17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

EVROPA: Slepice už vědí, co je to integrace

Stačí pár týdnů platnosti evropské směrnice o velikosti slepičích klecí a vajíčka podraží na dvojnásobek. A co na to slepice? Těžko říci, ve větších klecích kdákají úplně stejně jako v těch menších, a že by zvedly produktivitu a začalo z nich vypadávat více vajec, to ani řeč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 12.3.2012 11:47

I když jsou ty vajíčka, bionafta nebo žárovky

daleko více vidět nezpůsobují tolik škody jako odchod od jádra, prodej odpustků nebo daně na uhlík. Již ta ekonomicky nekonkurenční Evropa se ještě rychleji propadne v čínské a korejské konkurenci a nezaměstnanost i drahota si budou u nás podávat ruce.

J. Ryba 12.3.2012 11:44

Re: Hloupá agitka

jenže oni ti naši producenti to už zabalili nejpozději v roce 2008 kdy produkce vajec klesala, říká se tomu konkurence a volný trh, takže nechápu, proč se dnes skoroněkdypravičáci durdí, že nejsme soběstační. Přitom neustále roste spotřeba drůbežího masa i vajec na osobu.

S. Donát 12.3.2012 11:31

Re: Článek je ubohý

Můžete nám tu, prosím, napsat jedno jediné nařízení úředníků z Bruselu, které je obrovsky produktivní a přineslo plošný užitek nám, nehodným a remcajícím poddaným ? Byl bych Vám zavázán.

J. Slanina 12.3.2012 10:56

Re:"A některá MOŽNÁ budou OBROVSKY produktivní."

Můžete, prosím, říci, KTERÁ? Nestyďte se.

J. Slanina 12.3.2012 10:53

Re: prorežimní Páral

Nikoliv bratr, ale synoveček.

J. Šimek 12.3.2012 10:49

Kdo bagatelizuje masové týrání zvířat, je debil.

M. Prokop 12.3.2012 10:31

Za všechno může

že je těch norem příliš a ještě k tomu hloupé, viz ten cukr.

M. Prokop 12.3.2012 10:30

Tak, tak,

také se mi takové RVHP v Bruseli moc líbí ......

J. Schwarz 12.3.2012 10:01

Re: Hloupá agitka

To je možné. N mecko je velké a má dost vlastních producentů vajec. Jenže v Česku to mnozí zabalili, protože dovoz byl mnohem levnější než jejich produkce a "EU direktiva" tomuto dovozu zabránila. Takže Eu sice nezpůsobila zdražení vajec v Německu,  ale způsobila jejich  nedostatek  a zdražení v ČR - oba fakty nejsou v žádném vzájemném rozporu.

J. Schwarz 12.3.2012 9:42

Re: prorežimní Páral

Vy jste bratr toho semínkového generála? Že nerozumíte psanému textu - neboť to, co v páně páralově textu postrádáte je tam explicitně uvedeno. Nejspíš jste článek vůbec nečetl a kritizujete z principu. Vidíte Páral a už píšete nesmyslnou reakci.

J. Schwarz 12.3.2012 9:39

Zlatá slova!

Pár aktivistů vymyslí pitomost a přes nevolenou EK asice volený, ale naprosto nezajímavý neb též  EU-parlament je kompletně vymyšlen úředníky a je brán za obdobně "potřebný" jako český senát či "televizní rada". A proto se do EU-parlamentu dostávají podivné figury, které se sice nezmůžou na nic významného, ale drobnou šikanou si hladí ego a udržují pocit významnosti, pokud jim k tomu nestačí celkem slušné platy. Pro celou Evropu by bylo mnohem levnější, kdyby se Europoslanci váleli za své platy někde na pláži či posedávali po barech než když vyvíjejí svoje destruktivní aktivity.

J. Václavíková 12.3.2012 9:27

Re: prorežimní Páral

No jo, ale když ono se zdá, že tahle hůl na psa tak pěkně sedí do ruky!

S. Netzer 12.3.2012 9:24

Hloupá agitka

V Německu platí zákaz chovu slepic v klecích od roku 2010, a tento zákaz neměl pražádný dopad na cenu vajec. (Protože jsou slepice drženy ve stejně bídných podmínkách místo v klecích na zemi.)

M. Šejna 12.3.2012 9:23

prorežimní Páral

Páral, tento bývalý aktivistický novinář Rudého Práva, zapomněl napsat, že vajíčka jsou u nás drahá proto, že nejsme v jejich produkci soběstační. Vejce se dovážela hlavně z Polska a Litvy, kde se na nějaké normy EU vysr@li. Teď se vejce z těchto zemí dovážet nesmějí a naši výrobci vejce dodávat nestíhají. Tohle není o nefunkčnosti EU, ale o totálním ignorování pravidel trhu ze strany polských, českých a litevských zemědělců.

