více položek. (Konkrétně PS a.s. konto pro důchodce.) Ti co jsou v aktivním věku mohou využít pro BÚ třeba FIO.

Roman Janda 18.8.2007 9:50

zájmy klienta

Autor M.Roch napsal: "Můžeme se jen těšit, že jednoho dne bude pro banku nejdůležitější zájem a potřeby klienta, který jí živí, nikoliv pouze zájem vlastníka."

Milý autore, nepij tolik, nesvědčí to ledvinám, ani mozku... To by si přeci evropské banky musely vzít příklad z amerických bank - a vše americké je přeci teď v Evropě fuj, že ano... Navíc česká ovečka se dá tak snadno oholit - a ještě u toho spokojeně bečí... Tak tomu těžko nějaká banka odolá...

ondys 18.8.2007 18:36

Socani rádi zbaví banky podnikatelského rizika za všimné pro papaláše

R^

pája 19.8.2007 8:25

Re: Socani rádi zbaví banky podnikatelského rizika za všimné pro papaláše

Ano ale bohužel i ti co předstírají že socany nejsou