3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

EVROPA: Tanec mezi vejci

Kdo může za drahá vejce v našich obchodech? Prý je to regulací posedlá levicová EU. Po sérii mediálních zpráv, které se zabývají vysokou cenou vajec na českém trhu, se k tomuto tématu vyjádřil v Lidových novinách svým nezaměnitelným způsobem i prezident Klaus.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 18.3.2012 19:28

Je ten Rouček blbej?

Vždyť přece je jasné, že to zavinil on spolu se svými kámoši z EU. Nikdo o tom nepochybuje. Nač ty bláboly?

M. Prokop 18.3.2012 21:30

Re: Je ten Rouček blbej?

Je.

B. Rybák 20.3.2012 20:31

Re: Je ten Rouček blbej?

Není. On je za to (skvěle i za naše peníze) placenej.

J. Václavíková 20.3.2012 20:56

Re: Je ten Rouček blbej?

Blbej bude spíš ten, kdo uvěří tak primitivní argumentaci, jakou tu předvádíte.

D. Novak 18.3.2012 19:24

Za hranicemi levnější????

Nevím ale kde. Včera jsem se vrátil z Rakouska. Nejlevnější vejce 2,65 Eura za 10 ks

R. Lávička 18.3.2012 16:03

Pro všechny stejně

Co takhle třeba med .Všude se prodávají sr..y míchané z celého světa se stopovými zbytky antibiotik .Kvalitní med našich včelařů je vykupován za směšnou částku,v supermarketech ho nenajdete. Tak se státe starej o všechny stejně a nedělej rozdíly. Nebo se pánové nahoře bojí v této vajcové krizi o ty svoje kraslice?

J. Kadeřábek 18.3.2012 15:10

Jen k výplodům páně Roučka.

Takže podle něj za předražená vejce mohou výhradně čeští obchodníci. To je kdo? Německý Lídl, Kaufland, Globus a britské Tesco? M.j. ty stejné firmy prodávají vejce v sousedním Německu levněji.

M. Mařák 18.3.2012 12:35

Socialisté, by podle mne měli,

pane Rybo, zastupovat zájmy těch méně majetných, nikoliv zájmy jakýchsi slepic, či co. Nepříznivé důsledky té vaší socialistické legislativní eurosmrště totiž paradoxně dopadají na ty nejchudší, které byste měli chránit....

J. Václavíková 18.3.2012 14:02

Re: Socialisté, by podle mne měli,

Na to, co o sobě prohlašujete, máte dost zvláštní postoj k tomu, jak člověk zachází s živými tvory. Opravdu jste přesvědčen, že ekonomický zisk opravňuje i k týrání zvířat? Mně připadá, že ani těch 7,5dm2 není zdaleka dostatečný prostor pro nosnici. A nebudu strkat hlavu do písku a tvářit se, že je to v pořádku, protože je to rentabilní. Lidská společnost a její morální kritéria podléhají naštěstí určitému vývoji a k tomu patří v okruhu západní civilizace i větší citlivost k tvorům, kteří se ozvat neumí. Takže já vývoj tímto směrem vítám.

P. Skřivan 18.3.2012 16:21

Re: Socialisté, by podle mne měli,

Přesně. Kromě toho, že historie už jednoznačně prokázala, že cesta bezohlednosti moc nikam nevede a většinou nakonec svého původce stejně pozře, protože když na ní jednou vydělá, tak se na ní pokouší vydělávat dál a dál a nemá to konce ... .

... aneb nacisti i komunisti se právy zvířat ani lidí moc nepárali a kde jsou ?! Zbyl po nich akorát smrad a haldy odpadu.

M. Mařák 18.3.2012 18:29

Re: Socialisté, by podle mne měli,

To o těch živých tvorech běžte vysvětlovat, paní Václavíková, nemajetným spoluobčanům, pro které bohužel jsou, zdá se, levná vejce z Lidlu tím základním způsobem obživy. Já osobně nejsem Ježíš Kristus, abych na svých bedrech nesl tíhu celého veškerenstva.

Vejce takřka nekupuji, no a když k tomu už dojde, tak jen ty nejdražší z chovů, kde slepice pobíhají venku na čerstvém vzduchu a jsou krmeny zrním. Co se týče mne, tak sociální podmínky slepic zcela respektuji.

J. Boleslav 18.3.2012 19:29

Re: Socialisté, by podle mne měli,

Mně je přiznám se spokojenost slepic ukradená. Preferoval bych před ní spokojenost spotřebitelů s normální cenou vajec bez cenových turbulencí. Stejně na  vejcích nikdo nepozná, zda je snášely spokojené či naštvané slepice.

