29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

FACEBOOK: Strážci pravdy

Nature je respektované vědecké periodikum s velmi propracovaným oponentským (peer-review) řízením. Rozhodně si nemyslím, že vše, co na stránkách daného časopisu kdy vyšlo, je krystalická pravda, ale pevně věřím, že proces jejího hledání dosahuje v daném případě poměrně vysokých standardů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Krásenský 5.11.2021 3:04

Pokud je k prosazení jednoho názoru potřeba zakázat diskusi včetně vědecké, pak se vracíme o desítky let zpět do reálného socializmu. To, že nevíte, "kde ten dotyčný vzal číslo 68 EUR", není zahanbující, ale právě to, že pro svou neznalost souhlasíte s označením příspěvku za "zavádějící" je pošetilé. A z toho vyplývající, i když nevyřčený, Váš souhlas s cenzurou už je zločinný.

Správně píšete, že "CO2 nezná hranic". Proto je podezřelé, že ke snížení emisí je tlačená EU, jejíž podíl je zhruba devíti procentní, ale zatím co svět "rozvojový" staví tisíc nových uhelných elektráren. Pak slova čelných představitelů na konferenci ve Skotsku o "posledních minutách před katastrofou" ( https://1url.cz/aKDcT ) vyznívají jako cílená lež a manipulace s evropskou veřejností, vyznívají jako podvod. Ani se nesnažte argumentovat emisemi přepočtenými na hlavu - to číslo nemá přímou souvislost s podílem CO2 v atmosféře. Důležitá je každá tuna CO2 emitovaná kdekoli na světě ("CO2 nezná hranic") - přijmeme-li domněnku alarmistů o vlivu emisí CO2 vznikající lidskou činností na klima planety. A je nejvyšší čas se ptát jaký účel mají tyto lži.

V. Braun 5.11.2021 1:56

No on problém zřejmě bude v tom EU redukovaném benefitu snížení CO2. Jak tady řada diskutujících připomíná, zejména pokud se jim to hodí pro odmítnutí snah o snižování emisí CO2, CO2 nezná hranic. Proto je třeba počítat s celkovými dopady a ne jen těmi omezenými na EU (a to už vůbec nehovořím o tom, kde ten dotyčný vzal číslo 68 EUR).

Takže pane autore, rozčilujte se sice pěkně, ale bezdůvodně, resp. k označení příspěvku jako zaváděcího je zde zjevný důvod.