EU zavedla i jiné normy, třeba emise u automobilů. Kdyby se například koncern VW na dodržení těchto emisí vysr@l podobně, jako polští, čeští a litevští slepičáři, neprodali bychom do světa jedinou škodovku. Ale za všechno by podle Párala mohla EU a nikoli ti, co nedodržují normy, vyhlášené několik let předem, aby se na ně mohl každý připravit.

J. Ryba 12.3.2012 9:06

Re: Článek je ubohý

ano, je ubohý, protože není analytický, je aktivistický, autora nezajímá stav věcí

J. Ryba 12.3.2012 9:03

V nových klecích mají slepice prostor 30x25 cm

v jakém prostoru asi tak musely být do té doby, pane Párale. To chcete obhajovat?

Dokud máte jako extrabuřty žárovky a jiné podobné marginálie, je to dobré.

Jinak za ten cukr si můžeme my sami. Jako vůbec první postkomunistická země jsme si ty kvóty zavedli sami ještě jako nečlen EU. Očekával bych od komentátora EURA, že takovéto věci bude znát, než je začne komentovat. I za úpadek cukrovarů si můžeme s plnou parádou jen a jen my sami: http://spcc.cz/history.html

F. Pavlis 12.3.2012 8:51

Re: Článek je ubohý

Váš příspěvěk je snad ještě o čárku smutnější. Nevím, proč by nám měl kdokoli z Bruselu vyvětlovat, že okurky mají být rovné, biopaliva jsou nutná e.t.c.  Pozitivní věci lze vidět bez "nakukávání" a ten blbinec se slepicemi  snad smíme pojmenovat bez vaší úzkostlivosti o zájem úřednictva v Bruselu. Nemyslíte ?, nebo nemyslíte ???

P. Lenc 12.3.2012 8:47

Re: Článek je ubohý

A co by ten proevropský autor byl pane Kočí schopen napsat na obranu toho švajnerajnu vytvářeného v Bruselu?Toho pozitivního začíná být tak málo,že se to ztrácí v tom ohromném množství toho negativního.Pokud to nevidíte,tak vám není pomoci.

J. Kočí 12.3.2012 8:34

Článek je ubohý

Typický příklad pokleslé novinařiny lépe řečeno demagogie. Vyďobejte pár marginálií a dokážete cokoliv. Ono asi všechna nařízení úředníků z Bruselu nebudou tak úplně mimo. A některá možná budou obrovsky produktivní. Jen je autor (a spoustu jiných podobných demagogů)  trošku zamlčel. Ještě jsem nečetl objektivní zprávu o výsledcích z Bruselu. Nečetl jsem ani záměry, proč se některé věci řeší touto cestou. Zato o nechtěných důsledcích jsem si už přečetl haldy článků jak v tištěných novinách, tak zejména na Psu. Stále mi tu schází proevropský autor, který by věci vysvětloval z pohledu z Bruselu.

J. Boleslav 12.3.2012 8:10

Jako vždy, velmi pěkný článek.

J. Hejna 12.3.2012 8:08

Smutné čtení

Opravdu to musíme trpět?

M. Bezouška 12.3.2012 8:01

do článku se vloudila jediná chyba

totiž větička v samotném závěru, kde autor říká že "chyba není samozřejmě v podstatě integrace".  To je ovšem omyl, chyba je právě v podstatě integrace, tak jako byla před nedávnem v podstatě reálsocialismu. Integrace - a ta pojatá ve stylu EU obzvláště - je stejný pokus inženýrů lidských duší "řídit" chod světa podle jejich, na první pohled skvělých, představ. Ty se však při hlubším zkoumání začnou jevit jako naivní nesmysl. Neúspěch je pak přímo zákonitý. Aby sociálno mohlo, alespoň teoreticky, fungovat, musely by být splněny mnohé naprosto nesplnitelné předpoklady. Jako první pak především shodná a nerozborná vůle všeho lidu dělat všechno podle dané lajny, jakékoliv sebemenší vybočení totiž původní plán, i kdyby byl sebelepší, okamžitě zničí. Sociálno totiž s žádnou iniciativou doopravdy nepočítá, tím méně pak s prostým faktem, že lidi nejsou šachové figurky nebo pimprlata v loutkovém divadle. A že mají tudíž vlastní životy a vlastní představy o něm a že  se ty představy ještě ke všemu v čase trvale mění. Takže jedinou cestou, jak zamezit vzniku v článku popisovaných i dalších, často ještě horších volovin, je zrušení EU v její dnešní podobě a návrat kamsi do doby uhelné unie. Což je, bohužel, nerealizovatelné a  tak se máme na co těšit.

P. Jášek 12.3.2012 6:19

A co to tak nazvat normálně:

korporativismus.

Tedy fašismus dnes už vlastně Bruselofašismus!