J. Mrázek 17.3.2012 21:59

Několik otázek pro nejen pana Roučka

Přoč musíme kupovat německéa pro čechy šizené potraviny  za vyšší cenu, než sousedé a v podobě těsně před dobou upotřebitelnosti-ještě se to svinstvo dá jíst, ale má namále?Proč stejný prášek na praní z Německa pere a doma koupený mnohem hůř?.Měli jsme 120% soběstačnost v potravinách a dotace sousedů a surové ožebračení domácích výrobců z toho udělalo 70% soběstačnost. Zničené konkurenční cukrovary jsou jen špičkou ledovce.Unie nás potřebuje jako odbytiště svých předražených šmejdů, třetinově placené nádeníky a udržovatele životní úrovně sousedů. Neboli vykopnout unii z českého prostředí pomůže českému zemědělství i průmyslu. Dotujeme sousedy levnou prací. Váš plat si drahý předražený pane Roučku musíte zasloužit pochlebování vůdcům a pánům protektorátu Čr, chápu, ale voly z nás opravdu dělat nemusíte.Současný stav je neudržitelný a jen spolu s většinou národa doufám, že brzy skončí. Nejen euro...google-Robejšek a číst !

M. Mařák 17.3.2012 20:09

Pane Rybo,

chápu, že se to snažíte uhrát do patové situace, ale eurounijní legislativní smršť má podle mne naprosto zhoubný vliv jak na svobodu trhu, tak na ekonomický růst jednotlivých zemí EU a zároveň na udžení toho všemi socialisty tak milovaného sociálního státu evropského typu. Je jedno, jestli se jedná o normy zakřivenosti banánů, velikosti a váhy evropského kuřete (i to všechno je díky Lisabonské smlouvě součástí ústavy EU), emisních povolenek pro letecké společnosti (Čína :-)))) ), či miliony dalších legislativních nesmyslů, které na běžícím pásu vymýšlí nikým nevolení eurobyrokraté a jako ovce odhlasují na EU penězovod napíchlí europoslanci jako jeden ženamuž s výjimkou Nigela Farage.

Falešný protekcionismus to nezachrání.

M. Prokop 17.3.2012 21:07

Re: Pane Rybo,

To máte pravdu, ale narazil jste na mimořádně nechápavý "přijímač".

J. Ryba 18.3.2012 11:29

Re: Pane Rybo,

pane Prokope, vy můžete se svou "chápavostí" a "znalostmi" excelovat i nadále v pavlači pod úvodníkem, tedy v prostoru pro pavlačové bijce určeném. Tady by měl být prostor pro věcnou diskusi, ne pro vaše e-lůzerské poštěkávání.

J. Ryba 18.3.2012 11:26

Re: Pane Rybo,

EU ústavu nemá a LS nedostává nic z toho, o čem tu zmateně píšete, do evropských směrnic. LS dostává do evropského práva snížení počtu oblastí s právem veta a změny v hlasování. LS, kterou jsem zmínil, ale dává prostor a vyšší možnost změnit společnou zemědělskou politiku. Snižuje váhu hlasu velkých zemí a posunuje ji ve prospěch malých a nových zemí.Svobodou trhu není týrání zvířat. Svobodou trhu není ani to, že se v rámci jednoho projektu budou v jedné zemi chovat slepice v nevyhovujících klecích a v jiné zemi vyhovujícím způsobem. Jsou jisté ambice, které lidé přijímají za své, které jsou nad kategorií ZISK. To ale neznamená, že to musí být narušení hospodářské soutěže. Ve prospěch ambice zahrnující jak hospodářskou soutěž tak ochranu zvířat účastníci projektu přijímají jednotnou směrnici.

M. Mařák 18.3.2012 11:59

Re: Pane Rybo,

OtecUstav EU, Valery Giscard d´ Estaing píše, že Lisanbonská smlouva a Ústava EU je to samé, pouze jsou pomíchané kapitoly a je v tom pár kosmetických změn. Komu mám věřit? Otci Ústavy EU, jenž řídil její realizaci, nebo nějakému panu J.Rybovi?

http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/valeacutery-giscard-destaing-the-eu-treaty-is-the-same-as-the-constitution-398286.html

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1567804/Giscard-EU-Treaty-is-the-constitution-rewritten.html

P. Skřivan 18.3.2012 16:27

Re: Pane Rybo,

Panu Rybovi a expertovi z KGB se stupněm ješitnosti vyšším než Empire State Building ... . :-)))))))))))

M. Martin 17.3.2012 18:48

Zase Ryba.

