Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EVROPA: Teď už o emise CO2 vůbec nejde

Veškeré klimatické tažení má jiný cíl, než politici a aktivisté tvrdí. Nejde o emise CO2, nýbrž o ekonomiku a životní úroveň. O jejich pokles, spíše však přímo propad.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P62e47p37a 68P56e15p46a85x

27. 8. 2021 8:23

Souhlas s autorem, myslím si totéž, jde o nastolení zeleného socialismu.

0 0
možnosti
JK

Jde o světovládu jak v Pánu prstenů. Prsten už bylo náboženství, ideologie, rasa. Teď je to klima. Co přijde potom?

0 0
možnosti
Foto

P42a62v44e54l 39R41a77d40a

27. 8. 2021 9:00

Světu vládnou především přírodní zákony a zákonitosti a o život v jejich rámci skutečně jde. Rozumem nadaní si nad to spřádají svá pravidla a pyšně je také pojmenovávají zákonem.

V "Pánu prstenů" šlo v tomto rámci o střet biofilního a nekrofilního postoje ke světu. Biofilně laděné v této mimořádně zdařilé beletrii o vlásek přežilo.

Nejsem si jist zali se do mrtvých fosilů dnes zamilovaným nekrofilům v realitě světa naopak nepodaří s láskou k životu definitivně zkoncovat.

0 0
možnosti
JL

„záchrana světového klimatu“ musí se o něj snažit všechny světové státy současně" přitom obrátit to v Číně, Indii a Africe je tak jednoduché. Sv.Gréta na bicyklu přijede na zasedání KS Číny, pořádně jim vynadá, vypucuje jim žrádlo a oni se rozpláčí a obrátí. Totéž v Indii. Do Afriky musí dojet na kole až na Gibraltar, pak kajakem přes moře a pak (kolo sebou!) ..... J.L. end

0 0
možnosti
RM

změny klimatu probíhají na naší planetě po celou dobu její existence. rozhodující faktory: záření slunce, sklon zemské osy, vzdálenost od slunce. tyto faktory neustále lehce kolísají. vliv člověka na klima je v řádu promile-a i když lehce stoupá, na celkové klima je zanedbatelný. ( zajímavost-např. v Praze Klementinu je průměrná teplota za posledních 365 dní 8,8 stupňů (dle čhmú) ,-a to je prosím Praha tepelným ostrovem. zdá se někomu ta teplota příliš vysoká? na celé zeměkouli se jedná o cca 15 stupňů, -stačilo by malé snížení o pár stupňů a Země začne nezvratně zamrzat. --celé to šílenství je o tom, že aktivisté a novináři lítají po zeměkouli s teploměrem a snaží se tu i onde zachytit nejvyšší teplotu--pak si pár stupínků přidají a senzace je na svět. tož takhle to chodí.8-o

0 0
možnosti
AF

A96. 19F63o71r90m11a18n

27. 8. 2021 7:44

Vliv člověka není zanedbatelný, je nulový. Naše zeměkulička si s námi, ve spojení se sluncem atd., dělá co chce, je totiž neřiditelná.

0 0
možnosti
AF

A51. 13F36o92r98m85a69n

27. 8. 2021 7:29

A už je tu, zbytečný a hloupý gretén.

0 0
možnosti
Foto

P67a49v67e81l 12R53a43d90a

27. 8. 2021 7:20

Pane Součku proč vytrvale přehlížíte CELOSVĚTOVÉ snahy zastřešené nejen dohodami v Pažíži ale už i OECD a její podskupinou IEA a stále dokola píšete články na téma jakoby o pokles imisí měla zájem jenom EU a jakoby pokles imisí byl cílem?

https://www.iea.org/

https://denikreferendum.cz/clanek/32716-rust-spotreby-fosilnich-paliv-musi-ihned-skoncit-uvadi-prelomova-zprava-iea

Proč demagogicky píšete: ... " Teď už o emise CO2 vůbec nejde ...

Nejde o emise CO2, nýbrž o ekonomiku a životní úroveň"... ?

Vždy totiž šlo o život spjatý udržitelností ekonomiky skrze udržitelnost podmínek které pro ni vytváří životní prostředí a konkrétněji jeho ekosystémové služby. Pokud např nezaprší obvyklou měrou v obvyklou dobu.... - může to být počátek konce života v dané oblasti.

https://www.enviwiki.cz/wiki/Ekosyst%C3%A9mov%C3%A9_slu%C5%BEby

Znovu proto opakuji, že ekosystémové služby svou hodnotou násobně přesahují celosvětové HDP. Pokud o ně přijdeme - nutně přijdeme o ekonomiku, životní úroven i o civilizační život.

Také opakuji, že rozhodující pro míru ovlivnění klimatu jsou až kumulativní - nikoliv okamžité imise a právě v romto ohledu patří dlouhodobě češi (mezi kterými agitujete) v přepočtu na osobu mezi největší světové rozvračeče klimatu a to i bez toho, že by byla započtena energetická efektivita tvorby HDP.

https://chmibrno.org/blog/2018/12/08/co2-emise-podle-zemi/

0 0
možnosti
JP

Zachraň se, kdo můžeš !!

Zelený Jehovista vrchní klimakteriolog svatý Rada to tady zase zaplevelí svými hámotinami. :-):-):-)

0 0
možnosti
JN

využijme šílenství l zahájení dostavby shodné technologie ETE34+EDU56 s fungující ETE12 a pro řadu synergií postavme si sami, pouze licensi z ETE12 doplatíme jedeme,

30 000 kvalifikovaných pracovních míst a zapojení českého energetického průmyslu do neemisní jaderné energetiky -- to je nová výzva a přínos ČR k řešení vyhlášeného GD!!!!!!

0 0
možnosti
JN

Tak ať nám připlatí na jádro ETE34+EDU56 a budeme jim jejich lži ještě chvíli tolerovat

0 0
možnosti
AF

A58. 87F67o83r20m68a78n

27. 8. 2021 6:38

Tak toho se nedočkáte, mají je k plnění svých vlhkých snů, k zalepení děr ztrátových podniků jako jsou OZE a už i e-automobilový průmysl.....

0 0
možnosti
SF

CO2 je velmi důležitý pro růst rostlin. Bez něj zhynou.

0 0
možnosti
Foto

Nezhynou, porostou líp. Postará se o to zbytek světa mimo Evropu.

0 0
možnosti
JS

Já moc nevěřím, že kromě pár fanatiků v Grean deal někdo opravdu věří. Spíše v tom dost lidí vidí příležitost pro sebe (třeba automobilky nebo politici) a doufají, že to "nějak" dopadne, ale bude to pak řešit někdo jiný.

Zajímavé je sledovat, jak se politici kroutí a jen vysvětlují, jak se s tím nedá nic dělat, protože bylo již rozhodnuto "tam v EU". A maximálně ti zodpovědnější hledají polštáře, jak zmírnit dopad.

Po 89 jsem si vždycky říkal, jak je možné, že v zemi, kde všichni vědí, že ten komunismus nejen nikdy nebude a že ani ten socialismus není to pravé, se tolik lidí spoustu let vzájemně přetvařovalo a tvrdilo, že to je správná cesta. Není to stejné jako teď s bojem proti CO2? Vždyť tady na fóru je snad jen jeden zelený aktivista (Rada) - copak je tohle fórum namícháno zcela jinak než zbytek obyvatel?

0 0
možnosti
Foto

Je namícháno jinak. Nechodí sem voliči Pirátů & spol.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz