17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

FINANCE: Bankovní poplatky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hlava XXII 3.10.2006 8:45

Naše banky jsou možná světové unikum.

Hlavu si mohl ukroutit jeden můj přítel, rodilý švýcar, který si založil účet u jedné banky v Česku. Je to podnikatel, za manželku má češku díky čemuž velice dobře mluví a rozumí česky. Říkal mi, že má po evropských zemích založeno asi osm účtů. Jedině v ČR mu však z účtu mizí postupně peníze aniž by k tomu dal sebemenší podnět. Ve všech ostatních zemích uložená částka, pokud zůstává bez pohybu, narůstá alespoň o symbolický úrok. Když se na to v bance zeptal a oháněl se svojí cizokrajnou zkušeností, koukali všichni dotázaní jako by se do třech nedokázali dopočítat. Že však počítat umějí je více než zřejmé. Asi si zde  jako klienti necháme líbit více než jinde. Jinak si drzost bank nedovedu vysvětlit. 

cca 3.10.2006 8:33

proč

to všechno platíme ? protože se mzda nevyplácí na ruku a banky to dobře vědí. co se  s tím dá dělat ? buď odstěhovat někam do pryč nebo nic.

PP 3.10.2006 8:24

Re: Zvyseni povinneho ruceni

Jenže tak nerozlišíte "dobytka", který dostal (řekněme) 2× 5 bodů za vážné ohrožení ostatních od "dobytka", kterému dali za stěrač na parkovišti pokutu městští, tu sebrali státní a dali si tam svůj - který sebrali městští a dali si tam zase svůj (tři body!); když takhle čtyřikrát zaparkujete, jste rázem bez řidičáku. (Město radši nejmenuji - ještě tam pojedu.)

Joska 3.10.2006 8:12

Re: Re: Největší gauneři

Myslím tím urychlený odchod od těchto společností, jakmile to možné bylo..

Yarda 3.10.2006 8:12

Citát z klasika: Lepší neř vykrást banku je založit banku.

Můj děda vzpomínal, že kdysi si banky své náklady hradili úroky z úroků.

Jinak mi poplatky z toho, že půjčuji bance své peníze aby s nimi mohla podnikat připadají stejně logické jako kdybych si půjčil auto a od majitele požadoval, aby mi platil benzín co projezdím.

tojuska 3.10.2006 8:10

Re: Největší gauneři

Nemyslím, že by to nějaká nová banka tady vytrhla. Jakmile by se tu etablovala a získala klienty, převzala by zde panující moresy, jak to učinily všechny ostatní zahraniční banky sem přišlé. To je běh na dlouhou trať. Mimochodem, co myslíte tou sladkou pomstou na Eurotelu a Telecomu? Telefonica zatím dokázala jen zvednout paušály za pevné linky a zamořit republiku modrými hadry s nápisem O2.

L 3.10.2006 7:51

Zvyseni povinneho ruceni

V nekterych zemich je za trestne body zvyseno jeste povinne ruceni. Ja bych doporucoval dva tisice rocne na jeden trestny bod. Z toho plyne, ze ti dobytci, co maji uz deset trestnych bodu by platili dvacet tisic rocne. Tenhle pristup opravdu funguje.

Joska 3.10.2006 7:37

Největší gauneři

Naše banky považuju za největší gaunerské organizace ve státě..... Moc si přeju, aby sem vlítla nějaká dravá zahraniční banka.. Pomsta by byla sladká, tak jako u Eurotelu, Telecomu ..

Emil Kopčil 3.10.2006 6:30

Re: NEVÍM, JAK JE TO V AMERICE

ale na lžiče vody "by jsem" dokázal utopit toho, kdo dokáže napsat "by jste"

Mil_Kra 3.10.2006 2:23

A CO TAK ZJISTIT, JAK JE TO V TE NENAVIDENE AMERICE

To by jste se divili, vy, kteri by jste nejradsi tu Ameriku utopili v lzicce vody...

Dick 3.10.2006 1:37

Re: Dvojí poplatky - dvojí tresty

V tomto blbákově žádný div, když si ze svých zdaněných peněz naspoříte na barák, již na Vás zdálky kývá další zdanění - daň dědická, darovací nebo z převodu nemovitosti. A když si kupujete obyčejný cukr, máte v jeho ceně kromě ceny cukru i částku, jíž se platí rolníkům a zpracovatelům, aby vyráběli méně a dráž... Vítejte v EUnii...

Haf 3.10.2006 1:18

Dvojí poplatky - dvojí tresty

Stejně jako debilně účtuje banka dvojí poplatek za příchozí platbu, stejně je občan dvakrát trestán za jeden přestupek na silnici - pokuta a ještě body !!!