 Už aby tady byl říjen nebo listopad a konečně začly výlovy.

J. Ryba 17.3.2012 18:24

Hejna: jen hlupák by choval slepice v podmínkách, které by vedly ke snížení produkce.

1.předkrizová výkupní cena byla 1,50 za kus letos je 2,50 až 3,50

2. Cenový dopad směrnice je 7,5% výkupní ceny. (ůdaj producentů, kteří se přizpůsobili)

3. Hrozil dovoz levných vajec, tak si producenti vykřičeli na Bendlovi zákaz dovozů. Přesto produkce poklesla na 80%. Místo výkupní ceny, zaručující pokrytí výdajů na směrnici 1,60-1,70 Kč, mají producenti vývar z rozdílu mezi 1,80 až 2,80 na každém vajíčku. Za to pokryjí výkyv produkce hravě.

M. Mařák 17.3.2012 22:16

Re: Hejna: jen hlupák by choval slepice v podmínkách, které by vedly ke snížení produkce.

Píšete, že hrozil dovoz levných vajec. Kvůli čemu najednou zničehonic hrozil, když dlouhá léta nehrozil? Tam hledejte příčinu.

J. Ryba 18.3.2012 11:37

Re: Hejna: jen hlupák by choval slepice v podmínkách, které by vedly ke snížení produkce.

on samozřejmě hrozil celou dobu, loni směrnice nepůsobila, přesto v důsledku levných dovozů klesla v květnu naše výkupní cena na historické minimum 1,24 Kč. Levné dovozy hrozí samozřejmě vždy ze zemí, kde jsou celkové výrobní náklady nižší. A ty celkové budou v těch zemích nižší i po zavedení obohacených klecí. Na klece to nesvádějte, podle úplně nových zpráv, které mám, by měl být dopad směrnice do výkupní ceny 3-4%.

M. Mařák 18.3.2012 12:01

Re: Hejna: jen hlupák by choval slepice v podmínkách, které by vedly ke snížení produkce.

Aha, tak hrozil celou dobu a najednou záhadně vypukl? :-)))))

R. Lávička 18.3.2012 16:09

Re: Hejna: jen hlupák by choval slepice v podmínkách, které by vedly ke snížení produkce.

Slepice vyhlásili stávkovou pohotovost a Bendl jim na to skočil,proto poslal Vydrovi 5 mega aby je pomocí komoňů zastrašil,popřípadě rozšlapal ;-))

M. Vondráček 17.3.2012 18:18

Aby jednotný trh fungoval, je třeba, aby na něm platila stejná pravidla pro všechny

Souhlasím . Kdy EU zvýší dotace našim zemědělcům na úroveň Francie ??

J. Ryba 17.3.2012 18:54

Re: Aby jednotný trh fungoval, je třeba, aby na něm platila stejná pravidla pro všechny

http://www.finance.cz/zpravy/finance/281081-nemecko-a-francie-nechteji-novym-clenum-zvysit-zemedelske-dotace/

Britská ministryně zemědělství Caroline Spelmanová upozornila, že dvě země (Francie a Německo) nemohou v žádném případě diktovat, jak bude vypadat konečná zemědělská reforma, přestože tomu tak v minulosti často bylo. "S lisabonskou smlouvou a se spolurozhodováním Evropského parlamentu je to v současnosti velmi odlišné. Je to mnohem složitější a nemůžete si diktovat podmínky, ani když představujete dva velké státy ze 27," doplnila.

vidíte, stačí přesvědčit většinu, tu mají malé a střední státy. Pro představu - My jsme tuším 10. největší země. Proto je stupidní Zahradilovo sabotování V4, na kterou se už nabalují další státy jako Holandsko a Slovinsko

M. Prokop 17.3.2012 21:09

Re: Aby jednotný trh fungoval, je třeba, aby na něm platila stejná pravidla pro všechny

V4 je nějaký vyšší vývojový stupeň V1 a V2?

J. Ryba 18.3.2012 11:38

Re: Aby jednotný trh fungoval, je třeba, aby na něm platila stejná pravidla pro všechny

pokud se hodláte účastnit tématických debat, musíte se posunout z úrovně pavlače pod úvodníkem na vyšší level, pane Prokope

P. Skřivan 18.3.2012 16:30

Re: Aby jednotný trh fungoval, je třeba, aby na něm platila stejná pravidla pro všechny

To ne, ten vyšší stupeň se jmenuje snad Topol M a měli byste ho mít v arzenálu ... . :-)))))))) ... ale já tam na školení nebyl ... .