2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

EVROPA: Smíme totéž, co Německo?

„Nacionalistický egoismus“ prý nemá v moderním světě co dělat. „Na prvním místě musí být celoevropské zájmy a hodnoty.“ To zní úctyhodně, ale jen do chvíle, kdy se podíváme na to, jak to dělají jinde; třeba v té nejevropštější evropské zemi, v Německu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Hrbek 28.8.2017 9:00

Re: Pan Robejšek zase perlí.

Citoval jsem z dokumentu EU. Ale pro Vás upřesnit - Státy EU vydávají... Ale ani to není přesné, včetně Vašeho "součtu výdajů států. Státy na nákup energie příliš nevydávají. To vydávají spotřebitelé.

M. Rubáš 28.8.2017 8:34

Nemá smysl jít do jádra

Nic dobrého nelze čekat od neomarxistické Evropské unie a jejich lídrů. Stejně jako od Macrona a Merkelové. Bylo by chybou zařazovat se do hlavního proudu EU. Hlavní proud teče do kanálu.

http://www.epshark.cz/clanek/100/bezdetni-evropsti-lidri-nas-jako-namesicni-vedou-do-katastrofy

J. Kopis 28.8.2017 8:32

Re: Má pravdu.

Nejhorší na tom je, že si převážná většina nedovede pod předáním řízení naší elektrorozvodné sítě nic představit, neboť jejich představy končí u elektrické zásuvky! :o(

M. Pivoda 28.8.2017 8:24

Surrealistická vize budoucnosti energetiky

Skutečnost je taková, že Nord Stream 2 jde dnes už fakticky proti zájmům Německa, podobně jako kdysi stavba Velké čínské zdi (která se stavěla dvě století) byla proti čínským zájmům.

P. Hlosta 28.8.2017 8:21

Re: Pan Robejšek zase perlí.

Mystifikujete! EU NEVYDÁVÁ žádná procenta SVÉHO HDP! Jsou to imaginární čísla ze součtů výdajů států i jejich HDP! Jen státy mají HDP a EU je sčítá dohromady, jako jabka a hrušky, podle toho jak se to administrativě, která si hraje na vůdce EU, hodí. Jste ze stejného kadlubu, jako všichni eurohujeři. Sčítáte cizí úspěšnosti ve vlastní prospěch!!!

R. Tichý 28.8.2017 8:20

Má pravdu.

Zejména přenos řízení naší energetické sítě do Německa je zlý sen. Protektorát hadr. Spíš by to mělo být obráceně. Naši energetici jsou zkušenější, vždyť HDO u nás provozované je pro Evropany zázrakem chytré sítě ;-)

R. Tichý 28.8.2017 8:17

Napsal jste mnoho. Tak aspoň k poslední otazce- Francie a Británie.

P. Lenc 28.8.2017 8:00

Re: Předvolební slint

Jejda Nováčku, vy neslintáte, vy přímo blijete.Robejšek "přesvědčený globalista"?

A. Hrbek 28.8.2017 8:00

Pan Robejšek zase perlí.

Co je na tom divného, že odběratel se chce zbavit "zprostředkovatelů" dodávky (které draze a zbytečně platí) a chce dodávky napřímo od dodavatele? To má být podle pana Robejška povinnost platit příživníky?

Žádná jednotná energetická politika EU neexistuje. V oblasti energetiky si EU vytýčila tyto hlavní cíle: bezpečnost dodávek, konkurence schopnost, udržitelnost. Právě v oblasti bezpečnosti dodávek je podle EU velkým rizikem Ukrajina.

Jinak, pro pana Robejška, EU vydává na dovoz energie cca 2,5 procenta svého ročního HDP. V číslech je to 300 miliard eur za dovoz ropy a 50 miliard eur za dovoz zemního plynu. A je jen otázkou chladné kalkulace a ne politicko-ekonomických čachrů, od kterých dodavatelů si dodávky zajistí. V oblasti zemního plynu jsou to převážně Norsko a Rusko. Pokud Američané smluvně zajistí dostatečné množství zkapalněného zemního plynu za levnější cenu než z Ruska, tak nic proti tomu. Ale zatím jde jen o experiment vyžadující značné investiční náklady na potřebná zařízení.

Podstatně vyšší závislost EU je na dovozu ropy. Tam je ale podíl Ruska podstatně menší. Jen tak mimochodem - kdo ohrozil energetickou bezpečnost EU napadením Libye?

S. Ševeček 28.8.2017 7:21

Co nato

a Sobotka?

J. Mrázek 28.8.2017 7:16

Stačilo napsat nerozumím energetice...

.. a Amerika náš svět šířením chaosu zachrání, protože žádný NWO neplánuje a byl by jste víc v obraze (spíš pod obraz) ....

P. Götze 28.8.2017 6:36

Vy musite mit slozity zivot.

P. Eugel 28.8.2017 5:24

Re: Předvolební slint

1url.cz/etRr2

Vy jste nasel zalibeni ve slove "floskule"? A protoze, i pres ten Vas slint, ktery odkazuje, na jiny slint, neni jasny Vas nazor. Tak hodne uspechu s "Agro", KSCM nebo CSSD? Jeden to nepozna. Je nevolim, protoze neziji a dane neplatim v Cesku. Takze mi je do toho vlastne .....

B. Novacek 28.8.2017 1:20

Předvolební slint

Jak může přesvědčený globalista Robejšek, stoupenec NWO a zakladatel německé pobočky Římského klubu hlásat floskule o "realismu" a "národních zájmech"? Doufám jen, že ta jeho pidistrana podporovaná penězi miliardáře Dospivy, nepřeleze ve volbách dvě procenta.

1url.cz/etRr2