19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

FIALA: Mlha kolem Green Dealu

V deníku Právo 26. ledna to předseda vlády ČR a šéf ODS Petr Fiala zase jednou šéfovi opozičního hnutí ANO Andreji Babišovi pěkně vytmavil, protože prý jen Babiš může za fakt, že naše země je podrobena zelené ideologii Green Deal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Mach 29.1.2023 17:51

Když někdo něco píše, měl by si zjistit fakta a neměl by lhát.

1) Ekonomickou krizi v Evropě nemá na svědomí Green Deal, ale machinace Gazpromu s dodávkami plynu a kapacitami zásobníků v Evropě v létě 2021.

2) Balíček Fit for 55 je součástí základních politik Green Dealu tak, jak se k němu připojila Babišova vláda. Fialova vláda dokázala pouze změkčit navržené termíny a sklidila za to chválu. Velká část zemí EU měla obavy, že to Fiala přenechá švédskému předsednictví, a tradičně zelení Švédové by zřejmě tlačili na kratší termíny a větší závazky.

https://www.consilium.europa.eu/cs/policies/green-deal/

L. Novák 29.1.2023 20:52

;-D Proboha, to zase musíme kvůli jednomu zelenému IGNORANTOVI opakovat celou historii energetické krize v EU počínaje německou Energiewende, přes grýndýlové nesmysly OZE a jejich další pokračování s různými názvy?

Na riziko ENERGETICKÉ KRIZE v EU upozorňovali znalci v oboru dávno před tím, než se skutečně projevila. Upozorňovali na chyby a nesmysly, které především ZELENÍ a SOCIALISTÉ v Německu vnucují energetice tak, jak je vidíme v praxi dodnes.

Energetickou krizi v EU způsobila ZELENÁ IDIOCIE násilnou likvidací stabilních zdrojů el. energie založených na uhlí a jádru, a šílenou politikou nalévání astronomických částek (biliony EUR) do budování Občasných Zdrojů Energie se zápornou ekonomickou efektivitou i vysokými měrnými náklady na vybudování v porovnání s klasickými zdroji. Fanatický klimatizmus pak vedl ke zvyšující se závislosti na zemním plynu z Ruska (viz ruský agent - socialistický spolkový kancléř Schröder 1998–2005), kde ale Zelení v Německu odmítali uzavřít dlouhodobé smlouvy s Ruskem na dodávky za nízké ceny a domnívali se, že se nízké spotové ceny se udrží i nadále. Což se samozřejmě nelíbilo Rusům a přestali dodávat na burzu za nízké spotové ceny a dodržovali přitom dlouhodobě nasmlouvaná množství. Nedostatek plynu v létě vyvolaný nízkými dodávkami el. energie z OZE vyvolal paniku na burzách a ceny vyletěly do výšin.

K tomu se přidalo nucené odstavení poloviny z 52 jaderných reaktorů Francie z provozu kvůli zanedbané údržbě (důsledek tlaku na likvidaci jaderných elektráren zelenými magory) a krize byla hotová...

Doufám, že se tady příště znovu objeví ZELENÝ MACH a vmete sem stejný nesmysl tlačený propagandou EU/EK... Rv :-/

L. Novák 29.1.2023 20:56

P.S.: Energetická krize se projevila už v létě 2021 (a tomuto roku odpovídá i popis).

L. Kuča 30.1.2023 9:07

Nenamáhejte se, v bodě 1 se samozřejmě brutálně mýlí - od zmiňované Energiewende, přes fyzice odporující normy produkce CO2 osobními automobily - a samozřejmě paroplynky, záhadným procesem uvolňující politicky uvědomělý CO2, který se s tím, který produkují fuj fuj spalovací motory vůbec nedá srovnat ! ;-D Že to vše namydlilo evropské ekonomice schody, musí být většině soudných lidí jasné.