30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Slepice už vědí, co je to integrace

Stačí pár týdnů platnosti evropské směrnice o velikosti slepičích klecí a vajíčka podraží na dvojnásobek. A co na to slepice? Těžko říci, ve větších klecích kdákají úplně stejně jako v těch menších, a že by zvedly produktivitu a začalo z nich vypadávat více vajec, to ani řeč.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Petřek 12.3.2012 12:25

Re: prorežimní Páral

Ano i jiné normy, třeba pakt stability.

J. Ryba 12.3.2012 12:53

Re: prorežimní Páral

byly dva pakty stability, obtížně vynutitelné, protože se v nich rozhodovalo politicky v Radě dvoutřetinovou většinou. Teď, protože se rozhodování odebralo politikům a předalo Evropskému soudnímu dvoru (kde obvykle prohráváme spory s našimi občany), tak jsme najednou proti tomu, aby se vymahatelnost zvýšila.

J. Ryba 12.3.2012 9:03

V nových klecích mají slepice prostor 30x25 cm

v jakém prostoru asi tak musely být do té doby, pane Párale. To chcete obhajovat?

Dokud máte jako extrabuřty žárovky a jiné podobné marginálie, je to dobré.

Jinak za ten cukr si můžeme my sami. Jako vůbec první postkomunistická země jsme si ty kvóty zavedli sami ještě jako nečlen EU. Očekával bych od komentátora EURA, že takovéto věci bude znát, než je začne komentovat. I za úpadek cukrovarů si můžeme s plnou parádou jen a jen my sami: http://spcc.cz/history.html

J. Kočí 12.3.2012 8:34

Článek je ubohý

Typický příklad pokleslé novinařiny lépe řečeno demagogie. Vyďobejte pár marginálií a dokážete cokoliv. Ono asi všechna nařízení úředníků z Bruselu nebudou tak úplně mimo. A některá možná budou obrovsky produktivní. Jen je autor (a spoustu jiných podobných demagogů)  trošku zamlčel. Ještě jsem nečetl objektivní zprávu o výsledcích z Bruselu. Nečetl jsem ani záměry, proč se některé věci řeší touto cestou. Zato o nechtěných důsledcích jsem si už přečetl haldy článků jak v tištěných novinách, tak zejména na Psu. Stále mi tu schází proevropský autor, který by věci vysvětloval z pohledu z Bruselu.

P. Lenc 12.3.2012 8:47

Re: Článek je ubohý

A co by ten proevropský autor byl pane Kočí schopen napsat na obranu toho švajnerajnu vytvářeného v Bruselu?Toho pozitivního začíná být tak málo,že se to ztrácí v tom ohromném množství toho negativního.Pokud to nevidíte,tak vám není pomoci.

F. Pavlis 12.3.2012 8:51

Re: Článek je ubohý

Váš příspěvěk je snad ještě o čárku smutnější. Nevím, proč by nám měl kdokoli z Bruselu vyvětlovat, že okurky mají být rovné, biopaliva jsou nutná e.t.c.  Pozitivní věci lze vidět bez "nakukávání" a ten blbinec se slepicemi  snad smíme pojmenovat bez vaší úzkostlivosti o zájem úřednictva v Bruselu. Nemyslíte ?, nebo nemyslíte ???

J. Ryba 12.3.2012 9:06

Re: Článek je ubohý

ano, je ubohý, protože není analytický, je aktivistický, autora nezajímá stav věcí

M. Martin 13.3.2012 0:12

Re: Článek je ubohý

Pokud jste sledoval dnešní televizní noviny tak po vejcích bude pravděpodobně následovat zdražování vepřového masa protože v Bruselu se chystá další hovadina týkající se chovatelů prasat.Takže můžeme čekat že staří známí vlezdobruselisté nám začnou vysvětlovat jak je to všechno správné.

J. Slanina 12.3.2012 10:56

Re:"A některá MOŽNÁ budou OBROVSKY produktivní."

Můžete, prosím, říci, KTERÁ? Nestyďte se.

J. Ryba 12.3.2012 12:56

Re: Re:"A některá MOŽNÁ budou OBROVSKY produktivní."

třeba na ochranu trhu a hospodářské soutěže.

T. Blecha 12.3.2012 15:25

Re: Re:"A některá MOŽNÁ budou OBROVSKY produktivní."

Tak proč evropský trh válcuje Čína? Proč mají francouzští zemědělci dotace a naši ne? To je ochrana hospodářské soutěže? Vy zase dnes chrlíte jeden vtip za druhým.

S. Donát 12.3.2012 11:31

Re: Článek je ubohý

Můžete nám tu, prosím, napsat jedno jediné nařízení úředníků z Bruselu, které je obrovsky produktivní a přineslo plošný užitek nám, nehodným a remcajícím poddaným ? Byl bych Vám zavázán.

J. Ryba 12.3.2012 13:03

Re: Článek je ubohý

třeba zákaz státních subvencí?

P. Zeman 12.3.2012 11:51

Re: Článek je ubohý

Nečetl jste, proč se některé věci řeší touto cestou ani neznáte objektivní zprávu o výsledcích Bruselu? Nejspíš sledujete situaci odněkud z Marsu. My ostatní ten byrokratický marasmus a totální bruselský amaterismus či nepokrytý klientelismus zažíváme na vlastní kůži.

J. Ryba 12.3.2012 13:04

Re: Článek je ubohý

sem s tou zprávou

M. Bezouška 12.3.2012 18:48

Re: Článek je ubohý

pane (nebo paní) Kočí, zkuste jen tak letmo zmínit některé nařízení "úředníků z Bruselu" , které není tak úplně mimo. Čistě pro pořádek: sebelepší úmysl, který přinese nařízení s "nechtěnými důsledky" je trestuhodná blbost. Za kterou by měl autor nebo autoři nést důsledky až do těch statků a hrdel. Vysvětlovat věci z pohledu Bruselu je úplně na prd, protože to mimo Brusel nikoho nezajímá. Proč by také mělo - důležité jsou výsledky. A ty jsou, račte prominout, horší než úplně špatné. Začínám se mírně obávat, že proevropský autor bude zanedlouho mimo Brusel úplnou raritou. Přiznáním se k bruselizmu bude totiž riskovat pořádnou držkovou, posléze patrně i fyzickou.

J. Boleslav 12.3.2012 8:10

Jako vždy, velmi pěkný článek.

J. Hejna 12.3.2012 8:08

Smutné čtení

Opravdu to musíme trpět?

J. Ryba 12.3.2012 23:59

Re: Smutné čtení

trpíte od rána do večera, že?

M. Bezouška 12.3.2012 8:01

do článku se vloudila jediná chyba

totiž větička v samotném závěru, kde autor říká že "chyba není samozřejmě v podstatě integrace".  To je ovšem omyl, chyba je právě v podstatě integrace, tak jako byla před nedávnem v podstatě reálsocialismu. Integrace - a ta pojatá ve stylu EU obzvláště - je stejný pokus inženýrů lidských duší "řídit" chod světa podle jejich, na první pohled skvělých, představ. Ty se však při hlubším zkoumání začnou jevit jako naivní nesmysl. Neúspěch je pak přímo zákonitý. Aby sociálno mohlo, alespoň teoreticky, fungovat, musely by být splněny mnohé naprosto nesplnitelné předpoklady. Jako první pak především shodná a nerozborná vůle všeho lidu dělat všechno podle dané lajny, jakékoliv sebemenší vybočení totiž původní plán, i kdyby byl sebelepší, okamžitě zničí. Sociálno totiž s žádnou iniciativou doopravdy nepočítá, tím méně pak s prostým faktem, že lidi nejsou šachové figurky nebo pimprlata v loutkovém divadle. A že mají tudíž vlastní životy a vlastní představy o něm a že  se ty představy ještě ke všemu v čase trvale mění. Takže jedinou cestou, jak zamezit vzniku v článku popisovaných i dalších, často ještě horších volovin, je zrušení EU v její dnešní podobě a návrat kamsi do doby uhelné unie. Což je, bohužel, nerealizovatelné a  tak se máme na co těšit.

P. Jášek 12.3.2012 6:19

A co to tak nazvat normálně:

korporativismus.

Tedy fašismus dnes už vlastně Bruselofašismus!

M. Martin 13.3.2012 0:11

Re: A co to tak nazvat normálně:

Pokud jste sledoval dnešní televizní noviny tak po vejcích bude pravděpodobně následovat zdražování vepřového masa protože v Bruselu se chystá další hovadina týkající se chovatelů prasat.Takže můžeme čekat že staří známí vlezdobruselisté nám začnou vysvětlovat jak je to všechno správné.

M. Martin 13.3.2012 0:45

Re: A co to tak nazvat normálně:

Omlouvám se . Tento příspěvek patří pod článek nahoře.